Reklama

Reklama

Terror Nullius

(festivalový názov)
  • Austrália Terror Nullius
Austrália, 2018, 54 min

Réžia:

Soda_Jerk

Hrajú:

Tom Burlinson (a.z.), Stephen Curry (a.z.), Hannah Gadsby (a.z.), David Gulpilil (a.z.), Paul Hogan (a.z.), Barry Humphries (a.z.), Steve Irwin (a.z.) (viac)
(ďalšie profesie)

Obsahy(1)

Austrália je podľa dvojice Soda Jerk skôr Terror ako Terra nullius. Filmový remix vyskladaný z vyše 170 filmových, televíznych či spravodajských materiálov predstavuje Austráliu ako krajinu, ktorá vznikla na koloniálnom násilí a kde panika z imigrácie či LGBTI+ ľudí stále formuje verejný diskurz. Zábavná i mrazivá politická satira s postapokalyptickým nádychom umne prevracia filmový kánon, aby hovorila o právach pôvodného obyvateľstva, toxickej maskulinite či politickom populizme. (MFF Cinematik Piešťany)

(viac)

Recenzie (3)

dr.horrible 

všetky recenzie používateľa

Ok, čo tým chcel autor povedať? Ikonické zábery na panny z Hanging Rock, klokana Skippyho, Romper Stomper, Nicole Kidman, Piano, či Mad Max-ovky sú všetky fajn, ale tie počítačovo neumne urobené koláže to kazia. A ten humor? Ten vo mne evokoval Dravcov a vrabcov, jak tam Pasoliniho rozprávač konštatoval, že vrabec bol ľavicový intelektuál. :D Človek môže mať doširoka otvorenú mysel, furt to ale je blbosť. ()

baruss 

všetky recenzie používateľa

Človek asi musí byť Austrálčan aby pochopil všetky scény a vtipy. Zasmiať sa dalo, ale väčšinou som kontext len hádal. ()

Reklama

Reklama