Reklama

Reklama

V

(seriál)
USA, (1984–1985), 14 h 59 min (Minutáž: 45–48 min)

Tvorcovia:

Kenneth Johnson

Hrajú:

Marc Singer, Jane Badler, June Chadwick, Jennifer Cooke, Robert Englund, Faye Grant, Jeff Yagher, Michael Ironside, Lane Smith, Blair Tefkin, Michael Wright (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(19)

Obsahy(1)

Třetí část sci-fi série o zlých ještěrkách z vesmíru navazuje na první dvě série (Original miniserie (1983), The Final Battle (1984)) a jedná se už o klasickou televizní sérii, která nedosahuje kvalit prvních dvou dílů. Návštěvníci byli poraženi bakterií Rudý prach a po roce od této události se koná na Zemi oslava Dne vítězství. Zároveň se připravuje soud s uvězněnou lady Dianou. Dianě se ale podaří uprchnout a Rudý prach přestává proti Návštěvníkům fungovat. Ukazuje se, že ve stínu Měsíce je ukryto mnoho mateřských lodí mimozemšťanů, kteří čekají na ten správný okamžik k novému útoku na Zemi... (vitajak)

(viac)

Recenzie používateľa majo25 k tomuto seriálu (20)

V (1984) 

Samozrejme, seriál nie tak vyšpičkovaný a scenáristicky tak dobre napísaný ako pôvodne dve mikrosérie, ale stále ide o vyšší nadštandart. Zostáva väčšina z pôvodnych postáv, na čele s akčným ťahúňom Marcom Singerom, zostáva aj dostatok akcie a dej sa dokonca presúva viac do extériérov, čo len kvitujem. Škodou pre seriál je, že jeho dej už nie je kontinuálny ako tomu bolo v mikrosériách, ale každá epizóda rieši len jednotlivé zápletky, väčšinou nejaké vyslobodenia, úteky, zháňanie zbraní alebo diverznú činnosť. Ku koncu seriálu sa porúča niekoľko hlavných postáv, najviac absentuje asi Michael Ironside. Záver seriálu a eskalovanie zápletky zasa postráda na zaujímavosti. Ale ako celok pôsobí seriál veľmi dobre, presne v duchu akčných alebo akčno-dobrodružných seriálov z 80. rokov. ()

Liberation Day (1984) (E01) 

Druhý seriál začína so všetkými postavami z predchádzajúcich dielov, aj keď v priebehu prvej epizódy jedna postava končí. Začiatok so situáciou na Zemi ma veľmi nepresvedčil, ale postupne sa to zlepšovalo. Plusom je, že pribudlo množstvo scén v exteriéri a super navnadil aj záver - s flotilou mimozemských lodí parkujúcich za Mesiacom. ()

Dreadnought (1984) (E02) 

Táto epizóda sa akčnosťou dosť približuje predošlému seriálu. Otvorený boj medzi ľudmi a emzákmi je späť. Končí ďalšia postava a naopak, pridáva sa nová - opäť v prípade emzákov ide o mladú slečinku s nastajlovaným účesom. ()

Breakout (1985) (E03) 

Nič prevratné v rámci seriálu, ale pekne akčné a tiež zaujímavé z pohľadu úteku z trestaneckého tábora. ()

The Deception (1984) (E04) 

Nástupom novej postavy a s väščím dôrazom na mladú miešanku Elizabeth sa osadenstvo seriálu omladzuje, čo príliš nekvitujem, ale napriek tomu má epizóda drive a jašterky kujú pikle s použitím hologramu, takže to má aj napätie. ()

The Sanction (1984) (E05) 

Je tu síce akcia, aj keď je jej menej, ale viac priestoru dostáva romanca a tiež už niekoľkaté vyslobodzovanie Shawnovho syna ()

Visitor's Choice (1984) (E06) 

Akcie nie je toľko, prítomná je hlavne v závere, ale tá čo je, je fajn. Vyostruje sa aj boj medzi synom a otcom Batesovými, ktorý sa neštíci ani stručnejších výchovných prostredkov. ()

