Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Guy (Ryan Reynolds) je bankový úradník vo Free City Bank a vedie prostý život. Vyžaruje pozitivitu a radostný optimizmus a vždy je ochotný zájsť na dobrú kávu. Spolu s najlepším kamarátom Buddym (Lil Rel Howery) má obrovskú chuť do života, no všetko sa náhle zmení, keď zistí, že je vlastne postavou na pozadí veľmi násilnej videohry typu open world: „Free City“. Distribuuje ju spoločnosť Soonami Studios, na jej čele stojí nenásytný magnát Antwan (Taika Waititi). „Free City“ je veľmi populárna hra, kde vládne chaos a ničenie. Hráči v nej vedú život bez pravidiel a posúvajú sa na vyššie levely páchaním bezdôvodných násilných činov a vandalizmu.
Guy stretne megasexi hráčku Molotovgirl (Jodie Comer) a je ňou uchvátený, práve ona mu pomôže prejsť hrou a vyrovnať sa s tým, že jediný život, ktorý pozná, nie je skutočný. Molotovgirl sa v reálnom živote volá Millie a má nevybavené účty so Soonami. Je presvedčená, že Antwan jej ukradol kódy z hry, ktorú s kamarátom Keysom (Joe Keery), programátorom v Soonami, predali spoločnosti. Keď sa Guy aktívnejšie ujme svojej roly dobrého človeka – idealistu v cynickom svete bez pravidiel – stane sa zástancom hráčov aj ďalších NPC (nehrateľných postáv) a hrdinom vlastného príbehu, ktorý si už píše sám. Guyova popularita rastie a Antwan si uvedomuje, že tým vážne ohrozuje budúcnosť „Free City“ a najmä plánovaného pokračovania hry „Free City: Masaker“, preto poverí Keysa a ďalšieho programátora Soonami menom Mouser (Utkarsh Ambudkar), aby natrvalo odstránili Guya z hry. A zrazu je na Guyovi, aby zachránil svoj svet po svojom. (CinemArt SK)

(viac)

Videá (9)

Trailer 1

Recenzie (682)

Jinny 

všetky recenzie používateľa

Film se mile naváží do casual stříleček, kde smyslem vaší existence je násilí. Ponechme stranou, že většina úspěšných her poslední doby je mnohem, mnohem víc. Což o to, zábavná podívaná to je, akce odsýpá, dokonce i opravdové emoce tu jsou. Po skončení titulků vám ale nejspíš stejně tahle komedie, která měl navíc, nejspíš přijde trochu moc plakátová. ()

B!shop 

všetky recenzie používateľa

Co si budem povidat, kravovina to je, ale bavil jsem se. Silenej mix Fortnite, GTA, Matrixu, Ready Player One a buhviceho jeste, kterej ale dost prekvapive funguje. Pribehove to je samozrejme znacne mimo, misty si logika vzala dovolenou, ale nic vylozene hroznyho, pokud clovek pristoupi na hru autoru. Akcni sceny jsou misty fajn, misty znacne videoherni, to samy se da rict vlastne i o tricich a tak nekdy se clovek bavi a jindy je mu spis lito, ze si to nemuze zahrat. Noumovskej Reynolds si jede tu svoji klasiku, kdy se obcas chova jak trotl, obcas sfoukne akci levou zadni a prihodi hlasku, ale sem se to skvele hodi. No a Waititiho zaporak je naprosto libovej. Celkove tak fajnova akcni jizda se spoustou super foru a paradni zabava za hodne slusny 4*. ()

