Reklama

Reklama

The Twilight Zone

(seriál)
  • USA Twilight Zone
Mysteriózny / Sci-Fi / Horor / Thriller / Fantasy / Dráma
USA, (1959–1964), 74 h 32 min (Minutáž: 25–52 min)

Tvorcovia:

Rod Serling

Réžia:

John Brahm, Douglas Heyes, Buzz Kulik, Lamont Johnson, Richard L. Bare (viac)

Predloha:

Lucille Fletcher (rozhlasová hra), Richard Matheson (poviedka) (viac)

Hrajú:

Rod Serling (rozprávač), Robert McCord, Jay Overholts, James Turley, Vaughn Taylor, David Armstrong, Jack Klugman, Burgess Meredith, John Anderson (viac)
(ďalšie profesie)

Série(5) / Epizódy(156)

Obsahy(1)

Zóna soumraku je místo, které existuje v každém okamžiku, prostoru nebo mysli, ale vždy, když to nejméně očekáváte. Když se ocitnete v této oblasti neomezených možností, buďte opatrní, co říkáte nebo děláte. Správná rozhodnutí vám mohou pomoci najít cestu zpět, někdy s větším štěstím a bohatstvím. Špatná rozhodnutí často vedou k šílenství a smrti nebo věčnosti uvězněné v této dimenzi. Obyčejní lidé se ocitají v mimořádně ohromujících situacích, které se každý snaží pozoruhodným způsobem vyřešit. (Shr1nK)

(viac)

Zaujímavosti (32)

  • Ak nerátame tvorcu, hostiteľa a rozprávača Roda Serlinga, bol Robert McCord jediný herec, ktorý sa objavil vo všetkých piatich sezónach. Na druhom mieste sú Jack Klugman, John Anderson, Jon Lormer a Vaughn Taylor, z ktorých sa každý objavil v štyroch sezónach. Klugman a Taylor sa obaja objavili v prvej, tretej, štvrtej a piatej sezóne, Anderson sa objavil v prvej, druhej, štvrtej a piatej sezóne a Lormer sa objavil v prvých štyroch sériách. (shimik77)
  • Dňa 11. augusta 2009 vydala US Postal Service sériu dvadsiatich pamätných poštových známok, aby si uctila ranné americké televízne programy. Na známke The Twilight Zone je zobrazený jej tvorca, hostiteľ a rozprávač Rod Serling. (shimik77)
  • Rod Serling vyzval divákov, aby mu poslali scenáre. Zaplavili ho 14,000 scenármi, z ktorých si prečítal len 500. Z nich boli dobré iba dva, ale tie nezodpovedali formátu relácie. (shimik77)
  • V rebríčku TV Guide 25 najkultovejších relácii patrí Twiight zone 9. miesto. (shimik77)
  • Seriál mal byť zrušený po tretej sezóne, pretože Rod Serling sa ujal výučby. Avšak v polovici nasledujúcej sezóny (1962-1963) bola ďalšia relácia CBS zrušená a seriál Twilight zone bol uvedený namiesto nej. Pretože zrušená relácia bola hodinová, nové epizódy mali byť produkované v tejto dĺžke. (shimik77)
  • Kapela Rush nahrála na své album „2112“ skladbu s názvem „Twillight Zone“, jelikož členové kapely chtěli touto cestou vzdát seriálu hold. (Lajty)
  • Seriál se natáčel v Kalifornii (Culver City – studia) a v arizonském městě Yuma. (Varan)

Súvisiace novinky

Huliči, DiCaprio a Nottingham

Huliči, DiCaprio a Nottingham

29.07.2008

V dnešní vydatnější novinkové náloži potřetí zahulíme a uvidíme, co připravuje Leonardo DiCaprio a jak to vlastně vypadá se Scottovým Nottinghamem. Jednička stála 9 milionů a vydělala 23, dvojka si… (viac)

Reklama

Reklama