Reklama

Reklama

Josephine Bakerová - príbeh precitnutia

(TV film)
  • Česko Josephine Bakerová – první černošská ikona (viac)

Obsahy(1)

Príbeh populárnej černošskej tanečnice, pochádzajúcej z chudobných pomerov, ktorej sa podarilo presadiť v Európe a stať sa "Kráľovnou Paríža". Josephine Bakerová sa nielenže stala populárnou hviezdou, ale počas Druhej svetovej vojny sa zapojila aj do protinacistického odboja a napokon založila spolu s dvanástimi adoptovanými deťmi z celého sveta svoju vysnívanú rodinu "Rainbow tribe". S pomocou unikátnych archívnych dokumentov a záberov sa tvorcovia filmu snažili poodhaliť tajomstvá Bakerovej úspechu, ktorá bola známa aj svojimi politickými postojmi a aktívnou účasťou na boji za občianske práva. je to príbeh "banánovej" hviezdy, ktorá precitla a stala sa občianskou bojovníčkou. (RTVS)

(viac)

Recenzie (4)

andrii 

všetky recenzie používateľa

Žihadlo, éro, ze kterého jsou, na ose jeviště-hlediště, hin. "Madam Tarzan" s vějířky v uších. Mata Hari s vášní, nočním žárem po těle, v duši. ()

sportovec 

všetky recenzie používateľa

Rasismus není prázdným obsahem. Bakerová je globálním pojmem a francouzskou národní hrdinkou, ekvivalentem Marlene Dietrichové. Francouzský dokument je pojmem. ()

Reklama

Galéria (2)

Reklama

Reklama