Reklama

Reklama

Pavarotti

  • Česko Pavarotti (viac)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Všeobecný i intímny filmový pohľad na život, prácu a osobu opernej legendy Luciana Pavarottiho. Pavarotti priblížil operu najširšiemu publiku. Z chudobného talianskeho chlapca sa stal v podstate medzinárodnou rockovou hviezdou. Jeho životný príbeh, ktorý emóciami, zvratmi a veľkoleposťou sám o sebe pripomína operu, rozpráva režisér Ron Howard, držiteľ Oscara za film Čistá duša. (Bontonfilm SK)

(viac)

Videá (2)

Trailer 1

Recenzie (29)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Nemožno pochybovať o kvalite tohto dokumentu, hlavne od takého režiséra, akým Ron Howard určite je. Pavarottiho život bol príkladom cnosti, odhodlania a lásky a snímok to aj pekne zobrazuje so zaujímavými dobovými a domácimi zábermi, ktoré sme doteraz nevideli. Mňa to až tak nezaujalo len z toho dôvodu, že opera nie je šálkom mojej kávy a nestrhlo ma to, ale jeho život je určite výnimočný a pre jeho fanúšikov je toto povinnosť. 65 % ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Rozpočet $-miliónovTržby USA $4,600,249Tržby Celosvetovo $7,623,852▐ Dosť obsiahli a hlavne strhujúci dokument, Pavarottiho poznám len okrajovo, nesledujem operu ale toto je výborné, pútavo vyskladané, má to silu, pri niektorých operných ódach naskakujú zimomriavky. /videl v kine: 90%/ ()

Reklama

nascendi

všetky recenzie používateľa

Nebol to prvý film, ktorý som o živote Luciana Pavarottiho videl, ale určite bol najlepší. U životopisných filmov najviac oceňujem komplexnosť bez zbytočného a často chybného zdôrazňovania nejakej vlastnosti alebo okolnosti, ktoré v konečnom dôsledku vôbec nemajú tú dôležitosť, ktorú im tvorca dokumentu pripisuje. Na mojom celkovom dojme sa vôbec neprejavilo, že k opere mám rezervovaný vzťah, pretože zásluhou Pavarottiho došlo k istému zblíženiu klasickej a populárnej hudby. ()

Capri2016 

všetky recenzie používateľa

Ron Howard natočil nadpriemerný dokument o jednom z najlepších tenorov 20. storočia, ktorý ukazuje bohom nadaného speváka ako dobrosrdečného človeka, optimistu, ktorý si dokáže užívať život. Zo všetkých ukážok Pavarottiho majstrovského spevu mi naskakovala husia koža a od šťastia sa mi rinuli z očí slzy. Okrem umeleckého vrcholu v najväčších operných domoch, dokázal tento operný génius priblížiť operu aj širokým masám a tak spopularizovať operu. Bol to obdivuhodný spevák aj človek. Škoda, že ho už nikdy neuvidím spievať naživo. ()

GMVajgl 

všetky recenzie používateľa

O mrtvých a nepřítomných jen v dobrém, ale tenhle dokument Pavarottiho až moc nafukuje. Měl asi obrovský talent a charisma, ale byl taky jen jedno kolečko ve stroji. Sám nikdy nic vlastního nenapsal, zpíval hudbu starých mistrů, za doprovodu celých orchestrů. Spíš je to tak, že si všichni ti producenti, vydavatelé a ženský, co za něj mluví, přihřívají vlastní polívčičku - přivlastňují si ho a ještě dlouho po jeho smrti z něho tyjí. ()

Galéria (25)

Zaujímavosti (1)

  • The Pavarotti International Voice Competition, ktorú Luciano založil vo Philadelphii, začala kariéru mnohým spevákom a speváčkam opery, ktorí vystupujú dodnes. (dwdb)

Reklama

Reklama