The Overlord (1984) (E07) 

Zrada a špehovanie jeného z člena odboja vyťahujú epizódu z priemernosti, v ktorom síce je záverečná veľká akcia, ale ina nič nové. ()

The Dissident (1984) (E08) 

Konečne akcia spojená s infiltráciou na materskej lodi jašteriek, ale napätie rastie aj v prípade špehovania vo Science Frontier. ()

Reflections in Terror (1984) (E09) 

Zápletka s dvojníčkou, resp. zlým klonom nič moc, a hlavne keď s tým súvisí dosť nelogičností. Dej sa odohráva počas Vianoc, takže to tiež nepridáva. Zaujímavejšie to je aspoň v spočnosti Science Frontier, ktorá vystrkuje okatejšie svoje pazúry. ()

The Conversion (1985) (E10) 

Nápad s vymývaním mozgu a formou akejsi hypnózy tu už raz bol, ale vôbec nie je na škodu jeho znovapoužitie. Navyše okorené o chystanú vraždu. O napätie je tak postarané. Bonbónikom je nová postava - akýsi nastajlovaný "Hasselhoff" s feši účesom a náušnicou, s ktorým sa trochu mení postavenie na emzáckej lodi a návrat emzáčky Lívie. ()

The Hero (1985) (E11) 

Zápletka je teraz z trochu iného súdka. Rukojemníci, medzi ktorými sú aj členovia odboja, majú na mále. Záver ponúka nielen atraktívny súboj Donovana so šéfom emzákov, ale aj jedno príjemné prekvapko v podobe kukučieho vajca. ()

The Betrayal (1985) (E12) 

Končí kontroverzný Bates, končí aj Cheng (toho ale mohli pokojne ponechať), takmer sme prišli aj o ďalšiu hlavnú postavu a ďalšie dve dostávajú prestávku. Seriál ako keby dostával druhý dych, čoho dôkazom je aj táto po viacerých stránkach parádna epizóda plná akcie a dejovému posunu. ()

The Rescue (1985) (E13) 

Po odchode niektorých postáv a jednej umrelej sa to oklieštilo a chýba aj poriadna akčná misia. Namiesto toho sú nám naservírované problémy s pôrodom a jašterčia svadba. ()

The Champion (1985) (E14) 

Presun na odľahlejšie miesto mimo Los Angeles nedopadol príliš dobre. Obrana jedného zapadnutého okresu nemôže nahradiť odbojársku činnosť vo veľkomeste. Plus sú tu dve absurdity - súboj medzi Dianou a Lýdiou ako vyriešenie sporu medzi žalobcom a odsúdeným a zneškodneneie emzáckeho letúňa len s využitím úteku na koni. ()

The Wildcats (1985) (E15) 

Síce niekoľko nelogičností a jednoduchých skratiek, ale zápletka a akcia boli veľmi fajn. ()

The Littlest Dragon (1985) (E16) 

Hlavne zaujímavý záver stretu dvoch nepriateľov bol zaujímavý, aj ich súboj, ale toľko nelogičností a skratiek spočiatku, že to miestami až bolelo. ()

War of Illusions (1985) (E17) 

Zápletka je tuctová - zmarenie ďalšej veľkej akcie na zničenie ľudstva, ale akcia je tu viac prítomná, hlavne v závere a je zaujímavé vidieť hackera 80. rokov. ()

The Secret Underground (1985) (E18) 

Ale áno, má to síce viacero skratiek a nelogickostí (masky jašteriek, jednoduché súboje, už niekoľkaté naivné načapania a úteky,...), ale za ďalšiu výpravu odbojárov na materskú loď a s tým spojeným napätím a akciou, musím uznať kvalitu a zaujímavosť epizódy. ()

The Return (1985) (E19) 

To najlepšie nakoniec? Ale kďeže. Koniec vojny s jašterkami končí bez očakávaného akčného finále, mier je dohodnutý sčista-jasna. Akurát Diane to trucovite nedochádza a tak stvára ďalšie intrigy. ()

Reklama

Reklama