Reklama

Reklama

Epizódy(6)

Obsahy(1)

Bratia Nonni a Manni žijú na usadlosti uprostred drsných islandských hôr. Do blízkeho mestečka prichádza cudzinec Harald so správou o smrti ich otca a svojho priateľa, zostáva na Islande a chlapci si ho veľmi obľúbia. Čoskoro sa však Harald stane svedkom vraždy, spáchanej miestnym vplyvným mužom Magnusom Hanssonom a je z nej neprávom obvinený. Harald sa ukryje v nebezpečných a vrtkavých horách a chlapci, jediní úplne presvedčení o jeho nevine, sa mu snažia pomôcť. Začína sa napínavý boj s ľuďmi aj prírodou. (maryam)

(viac)

Recenzie (7)

Zmiu 

všetky recenzie používateľa

Napínavý seriál s krásnou islandskou krajinou. Tohle fakt opravdu není Norsko. Podle knih Jóna Sveinssona, které vyšly kdysi dávno i u nás. Jón Sveinsson je vlastně Nonni a příběhy jsou dost inspirovány jeho dětstvím. Na Islandu vyšla třídisková edice. Je zde několik jazykových verzí, bohužel bez titulek. ()

QueenHalep12 

všetky recenzie používateľa

Krásny seriál môjho detstva s krásnou, ale drsnou islandskou krajinou, ktorý prinášal napätia od začiatku až po koniec seriálu. Veľmi som chlapcom a Haraldovi fandil, avšak bolo vidno, že "domáci pán" Magnus Hansson mal predsa len v tom kraji väčšie slovo ako Harald Helgasson. Nakoniec celú "nahánačku" vyriešila príroda sopkou, do ktorej Magnus spadol.  Pamätám si ako dieťa, som veľmi často kreslil na papier sopku a Magnusa Hanssona ako do nej padá. Avšak čo je škoda, že sa už veľmi dávno nevysiela a nemám možnosť si ho pozrieť znova. ()

Reklama

Étienne 

všetky recenzie používateľa

Seriál sa odohráva na Islande (ale natáčaný je v Nórsku) a patrí k jednému z prvých "balíkov" severskej produkcie v televízii na našom území a v danom období. V šiestich dieloch sú vykreslené osudy dvoch bratov, staršieho Nonniho a mladšieho Manniho, ktorí prišli o otca vinou zlého majiteľa nehnuteľností Magnusa Hanssona. Ten samozrejme zvalí vinu na otcovho priateľa. Seriál má nádherný hudobný doprovod Klausa Doldingera a poetické prostredie. Ostáva mi už len dúfať, že sa mi ho podarí ešte niekedy uvidieť. ()

2Pac 

všetky recenzie používateľa

Super serial o dvoch bratoch a ich zlom nevlastnom otcovi. Serialu dominuje krasna (myslim, ze norska) krajina a skvela "pišťalková" hudba. ()

Galéria (23)

Reklama

Reklama