Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film odráža psychózu násilia a teroru, ktorá ovláda americkú spoločnosť od čias atentátu na prezidenta Kennedyho. Vo fiktívnom, ale nie nepravdepodobnom príbehu sa novinár Joe Frady stane svedkom zavraždenia jedného senátora. Keď sa ostatní svedkovia atentátu stávajú obeťami podozrivých náhod, Frady si uvedomí, že aj on je v nebezpečenstve. Rozhodne sa konať na vlastnú päsť, lebo oprávnene nedôveruje policajnému aparátu. (Film a divadlo)

(viac)

Recenzie (80)

ripo 

všetky recenzie používateľa

Pohľad spoločnosti Parallax, je klasickým politickým thrillerom, odhaľujúcim sprisahania, ktoré vedú až na najvyššie miesta ( ako v neskorších rokoch zobrazovali niektoré filmy, nakrútené v 80. a 90. rokoch minulého storočia).Chcelo by to len v závere trošku zrýchliť dej a pritvrdiť záhadno. S nostalgickou slzou, čo mi vytryskla z oka som si pripomenul, že do lietadla sa dalo naskočiť na poslednú chvíľu a po 20 minútach za vami prišla letuška, aby sa spýtala, či si chcete kúpiť spiatočný, alebo len jednosmerný lístok .... Ďalším nostalgickým pohľadom boli zábery na cestujúcich v lietadle, ktorí fajčili ostošesť .... Huh, to boli časy ...))) ()

mortak 

všetky recenzie používateľa

Hloupoučké, ale efektivně a profesionálně natočené béčko, které za něco víc považovali snad jen tvůrci a komunističtí nákupčí filmů. Vrcholem absurdity je montáž, která názorně ukazuje, jak se velkoměstský intelektuál představuje mozek red necka. Jako neškodná zábava, ve které jde hlavní hrdina z nebezpečí do nebezpečí, zatímco okolo něj se stahuje smyčka, je to na čtyři hvězdy. ()

Reklama

Hellboy 

všetky recenzie používateľa

Perfektní špionážní thriller o vraždách amerických politiků. Zápletka je výborně vystavěná, napětí se stupňuje, spiknutí je tak velké, že si to nikdo neumí představit... Režijní styl je vybroušený, kamera je velmi inovativní a scénář obsahuje množství zajímavých zvratů, celkově je to dost neotřelé téma. ()

jojinecko 

všetky recenzie používateľa

Pakula mal v 70´rokoch formu!!! Paralax View je pomalým konšpiračným trilerom, ktorý by si zaslúžil charizmatickejšieho a presvedčivejšieho hlavného hrdinu, namiesto nevýrazného Beattyho. Úplne perfektná bola ironická vložka ako odkaz na vraždu JFK (parádna posledná scéna, ktorá nechá silný "posledný dojem"), scéna s bombou v lietadle, ako aj kopec ďalších. Veľkým prínosom je zaujímavá kamera Gordona Willisa, ten chlapík spolu s Nykvistom tvoria pre mňa kameramanskú špičku. ()

DaViD´82 

všetky recenzie používateľa

Sedmdesátky politickým konspiračním thrillerům přály a tento patří k těm vůbec z nejpovedenějších (aspoň co se zámořské produkce týče); jakkoli je dnes již neprávem poněkud pozapomenutý. Přitom má oproti mnohým jiným výhodu v přímočarém tahu na branku s nejednou výtečnou akční pasáží, rozháraném zarputilém hrdinovi jdoucímu proti všem, nádherném nasnímání, cynickém závěru (který, pravda, mohl jít ještě o krok dál; přeci jen on byl jak na lodi, tak na palubě letadla, že...) a přesvědčivé paranoidní atmosféře "věřit se nedá a nesmí nikomu", která by měla být jedním ze základních kamenů všech filmů tohoto subžánru. A přitom na ní tolik z nich zapomíná. ()

Galéria (46)

Zaujímavosti (8)

  • Beatty mal i ďalšie zmluvné záväzky, preto bolo zúfalo málo času. Naviac v tej dobe prebiehala stávka filmových autorov, takže Pakula angažoval Davida Gilera a s ním pracoval na dotváraní a zmenách vo scenári. Preto sa na režijnú stoličku občas posadil sám Beatty a režíroval niekoľko scén, ale do titulkov sa nedostal. (classic)
  • Pakula so svojím štábom putoval po USA - úvodné zábery sú nakrútené na známej výškovej budove Space Needle v Seattli, ďalej zamieril na priehradu Gorge u Skagit River v štáte Washington, pohyboval sa v Los Angeles a scéna, v ktorej Frady so svojím priateľom, bývalým agentom FBI Willom, idú na makete vláčiku, bola nakrútená v Griffith Parku v Crystal Springs (Los Angeles). A tradičná a zvyčajná záležitosť - letecká spoločnosť Globe Airlines neexistuje. (classic)

Reklama

Reklama