Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guy (Ryan Reynolds) je bankový úradník vo Free City Bank a vedie prostý život. Vyžaruje pozitivitu a radostný optimizmus a vždy je ochotný zájsť na dobrú kávu. Spolu s najlepším kamarátom Buddym (Lil Rel Howery) má obrovskú chuť do života, no všetko sa náhle zmení, keď zistí, že je vlastne postavou na pozadí veľmi násilnej videohry typu open world: „Free City“. Distribuuje ju spoločnosť Soonami Studios, na jej čele stojí nenásytný magnát Antwan (Taika Waititi). „Free City“ je veľmi populárna hra, kde vládne chaos a ničenie. Hráči v nej vedú život bez pravidiel a posúvajú sa na vyššie levely páchaním bezdôvodných násilných činov a vandalizmu.
Guy stretne megasexi hráčku Molotovgirl (Jodie Comer) a je ňou uchvátený, práve ona mu pomôže prejsť hrou a vyrovnať sa s tým, že jediný život, ktorý pozná, nie je skutočný. Molotovgirl sa v reálnom živote volá Millie a má nevybavené účty so Soonami. Je presvedčená, že Antwan jej ukradol kódy z hry, ktorú s kamarátom Keysom (Joe Keery), programátorom v Soonami, predali spoločnosti. Keď sa Guy aktívnejšie ujme svojej roly dobrého človeka – idealistu v cynickom svete bez pravidiel – stane sa zástancom hráčov aj ďalších NPC (nehrateľných postáv) a hrdinom vlastného príbehu, ktorý si už píše sám. Guyova popularita rastie a Antwan si uvedomuje, že tým vážne ohrozuje budúcnosť „Free City“ a najmä plánovaného pokračovania hry „Free City: Masaker“, preto poverí Keysa a ďalšieho programátora Soonami menom Mouser (Utkarsh Ambudkar), aby natrvalo odstránili Guya z hry. A zrazu je na Guyovi, aby zachránil svoj svet po svojom. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 3

Recenzie (682)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Milé, zábavné aj úsmevné. A výborné pesničky, hlavne tá od Mariah Carey - Fantasy mi teraz bude dlho hrať v hlave. Akčná stránka filmu ale podľa mňa trochu pokulhávala, čakal som toho viac. Vyšla z toho taká nejaká až detinská romanťárna. Ale Jodie Comer mám veľmi rád a opäť ukázala, že je veľmi talentovanou herečkou, teda najmä v týchto rolách. Ako oddychovka celkovo dobré. Na Truman Show to ale nemá. ()

Fiftis 

všetky recenzie používateľa

Scenáristi do svojho diela okrem iného zakomponovali množstvo narážok. A to ako napríklad na súčasnú hernú scénu alebo gaming YouTubery, tak na popkultúru vôbec. A tento humor naozaj baví, avšak iba keď ho divák chápe. Free Guy totiž nie je snímkou ​​pre každého, je úplne zjavne cielený na určité publikum, ktoré sa pohybuje na YouTube a iných sieťach a dokáže tak oceniť komediálne snahy tvorcov. Shawn Levy tak vo Free Guy predstavuje nekompaktný a nie príliš sympatický zážitok, od ktorého neočakávajte nič prehnane hlbokého. Ide predovšetkým o akčnú snímku, ktorá má však prekvapivo nemá aj srdce a nedokáže dojať. Vo svojom jadre však sem tam baví a to nielen vďaka nabitej akcii, ale aj početným narážkam a nečakaným momentom, s ktorými však tvorcovia preháňajú a nepoužívajú ich dostatočne úmerne tak, aby si ich divák užil a ocenil ich. (15.11.2021) ()

Reklama

silentname 

všetky recenzie používateľa

Nikdy v živote som nerozmýšľal nad tým, ako sa asi cítia všetky nevinné postavy vo svete GTA V, dokým som nemal možnosť vidieť film "Free Guy". Zhliadnuté v kine, na obrovskom plátne, s vypeckovanými bedňami a musím povedať, že toto je asi najlepší spôsob ako tento film vidieť a ako si ho užiť. Ja som ostal po zhliadnutí maximálne spokojný a v duchu som zhodnotil, že filmu musím dať svoj plný rating. Pretože tento film mal úplne všetko, čo by som od filmu chcel. Je komediálny, je akčný, je romantický, je dramatický, je inteligentne napísaný... má proste všetko čo by som od filmu chcel. Okrem toho absolútne perfektný casting, kde tvorcovia skutočne urobili maximum preto, aby to tu fungovalo. Je pravda, že ku koncu sme sa dočkali slušnej dávky referencií na Disney produkty, ale okey. Už si na to nejako zvykám. Mám radšej také jemné náznaky (ako príklad, že jeden z hráčov Free City má doma nalepený plagát filmu "Deadpool"), ale potom sa toho udeje trošku moc. Na druhú stranu to ale vyzerá famózne a človeka poteší, čo sa deje. Ryan Reynolds bol pre tento film absolútne stvorený a je super, že si opäť mohol spraviť z celého filmu absolútnu prču a byť sám sebou. A je to absolútne perfektné. Potrebujem tohto chlapíka vidieť vo filmoch čo najviac. Jodie Komer vo svojej dvoj-role je takisto vynikajúca. V podstate je to tá istá postava len v inom svete. A dáva to skvele. Vtipný je aj Taika Waititi, ktorý si po role Hitlera v "Jojo Rabbit" struhol ďalšiu komediálnu rolu, ktorá mu sedí. Toto je film asi pre každého. Každý si v ňom niečo nájde. Či je, či nie je gamer. Pre mňa film, za ktorý som veľmi rád, že som videl a niekedy to musím zopakovať. Bomba. Hodnotenie: A+ ()

pepo 

všetky recenzie používateľa

Ohromne mile prekvapenie. Ani vo sne by mi nenapadlo, ze takto prijemny a zabavny film dodaju prave Levy s Reynoldsom. Obaja sa nastastie prekonali a Free Guy je perfektna rodinna zalezitost, ktorej skodi akurat trochu vacsia dlzka a malo povodnosti (vlastne je to obrovsky zlepenec asi tuctu filmov, ktore boli lepsie). 8/10 ()

Algernons 

všetky recenzie používateľa

Free guy je jeden z mála filmů, co jsem loni viděl dvakrát. Poctivý, zábavný a dobrý blockbuster. Reynolds ve své typické roli se tu extrémně hodí, ale hlavní síla filmu je ve scénáři, který má perfektní strukturu a je chytře napsaný. Nikoliv chytrý, ale chytře napsaný. Realný svět ovlivňuje herní a naopak. To vše krásně do sebe zapadá v příjemném rodinném balení s nejlepším cameem roku. Má to dokonce i větší filozofický přesah než letošní Matrix. No a ten konec?! Ten se opravdu povedl! ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (32)

  • Název herního společnosti Soonami svým názvem a vzhledem loga odkazuje na dvě skutečná herní studia, a to japonské Konami a americký Blizzard Entertainment. (NiWi)

Súvisiace novinky

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (viac)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (viac)

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

15.08.2021

Nový snímek Free Guy z produkce 20th Century Studios spadající pod Disney slaví úspěch. V kinech se mu daří nad očekávání slušně a poměrně tak třeba poráží konkurenční Sebevražedný oddíl od studia… (viac)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (viac)

Reklama

Reklama