Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po tom, čo dostane v práci výpoveď, sa musí Sarah (Julie Streble) poobzerať po novom zamestnaní. Dostane sa k nej zaujímavá ponuka od spoločnosti, ktorá sa zaoberá čistením budov, v ktorých sa odohrali vraždy. Najprv kvôli svojej krehkosti váha, ale keďže potrebuje živiť svojho syna a sníva o novom dome, rozhodne sa prácu prijať. Spočiatku sa jej darí a tím čističov je príjemným kolektívom, ale všetko sa mení vo chvíli, keď partia pricestuje do budovy, ktorá bola scénou masakru a zostane v nej uväznená. Asi nie je treba dodávať, že vrah budovu neopustil a pracovníci ešte ani nestihnú odstrániť všetky vnútornosti z predchádzajúcich vrážd a už majú na rukách kopu ďalšej práce. (Marceloo)

(viac)

Recenzie (1)

Marceloo 

všetky recenzie používateľa

Po tom, čo dostane v práci výpoveď, sa musí Sarah poobzerať po novom zamestnaní. Dostane sa k nej zaujímavá ponuka od spoločnosti, ktorá sa zaoberá čistením budov, v ktorých sa odohrali vraždy. Najprv kvôli svojej krehkosti váha, ale keďže potrebuje živiť svojho syna a sníva o novom dome, rozhodne sa prácu prijať. Spočiatku sa jej darí a tím čističov je príjemným kolektívom, ale všetko sa mení vo chvíli, keď partia pricestuje do budovy, ktorá bola scénou masakru a zostane v nej uväznená. Asi nie je treba dodávať, že vrah budovu neopustil a pracovníci ešte ani nestihnú odstrániť všetky vnútornosti z predchádzajúcich vrážd a už majú na rukách kopu ďalšej práce. - Čakal som, že to bude trochu odviazanejšie, ale aj tak to považujem za viac než znesitelný režijný debut. Pán Antonio Pantoja chcel podla vlastných slov vytvoriť malý experiment, pri ktorom mienil divákov najprv rozosmiať pomocou zasadenia postáv do akejsi zapadnutej korporácie, v ktorej musia pracovníci čeliť psychickým útokom a nechutným narážkam oplzlého bossa, aby si k nim už v úvode divák vytvoril patričný vzťah a aby ho neskôr tá hororová časť zaujímala o to viac. Tomu malo pomôcť aj zasadenie deja do osemdesiatych rokov, ktoré ale nedostane nejaké výraznejšie opodstatnenie, ale zase je dôvodom, prečo tu bola skvelá hudba a malý odkaz na Stranger Things. Tento jeho pokus mu celkom vyšiel, pretože prvá tretina filmu je naozaj otravná a značne stereotypná, ale keď príde časť ďalšia, začína sa výraznejšia akcia, a aj keď je práca s vrahom nevýrazná a jeho charakter nemá žiadne skryté črty, vykompenzoval to režisér tým, že je tu vysoká miera brutality. Vraždy sú kreatívne, krvi tu sú hektolitre a žiadna z postáv nie je ušetrená, takže sa je na čo pozerať. Naviac je tu aj scéna s oskalpovaním, ktorú som ak ma pamäť neklame videl naposledy v Saw IV, čo je už viac ako desať rokov, takže to oceňujem. Séria Saw bola mnohokrát spomínaná aj v reakciách k traileru, ktorý naozaj vyzerá byť z dosť podobného súdka, ale v mojich očiach majú od seba tieto projekty dosť ďaleko, a to, že sa One Must Fall točí okolo miest kde prebehli vraždy neznamená, že tu je nejaká detektívna zápletka. Záver ma ako hororového fanúšika potešil úplne najviac a predposledná scéna je jednou z najlepších, ktoré som v poslednom čase videl. Koniec podla mňa taktiež vytvára silnú Final Girl, ktorá by bola dôvodom, prečo by som si bezpochyby pozrel sequel k tomuto dielu. Režiséra sa rozhodne oplatí do budúcnosti sledovať, pretože s ním komunikujem už dlhšiu dobu a je to nehorázny sympaťák obklopený tými správnymi luďmi. Pokial vychytá všetky nedostatky zo svojho debutu, bude sa čoskoro nachádzať v rámci hororovej kvality velmi vysoko. + Lloyd Kaufman ()

Zaujímavosti (1)

  • Vo filme môžeme zazrieť plagát k legendárnemu hororu Exorcista (1973) a taktiež postavu, ktorá má na sebe tričko s tigrom a nápisom "Hawkins High School". Toto je odkazom na seriál Stranger Things (od r. 2016), ktorý sa odohráva v meste Hawkins a miestny futbalový tým sa nazýva The Tigers. (Marceloo)

Reklama

Reklama