Reklama

Reklama

Archer Monroe, patriarcha bohatej a politicky vplyvnej rodiny v New Yorku, zomiera. Jeho majetok sa rozdelí medzi členov rodiny. Dedičmi sú Catherine, jeho manželka, William, jeho mladší syn a politik, ktorý sa uchádza o znovuzvolenie, a Lauren, jeho staršia dcéra, manhattanská okresná prokurátorka. Rodinný právnik Harold Thewlis v súkromí ukáže Lauren ešte jedno posolstvo, ktoré jej otec zanechal. Archer Monroe na videu dcére hovorí, že jej chce zveriť tajomstvo, ktoré si musí vziať so sebou do hrobu. Nasmeruje ju do tajného podzemného bunkra na rodinnom pozemku. Tam nájde zajatého muža, ktorý sa predstaví ako Morgan Warner a tvrdí, že ho tu väznia už 30 rokov... (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer 1

Recenzie (38)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Na začiatku príde tajomstvo, ktoré čaká na svoje odhalenie. To je dobrý štart do filmu. Najmä ak to odhalenie je vcelku šokujúce.Od tohto momentu je dôležité kam sa bude film posúvať. A potom príde rozhovor. Takmer nekonečený, takmer stále šeptom, pomaly odhaľujúci o čo vlastne ide. Naozaj pomaly. Rozuzlenie však nakoniec vyznieva trápne a Lily Collins sa nejak divne začne kriviť huba. Nuž nepríjemne prekvapenie, plač ani hystériu nie je pripravená dobre zahrať. Nepozerá sa na ňu dobre. Celkovo ten výsledný efekt filmu prináša otázky ohľadom nelogického konania - prečo niekoho väzniť, keď sa ho môžem nadobro zbaviť? Už dávno som nevidel tak zbabraný finiš a ani malé prekvapenie na záver to nezachránilo. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Odporně mečivý a nepříjemný hlas Phila Collinse mi kdysi znechutil celý jedno devadesátkový období, ve kterým toho středoproudovýho hovnaře hráli v éteru nepříjemně často. Jeho dcera to teď měla šanci trochu napravit. Uznávám, že její právnická skinny bitch byla místy docela slušná kreace, ale často se mi zdálo, že ve skutečnosti je to jen taková nevyzrálá rozmazlená holčička, která předstírá dospělou. Ale byla docela zajímavá. Zklamala mě ovšem zápletka. Jasně že samotné její rozuzlení jsem tušil už dávno, ale zprvu jsem doufal, že ono "šokující tajné dědictví" bude na trochu vyšším, tedy záživnějším levelu, třeba něco jako vampyrismus, lykantropie, zombiita, nějaká příšerná rodová choroba či kletba apod. A malilinkatý spoiler: Proč by hernajs dédy ve svojí závěti neřekl dceři celou pravdu?? ()

Reklama

MrHlad 

všetky recenzie používateľa

Lily Collins zjistila, že její nedávno zesnulý otec schovával třicet let v podzemním bunkru zamčeného Simona Pegga. Má ho pustit ven? Může věřit tomu, co říká? A proč ho tam vlastně její otec zamknul? Zajímavé otázky, nezajímavé odpovědi. Inheritance je utahaná nuda plná obřích logických děr, která se snaží svou hloupost maskovat za vznosné dialogy a velká morální dilemata. Reálně film ale stojí za to vidět jen kvůli tomu, abyste si ověřili, že Simon Pegg zvládne i vážnou roli. Zvládne. A teď, když to víte, už na Inheritance koukat nemusíte. ()

oveckaoa 

všetky recenzie používateľa

Ženské umře fotík a začne dědit. Zdědí milion dolarů a jakési klíčky jelikož ví od čeho jsou (jak si to mohla pamatovat, když to bylo na místě kde si hrála jako malá nikdo neřeší) tak tam vleze a zjistí, že je tam zavřený jakýsi chlápek. Tak celý film řeší jestli ho má pustit, protože jestli ho pustí je možnost, že se bude chtít mstít a zdiskredituje její rodinu nebo ho tam nechat . Je to spíše konverzační drama mezi ženskou a chlápkem se spoustou chybami (například , když ta matka věděla kdo to v té díře je proč tam nešla a nesejmula ho a nemuselo se pak nic stát) konec se děje strašně náhodile (proč třeba ten chlápek neodletěl a nevrátil se později mstít jaká je v Americe vůbec promlčovací lhůta u zločinu tipuji, že za 30 let by to bylo promlčené?) Collins není pěkná ženská, když si rozpustí ty vlasy tak je to průměr, ale většinou jich takové nemá nemluvě o líčení kde vypadá tak na 50. 40 procent ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Takto. Nie sú to čisté 4*. Tri by boli objektívnejšie. Hlavná hrdinka na obliatie kávou, Peggova parochňa je čisté zlo a cítil som sa divne, kedy o sebe Pegg hovoril ako o starcovi, ktorému zostávajú posledné roky života, pričom nejde ani tak o to, že herec má 50 rokov, ale vyzerá na 40. A od konca som čakal oveľa šokujúcejší twist, ku ktorému to celý čas smerovalo... a napokon sa nič šokujúce nekonalo. Ale musím dať aj štvrtú hviezdu. Proste musím. Príliš ma to bavilo na to, aby som dal len tri. Najlepšie je od tohto trileru nič nečakať, nepozerať fotky, nedajbože trailery a skrátka sa iba nechať unášať zvratmi, dynamickým napätím a jednotlivými scénami (a postavami, vrátane vedľajších). Námet je geniálny. Scenár občas siaha po klišé a celkovo nenaplnil moje očakávania, ale aj tak dávam palec hore. Pegg o svojom mimoriadnom herectve nepresvedčil. Ale stále ho mám rád. Svojím spôsobom. Akože jasné, je to plné logických blbostí (v podstate už onen geniálny námet je v podstate jedna veľká/riadna konina). Ale tentoraz mi to nevadilo a nechal som sa unášať tempom. ()

Galéria (123)

Zaujímavosti (4)

  • Po 30 rokoch pod zemou, spútaný a zbavený vystavenia slnečnému svetlu, by väzeň trpel mnohými zdravotnými problémami, vrátane mäkkých kostí a zubov, kožných lézií, poškodeného zraku, chronickej únavy a vážnej podvýživy. Jeho vlasy by boli dlhšie a zlepené a nebol by schopný zjesť stejk bez toho, aby ochorel. (Pat.Ko)
  • Simon Pegg (Morgan) musel schudnúť 12 kg a znížiť telesný tuk iba na 8 % kvôli tejto úlohe. Trvalo mu to 6 mesiacov. (Pat.Ko)
  • Raz, keď opúšťa stále väzneného Morgana (Simon Pegg), Lauren (Lily Collins) nechá kľúč na stole so šachovnicou. Morgan by mohol použiť kľúč na to, aby sa oslobodil. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama