Reklama

Reklama

The Twilight Zone - Season 3

(séria)
Mysteriózny / Sci-Fi / Horor / Thriller / Fantasy / Dráma
USA, (1961–1962), 15 h 31 min (Minutáž: 25–26 min)

Tvorcovia:

Rod Serling

Predloha:

Manly Wade Wellman (poviedka)

Hrajú:

Rod Serling (rozprávač), Robert McCord, Jay Overholts, James Turley, Vaughn Taylor, David Armstrong, Jack Klugman, Cyril Delevanti, Jon Lormer, Gladys Cooper (viac)
(ďalšie profesie)

Epizódy(37)

Recenzie (3)

Anderton 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Za celkovým najvyšším hodnotením celej série stojí ako vždy tých niekoľko najlepších, ktoré dostali 5 hviezd. Ako celok "trojka" The Ttwilight Zone takme vôbec nezaostáva za prvými dvoma a to, že tvorcovia majú stále obrovské množstvo nápadov je takmer zázrak hodný uvedenia tohto faktu ako obsahu nejakej ďalšej epizódy. Do priemeru skĺzame len minimálne, ale práve aj to, že po niečom, čo bolo fajn, ale ma neodrovnalo, sa opäť vynorilo niečo geniálne, je možno prínosnejšie, ako keby každá epizóda bola dokonalá. ()

Reverse01 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tretia séria televízneho seriálu The Twilight Zone bola o niečo lepšia ako tá druhá. Za najväčším problémom druhej série vidím absenciu nových nápadov a niektoré epizódy si boli dosť podobné. Tretia séria sa scenáristicky prekopala a všetky moje obavy odvrátila originálnymi nápadmi. Súdiac podľa hodnotení jednotlivých epizód to pekne vychádza, keďže tu bolo viac 5 hviezdičkových častí. Ako už u mňa býva zvykom, vyberám top epizódy tretej série (S03), ktoré ma zaujali svojou atmosférou a nečakanou pointou: E04 The Passersby - Fidel Castro v Zóne súmrakov aneb čo keď diktátor vidí svojich nepriateľov na každom rohu. V tomto prípade sa jednalo aj o skvelý herecký výkon hlavnej postavy. E08 It's a Good Life - V súčasnosti už ikonická epizóda tohto seriálu, v ktorej objavíte dieťa, ktoré vie čítať ľudom negatívne myšlienky. Ako dlho sa dá takto žiť a predstierať pozitivitu? E12 The Jungle - Epizóda v ktorej hlavný hrdina musí bojovať zo sebou samým. Zničenie čarovných suvenírov z Afriky má svoje následky a príroda si ho nájde. E13 Once Upon a Time - Pre mňa óda na radosť - hlavnej úlohe sa chopil legendárny Buster Keaton a tvorcovia mu ponechali prostredie, v ktorom bol taký ikonický. E14 Five Characters in Search of an Exit - V poradí tretia 5* časť? Je to tak, v tomto príbehu ste stratení presne ako hlavné postavy, nie je vám známe prostredie ani čo sa bude diať a tak vám koniec opäť vyrazí dych. E16 Nothing in the Dark - Musím ju sem zaradiť a rovnako jej nemôžem ubrať na hodnotní, keďže som smrti zas a znova naletel. E33 The Dummy - Povedal by som že najviac strašidelná a mysteriózna epizóda celej tretej série. Na záver by som tretiu sériu zhodnotil ako nový nádych, ktorý seriál udržiava na vysokej hranici kvalitných nápadov 85% ()

MIMI.kry 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tak mám za sebou další epizody tohoto skvělého seriálu. I když všemu nedám pokaždé plný počet hvězd, musím přiznat, že mám TZ v oblíbených a už teď je mi líto, že jednou bude seriál dosledován a všem příběhům bude konec. Chytré, lehkou, netěžkopádnou rukou napsané mysteriózní povídky se jen tak někde nevidí. Vyhovuje mi i snesitelná míra strašidelnosti či úzkosti z některých těžších témat. Líbí se mi i mezilidské vztahy, které tu jsou pěkně vystiženy. Například v příběhu The Midnight Sun (Půlnoční slunce) jsou hezké sousedské vztahy, kdy pro sebe mají i lidé v úzkých pochopení a navzájem se podporují i na prahu smrti. Je dobře, že ani napínavým žánrům nemusí scházet lidskost a humanita. Vše je jak má být a tak mi jednou nezbude nic jiného, než si dát prostě opáčko. V zajímavé a nevšední Zóně soumraku mi je obvykle dobře, i když hlavním hrdinou v mnohých epizodách bych fakt být nechtěla. :) ()

Reklama

Reklama