Reklama

Reklama

Galactica 1980

(seriál)
všetky plagáty
USA, 1980, 8 h (Minutáž: 47–49 min)

Tvorcovia:

Glen A. Larson

Hudba:

Stu Phillips

Hrajú:

Barry Van Dyke, Kent McCord, Robyn Douglass, Lorne Greene, Eric Larson, Richard Lynch, Ned Romero, Carlene Watkins, Bill McKinney, Lara Parker, Rex Cutter (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(10)

Pokračovanie seriálu Battlestar Galactica z roku 1978 začína tam, kde skončil predošlý projekt - posádka Galacticy konečne našla planétu Zem, ktorá je ich potenciálnym novým domovom.
Po jej preskúmaní však zistia, že pozemšťania sú po technickej aj spoločenskej stránke zaostalí a ich príchod by mohol spôsobiť obrovské konflikty, dokonca až svetovú vojnu. Preto vymýšľajú plány, ako by pozemskú spoločnosť zmenili tak, aby cudzincov dokázala prijať.
Seriál v dobe svojho uvedenia nebol úspešný, a preto sa z neho nakrútilo iba desať dielov. (Incantator)

(viac)

Recenzie (9)

majo25 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

O seriáli veľa napovie už intro, ktoré je celé vykradnuté z pôvodneho seriálu. Ani jedna akčná sekvencia sa nekoná v tomto sequelovom seriáli. Škoda, že sa takmer celé osadenstvo zmenilo, aj keď dvaja hlavní predstavitelia sú sympťáci. Seriál vsádza na viac humoru a nadsázky, čo mne príliš nevyhovuje, spojených hlavne s fungovaním vecí na Zemi. Viacero častí sa venuje deťom a humor s nimi spojený je viackrát infantilný alebo trápny. Posádka Galacticy na Zemi síce chce ostať v anonymite, ale robí to tak nemotorne, že sa prezrádza prakticky neustále. Turbo na vesmírnych letúňoch (ako symbol sily a modernosti) vystriedali kúúlové lietajúce motorky, ktoré hlavní predstavitelia neváhajú použiť kedykoľvek, kedy sa im chce; čo tam po prezradení. Efekty zostali po starom, výnimkou je snáď iba nová loď vyrobená Galacticou, ktorá pristávajúca v noci zapôsobí. Jednotlivé zápletky sú väčšinou zaujímavé, ale nie sú dostatočne dotiahnuté a ich spracovanie pokrivkáva. Seriál nemal asi príliš veľký potenciál, a preto je logické, že skončil predčasne, ako mnoho sci-fi seriálov predtým. Oproti pôvodnému seriálu je to posun dole, ale stále ide o sledovateľný seriál. ()

asirtes 

všetky recenzie používateľa

Počin, ktorý degraduje myšlienku Battlestar Galactica ako takej. (2 hviezdičky dávam za prvé časti tejto divnej série na ktorých sa človek aspoň zasmeje.) Niečo medzi vtipným a trápnym pokusom o vypointovanie celej ságy. Takže v tomto zmysle, kto vie, pochopí - absurdita. ()

fefee 

všetky recenzie používateľa

Veľmi slabé pokračovanie Battlestar Galaktiky ktorého nápady prestali už fungovať pri pristatí na Zem. Jednotlivé diely seriálu sa stávajú miestami až neznesiteľne nudné, neprinášajú nič nové a pôsobia strašne naivnou a prázdnou komickosťou. Bohužiaľ aj posledný diel tejto série ako keby predznamenával zúfalí výkrik do tmy, "Starbuckov návrat" aj so Cylonmi už nepomohol... ()

Molir

všetky recenzie používateľa

Klasicky serialovy produkt 80. let, ze skvele puvodni Galacticy nezbylo prakticky nic, a clovek ani nevi, jestli ma brecet smutkem nebo smichy ;-) proto se radsi vzdavam veskereho hvezdickoveho hodnoceni ()

Shakaar 

všetky recenzie používateľa

Hvězdu snad jen kvůli předchozí serii. Ale jinak...no jak to říct...stašný úlet. Létající motorky, šíleně inteligentní děcko. Země, která náhodou je na technickém a společenském vývoji Země v 80. letech. No škoda slov. Na serii se bohužel podepsal trochu ne příliš idealní požadavky TV společnosti udělat to "zábavnější". Dnes je to ukazováno jako odstrašující příklad jak scifi seriál nemá být děláno. Bohudík ani divák nebyl zcela tímto "dílem" nadšen a proto tvůrci snad na 25 let seriál stopli a možná udělali jedině dobře, protože tohle je ekvivalentem Batmana od Schumachera. Jediná epizoda, která snese nějaké měřítko, je Return of Starbuck (Starbuck se vrací), která umožnuje důstojný send off této velice oblíbené postavě z minulé serie. ()

Likan7 odpad!

všetky recenzie používateľa

S původním seriálem to nemá skoro nic společného. Totální trash scénář, totální trash příběh. Nesmysly, snaha o humor a postavy ani zdaleka ne tak dobré jako v původní sérii. ()

Eigis 

všetky recenzie používateľa

Na začátku seriálu je skupina lidí, ale zároveň mimozemšťanů, kteří přijedou k Zemi a vše je pro ně nové. Chtějí navázat konkakt, ale zároveň nevyvolat paniku, takže musí jednat nenápadně. Tohle samo o sobě má obrovský potenciál. Bohužel tvůrci zkazili co mohli. Jedná se o obrovskou sbírku nesmyslů a když si člověk říká, že už nemůže být hůř, tak může. Na druhou stranu musím říct, že místy je to tak blbé až je to vtipné. Navíc se jedná o určité zakončení seriálu z roku 1978, takže dvě hvězdičky si dle mě plně zaslouží. ()

Reklama

Reklama