Reklama

Reklama

História letectva

(seriál)
  • Česko Dějiny letectví (viac)

Obsahy(1)

Vyberte sa po stopách prvých priekopníkov letectva - vyberte sa po stopách dejín aviácie. od prvých "báječných" mužov na lietajúcich strojoch ponad Atlantický oceán až po súčasných pilotov ovládajúcich  supersonické lietadlá v stratosferických výškach - to všetko sú ľudia ktorí písali a píšu dejiny novodobej histórie, ktorá je aj dejinami letectva. Dozviete  sa ako jeden vynález za druhým urýchľoval vývoj lietajúcich strojov - ako sa tieto vynálezy šírili naprieč kontinentami, z jednej krajiny do druhej a zoznámite sa s kľúčovými hráčmi tohto nekončiaceho sa príbehu. (RTVS)

(viac)

Recenzie (3)

argus123 

všetky recenzie používateľa

Vynikajúci dokument, ktorý je zároveň aj výnimočný kedže obsahuje aj vzácne zábery ktoré su navyše kolorované. Do dokumentu prispievaju svojimi rozhovormi ludia ktorí stáli za počiatkami letectva - piloti, konštruktéri, vizionári. Jeden z najlepších dokumentárnych filmov. Je však škoda že vôbec nespomenuli kompletný vývoj vrtulníkov, čo môže leteckého fandu trochu zamrzieť. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Pre mňa prekvapivá záležitosť, nie som fanúšikom letectva, ale toto spracovanie naozaj zaujalo. Najmä kolorované historické sekcie a bombardovanie či ostreľovanie iných lietadiel naživo rozprúdi v divákovi krv. Ojedinelými nie sú ani „živé“ zábery pádov lietadiel vo vojenských bitkách. ()

Galéria (4)

Reklama

Reklama