Reklama

Reklama

Police Woman

(seriál)
  • Kanada Police Woman
USA, (1974–1978), 74 h 32 min (Minutáž: 38–97 min)

Tvorcovia:

Robert L. Collins

Hrajú:

Angie Dickinson, Earl Holliman, Charles Dierkop, Ed Bernard, Qiu Yuen, Dick Miller, Sid Haig, Patrick Cranshaw, Harold Sakata, Glenn Morshower, Joe E. Tata (viac)
(ďalšie profesie)

Série(4) / Epizódy(90)

Obsahy(1)

Atraktívna policajtka Suzanne “Pepper“ Anderson (Angie Dickinson) so svojím kolegom Billom Crowleyom (Earl Holliman) tvoria zvláštnu jednotku, ktorá sa špecializuje na boj proti organizovanému zločinu. Zneškodniť zločinecký syndikát, rozbiť sieť priekupníkov drog, či nájsť profesionálneho zabijaka- Pepper a Bill sa zakaždým snažia rozmotať prípad a nastoliť poriadok.

Zaujímavosťou tohto seriálu je, že scenáre čerpajú zo skutočných udalostí. Ide o policajné správy, ktoré dlhé roky zbieral jeden zo spolupracovníkov polície. Seriál nakrúcali na pôvodných miestach v Los Angeles s dokrútkami v štúdiu. (pravo)

(viac)

Zaujímavosti (1)

Swan Song (1980) (TV film)

  • Film mal pôvodne režírovať Michael Mann. Stanici ABC sa veľmi páčila Mannova režisérska práca na epizóde The Buttercup Killer (1977), a tak mu dali možnosť prejsť si ich archívmi nevyprodukovaných scenárov, či sa mu niečo nezapáči, z čoho by natočil film týždňa. Vybral si scenár Jeffreyho Blooma s názvom "Swan Song." Prepísal ho a pustil sa do preprodukcie. Pribratý bol aj David Soul ako hlavná hviezda a producent. Všetko bolo pripravené na natáčanie, avšak Soul si vážne zranil chrbticu. Produkcia bola zastavená na neurčito a Mann sa pustil do iného projektu, z čoho nakoniec vzišiel televízny film Míľa do Jericha (1979). Keď sa produkcia v roku 1980 opäť spustila, Mann už o projekt nestál a Ron Koslow prepísal jeho scenár. Kredit za scenár však stále zostal aj Mannovi aj Bloomovi. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama