Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guy (Ryan Reynolds) je bankový úradník vo Free City Bank a vedie prostý život. Vyžaruje pozitivitu a radostný optimizmus a vždy je ochotný zájsť na dobrú kávu. Spolu s najlepším kamarátom Buddym (Lil Rel Howery) má obrovskú chuť do života, no všetko sa náhle zmení, keď zistí, že je vlastne postavou na pozadí veľmi násilnej videohry typu open world: „Free City“. Distribuuje ju spoločnosť Soonami Studios, na jej čele stojí nenásytný magnát Antwan (Taika Waititi). „Free City“ je veľmi populárna hra, kde vládne chaos a ničenie. Hráči v nej vedú život bez pravidiel a posúvajú sa na vyššie levely páchaním bezdôvodných násilných činov a vandalizmu.
Guy stretne megasexi hráčku Molotovgirl (Jodie Comer) a je ňou uchvátený, práve ona mu pomôže prejsť hrou a vyrovnať sa s tým, že jediný život, ktorý pozná, nie je skutočný. Molotovgirl sa v reálnom živote volá Millie a má nevybavené účty so Soonami. Je presvedčená, že Antwan jej ukradol kódy z hry, ktorú s kamarátom Keysom (Joe Keery), programátorom v Soonami, predali spoločnosti. Keď sa Guy aktívnejšie ujme svojej roly dobrého človeka – idealistu v cynickom svete bez pravidiel – stane sa zástancom hráčov aj ďalších NPC (nehrateľných postáv) a hrdinom vlastného príbehu, ktorý si už píše sám. Guyova popularita rastie a Antwan si uvedomuje, že tým vážne ohrozuje budúcnosť „Free City“ a najmä plánovaného pokračovania hry „Free City: Masaker“, preto poverí Keysa a ďalšieho programátora Soonami menom Mouser (Utkarsh Ambudkar), aby natrvalo odstránili Guya z hry. A zrazu je na Guyovi, aby zachránil svoj svet po svojom. (CinemArt SK)

(viac)

Filmotéka

Súvisiace novinky

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (viac)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (viac)

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

15.08.2021

Nový snímek Free Guy z produkce 20th Century Studios spadající pod Disney slaví úspěch. V kinech se mu daří nad očekávání slušně a poměrně tak třeba poráží konkurenční Sebevražedný oddíl od studia… (viac)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (viac)

Reklama

Reklama