Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nemecký ovčiak Palma sa musí rozlúčiť so svojím pánom, ktorý letí do zahraničia. Zviera nemôžu vziať na palubu lietadla, a tak musí zostať na letisku. Verný pes sa skrýva v areáli letiska a čaká na svojho pána. Každý deň sleduje pristávajúce lietadlá v nádeji, že sa jeho majiteľ vráti. Ale čas plynie a nikto neprichádza... 9-ročný chlapec Kolja Lazarev (Leonid Basov) je tiež na letisku nováčikom. Prišiel o matku a presťahoval sa k svojmu otcovi - pilotovi, ktorého takmer nepozná. Keď sa chlapec zoznámi s opusteným psom, Palma sa stane jeho spriaznenou dušou a najlepším životným priateľom. Koljov odcudzený otec, pilot Vjačeslav Lazarev (Viktor Dobronravov), má pred sebou dve ťažké úlohy. Jednak si bude musieť znovu získať dôveru a lásku svojho syna, pretože kedysi dávno vyriešil ťažkú ​​voľbu medzi kariérou a rodinou tak, že svojich najbližších opustil. Zároveň však musí nájsť spôsob, ako zabrániť odlúčeniu dvoch životných priateľov, svojho syna a úžasného ovčiaka, ak by sa jeho majiteľ predsa len vrátil a chcel si ho odviesť. (TV JOJ)

(viac)

Recenzie (11)

PTuranyi 

všetky recenzie používateľa

Pekný rodinný film. Taký ruský Hačikó. Príbeh psa, ktorý čaká na svojho pána. Železničnú stanicu však vystriedalo letisko. Opustenej Almy sa ujme syn pilota Viačeslava Lazareva. Ten prišiel o matku, ktorú Viačeslav opustil skôr než sa Kolja narodil. Komplikovaný vzťah s otcom rieši Kolja fixovaním na Almu. Je to film o vzťahoch, takže emócie sa tu riešia takmer v každej scéne. Dej sa darí dramatizovať do poslednej chvíle a samozrejmosťou je šťastný koniec. Profesionálna produkcia a výborné herecké výkony sa vyrovnajú hollywoodkym parametrom. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Pokus o ruského Hačika. Pes je roztomilý, ale ruskej mentalite fakt nerozumiem. Už úvodná scéna, keď sa majiteľ na svojho psa zvysoka vyserie a zvyšok filmu mám byť dojatý z toho, že na neho to blbé psisko čaká, ma neskutočne nasrala. No a do toho sa tu primotal otravný chlapec, ktorý sa tiež väčšinu filmu správa riadne nepochopiteľne. Záverečný doják ma úplne minul. No proste, ja tým rusom nerozumiem. Film odporúča jeden pes z desiatich. 1/10. ()

Reklama

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Detský, až príliš detský film. Ale mám pocit, že zámer bol osloviť celoplošné publikum, urobiť nejaký rodinný film, no mne prišiel fakt ako pre nižšie vekové kategórie. Celé to vyznelo dosť nereálne. Majiteľ sa vyserie na psa len tak a netušil, že s ním nemohol ísť do lietadla? Potom tam je ruská stewardka má dôchodcovský výzor a správanie Fuehrera, to je v ruských aerolinkách bežné? ()

Ephemeris 

všetky recenzie používateľa

Mala som možnosť vidieť tento film priamo v deň jeho ruskej premiéry na Rossiya 1 pri príležitosti sviatku Dňa národnej jednoty. Ani by ma nenapadlo, že niektorá zo slovenských televízií ho uvedie v podstate o dva týždne neskôr. Podľa mňa vydarený a pozitívne naladený rodinný film. Odpadové hodnotenia od jedovatých dôchodcov neberte veľmi vážne. ()

angel74 

všetky recenzie používateľa

Je to tak nasáklé ruskou náturou a patosem, že se pod tíhou toho všeho jen stěží dere na povrch dojemný příběh o bezmezné psí věrnosti, lásce a oddanosti. Stačí se však zadívat do hlubokých očí nádherné fenky německého ovčáka ztvárňující titulní roli a v mžiku tomuhle filmu spoustu neřestí odpustíte. (60%) ()

Galéria (41)

Reklama

Reklama