Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Evžen (Jiří Sovák) je už majiteľom chalupy a kým si v Prahe kupuje rybársky prút, Bohouš (Josef Kemr) sa od predsedu Mrázka (Josef Větrovec) dozvie, že bude mať pána domáceho z Prahy. Dobrácky a tolerantný optimista Bohouš nič nenamieta. Potom sa konečne obaja stretnú. Zistia, že už sa vlastne zoznámili v predchádzajúcom konflikte. Pri sťahovaní gauča do podkrovia a späť dôjde znovu k hádke, spadnú schody, prichádza opäť Fuchsová (Jiřina Bohdalová), príťažlivá rozvedená štyridsiatnička. Evžen sa ide upokojiť k rybníku, začína chytať ryby. Je mu skvele, keď odrazu príde skupina miestnych hasičov, aby nacvičovala protipožiarny zásah... A rysuje sa zase konflikt, ktorom sa Evžen dozvie, že v rybníku vôbec ryby nie sú. Bohouš sa to snaží zachrániť a sľúbi, že Evženovi sám v rybníku kapra chytí... (TV JOJ)

(viac)

Videá (2)

TV spot 2

Recenzie (17)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

V roku 1975 mal premiéru český komediálny televízny seriál "Chalupári". Je zložený z jedenástich samostatných častí. Vznikol pod režisérskou taktovkou Františka Filipa. V poradí druhá epizóda nesie názov "Kapor". Cholerický dôchodca Evžen Huml si kúpil chalupu v malej dedine Třešňová. Odchádza z Prahy do svojho nového príbytku, kde bude žiť spolu s nekonfliktným miestnym starousadlíkom Bohoušom Císařom. Ich povahy sú úplne odlišné, takže ich spolužitie bude zrejme dosť náročné. Prejaví sa to už v prvých dňoch, keď medzi nimi vznikne hneď niekoľko sporov. Prvé vzplanutie emócií sa odohrá v čase, keď ešte ani netušia, že budú musieť žiť pod jednou strechou. Celé sa to točí okolo obecného rybníka a lovu kapra. *** ()

javlapippi 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Mladíku, posledního kapra z tohodle rybníka vytáhli husiti." Evžen Huml presídli na vidiek, kde k svojej veľkej radosti spozná vo svojej novej chalupe ako spolubývajúceho pána na Babete, s ktorým mal mokrý konflikt v predošlej časti. "Já si zajdu na stranickej výbor a hotovo!" Po počiatočnom oťukávaní sa vyhecujú do rybolovného duelu, kde podnájomnícka zložka nehodlá hrať férovo. "Kde dneska seženete tetřeví hlavy?" Nie je to taká hlášková smršť ako prvá epizóda, ale stále je to nadpriemerne vtipné, skvele zahrané, pohodu evokujúce a hrúbka omasteného krajca odkrajovaného Bohoušom Císařom vzbudzuje úctu. "Ty už si snad predběh i ten komunismus!" Štyri tetrovie hlavy. ()

Reklama

topi80 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Asi až při včerejší repríze mi došlo, že Bohouš už asi věděl, že se k němu bude stěhovat právě ten cholerický Pražák, se kterým měl v minulém díle konflikt (však na montážích už sdílel pokoj s leckým). Proto to přivítání, kde se mísila vřelost a škodolibost. Zato pro Evžena bylo zjištění, že bude žít s vodníkem, poněkud šokující. Asi nejvtipnější díl těžící z rozdílnosti povah obou hlavních protagonistů. Na dialozích je poznat, že Evženova postava byla psána pro Jaroslava Marvana, jeho jedovaté poznámky jako by z Gustava Anděla vypadly, jen Jiří Sovák k Marvanově jízlivosti přidal ještě dávku cholerismu. Sázka o uloveného kapra celé to špičkování korunuje. ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (18)

  • Přestože velkou část dílu zabere stěhování válendy, na které Huml (Jiří Sovák) trvá, protože jak říká, je na ni zvyklý, ustlal si nakonec na peci. (sator)
  • Když Císař (Josef Kemr) staví u benzinové pumpy, objevuje se tam vůz Citroën Ami Break, vyráběný v letech 1961–1978. (sator)
  • Kapra kupoval Bohouš (Josef Kemr) v rybárně v ulici Plzeňská 74 v Příbrami. (M.B)

Reklama

Reklama