Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Umelo vytvorený vírus vyhubil takmer celú ľudskú populáciu. Prežilo len zopár osôb, ktoré boli imúnne. Sily Dobra a Zla si ich začnú povolávať na svoju stranu. Jedni zamieria do Nebrasky ku matke Abagail a druhí sa koncentrujú v Las Vegas u temného muža Randalla Flagga. (MM_Ramone)

Recenzie (3)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V roku 1978 napísal americký spisovateľ Stephen Edwin King román "Svedectvo" (The Stand). Je to hrubá kniha, ktorá má viac ako tisíc stránok. Patrí medzi najznámejšie a najobľúbenejšie diela tohto populárneho autora. Je to post apokalyptický príbeh o boji medzi Dobrom a Zlom. V roku 1994 sa tejto literárnej predlohy chopil režisér Mick Garris, ktorý ju spracoval do podoby šesť hodinového snímku. Je rozdelený do štyroch častí, ktoré na seba nadväzujú. V poradí druhá epizóda nesie názov "Sny" (The Dreams). Z tajného laboratória americkej armády unikol umelo vytvorený vírus, ktorý vyhubil takmer celú ľudskú populáciu. Prežilo len zopár osôb, ktoré sú imúnne. Sily Dobra a Zla si ich začnú povolávať na svoju stranu. Jedni zamieria do Nebrasky ku matke Abagail a druhí sa koncentrujú v Las Vegas u temného muža Randalla Flagga. **** ()

majo25 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Príbeh sa naplno rozvíja - nákaza tvorí iba počiatočnú fázu, to podstatne speje k opätovnému "biblickému" súboji. Tempo čiastočne spomaluje, je tu už niekoľko dejových skrátení a nabaľovanie ľudí nie je až tak zaujímavé ako úvod miniseriálu. Napriek tomu je to ešte solídny diel, road movie naprieč takmer osamelou krajinou má čo do seba. ()

MickeyStuma 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Na celém světě tedy zůstali jen viru imunní jednotlivci a dějový koncept nabírá biblické rozměry o boji dobra a zla. Krapet rozporuplná atmosféra snových psychologických etud, snů a biblických sounáležitostí. Krapet se do toho montuje také filozofie, takže se daná výpověď zdá ke správnému uchopení složitější, než to ve skutečnosti vypadá. ()

Reklama

Reklama