Reklama

darkrobyk 

všetky recenzie používateľa

Člověk by se divil, kdyby neznal Šípkovou Růženku, co dokáže jeden polibek! Ze začátku taková pestrá taškařice zjevně inspirovaná filmem Tron, v níž rozverně skotačí chlápek, co si pomalu začíná uvědomovat sám sebe. A když se zdálo, že se už nic převratného dít nebude, dojde ke zlomu. Chlápek musí zachránit svůj svět a je pro to ochoten udělat cokoliv. Posledních 25 minut je zábavná a napínavá jízda, kdy se nestačí divit i Captain America! No a jasně, troška hudebního retra, laserové meče, Hulkova paže a Travolta to není. Vizuálně perfektní! Tedy já miluji digibordel, tudíž jsem si to vše vychutnával, ale realističtěji založení diváci už asi tak nadšení nebudou. Srdceryvný závěr zde byl na místě, proto vše OK. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„To je dobre alebo zle?“ – „Horšie to už byť nemôže.“ No, nejako extra ma to nebavilo ak vezmem do úvahy, že obvykle ma poteší každý vynaliezavý, interaktívny scenár. Toto bolo ale buď interaktívne a vynaliezavé príliš, alebo (to skôr) sa to na vynaliezavosť a interaktivitu iba hralo a v skutočnosti to kĺzalo po povrchu. Škoda, že tu nenájdeme viac takých cameí, ako je to... OK, nebudem spoilerovať, ale jedna štítová neviditeľná hviezda putuje práve zaň. A rovnako tak škoda, že sme sa nedočkali väčšieho množstva hravých nápadov typu hráčskej postavy, ktorá nie je dokončená a tak namiesto hlášky hovorí „hláška“ (!!!). Rovnaké výhrady mám i k akcii, ktorá je na prvý pohľad úžasná a megalomanská, ale tiež len na efekt a obsahuje iba minimum skutočne úctyhodných momentov, ktoré by ma ako fanúšika dobrej akcie nadchli, či nakopli. Kasting vyzerá fajn, ale pravdupovediac nikto okrem tradične nákazlivého Ryana Reynoldsa (a možno ešte Lil Rena Howeryho z Otcovstva s Kevinom Hartom ako jeho kámoša Kámoša) nezaujal (dokonca ani Taika Waititi a to zbožňujem jeho režisérske práce a svojrázny zmysel pre humor). Pár nepodstatných bodov k dobru za neomračujúce, ale uchádzajúce hlášky („Tak poslouchej, cukrouši...“). Osobne by som z celkovej priemernosti nevinil nikoho iného, než režiséra Shawna Levyho, ktorý už v minulosti viackrát zlyhal (asi netreba spomínať titulky ako Dvanásť do tucta, Ružový panter alebo Noc v múzeu). ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Free Guy mohol byť mindfuck roka, prípadne mohol úspešne nadviazať na odkaz Ready Player One. Ale vo výsledku je oproti svojim mnohým predobrazom jasným béčkom. Je béčkom RPO, Na hrane zajtrajška, Matrixu, Truman Show, Ghost in the Shell, Inception, Existenz, Trinásteho poschodia a neviem ešte čoho všetkého. Svoju myšlienku predáva tak okato, až som sa cítil v kine trápne, ale v spoločnosti zopár ľudí v IMAX-e to nebolo tak hrozné. Aspoň som rád, že sa na tento fikčný svet pozeralo dobre, 3D slušne funguje a Reynolds je furt sympaťák. Preňho ako herca ale ide podľa mňa o krok späť, určite nemusí po Deadpoolovi nakrúcať takéto jednoduché nerdoviny. To sa týka aj Tatuma a Waititiho. Máme tu napríklad kontroverzne prijímaný a myšlienkovo vrstevnatý Old a potom niečo takto jednoduché a prijímané naopak s nadšením, závery z toho robiť ale radšej nebudem. 50% ()

Galéria (32)

Zaujímavosti (32)

  • Millie (Jodie Comer) má na svém notebooku nálepku N7, které odkazuje na videoherní sérii „Mass Effect“. (HellFire)
  • Při souboji s nepřáteli v domě jednoho z hráčů použije Guy (Ryan Reynolds) Mega Buster, což je zbraň Mega Mana ze stejnojmenné videoherní série od japonského vývojáře Capcom. (HellFire)
  • Film obsahuje niekoľko odkazov na iné snímky. Medzi tie patrí napríklad štít Captain America či ruka Hulka z Marvel univerza, prípadne svetelný meč z filmovej série Hviezdne vojny. (BOURQUE)

Súvisiace novinky

Krásné Vánoce a PF 2022!

Krásné Vánoce a PF 2022!

24.12.2021

Přestože bylo letos velkých filmů obecně méně, protože kina začali otvírat až na konci května a Tomu Cruisovi se ještě nechtělo riskovat s Mission: Impossible 7 a Top Gunem, dočkali jsme se několika… (viac)

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

Marvelovka Shang-Chi je obří hit

06.09.2021

Po nevýrazné trailerové kampani to málokdo čekal, zejména v současnosti, kdy se velkým filmům v kinech obecně až tolik nedaří, nicméně studiu Disney se to opět povedlo. Z nového komiksového snímku… (viac)

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

Akční komedie Free Guy slaví úspěch

15.08.2021

Nový snímek Free Guy z produkce 20th Century Studios spadající pod Disney slaví úspěch. V kinech se mu daří nad očekávání slušně a poměrně tak třeba poráží konkurenční Sebevražedný oddíl od studia… (viac)

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (viac)

Reklama

Reklama