Reklama

Reklama

Liga výnimočných

  • Česko Liga výjimečných (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Svetu opäť hrozí zánik. Kto ho zachráni pred geniálnym šialencom, ktorý si hovorí Fantóm? Jediný, kto môže uspieť, je dobrodruh Sean Connery ako Allan Quartermain a jeho Liga výnimočných siedmich tvorov s mimoriadnymi schopnosťami - lovec kapitán Nemo, upírka Mina, neviditeľný Rodney, špión Tom Sawyer, nesmrteľný Dorian Gray, vedec Dr. Jekyll  a jeho alter ego, netvor Mr. Hyde. Na záchranu Benátok pred totálnou skazou im ostáva len 96 hodín! (TV JOJ)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (615)

Galadriel 

všetky recenzie používateľa

Strašný, děsný, příšerný!!! Taková slátanina. Tři velké akční scény slepené čtyřmi menšími akčními scénami a občasným rádoby vtipným nebo moudrým dialogem. Jak vůbec mohl Sean takhle hluboko klesnout??? Ponorka kapitána Nema vypadá jak ze 4 roky staré počítačové hry a ani zbylými triky se tvůrci nemůžou moc chlubit. Navíc od začátku do konce je všude takových logických kopanců, že už dlouho jsem neviděla film, kde by jich bylo tolik. Nudný děj jenom podporuje jejich hledání (chytlavý film by nedovolil chyby hledat, takováhle slátanina k tomu přímo svádí). Ta jedna hvězdička je zejména za slušnou hudbu Trevora Jonese... ()

Shakers 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý príbeh, spojiť niekoľko známych postav od jedného filmu, ale spadlo to zlému režisérovi a ešte horším scenáristom. Aspoň, že tu hrá Sean Connery, ktorý to trochu vytiahol na lepšie svetlo. Je to celkom pozerateľný odvar, bolo to dosť nápadité, postavy dokážu zaujať, ale čo s toho keď to pôsobí a funguje len béčkovo s áčkovým rozpočtom ? Ako oddychovka to funguje fajn. Bavil som sa. 75% - 4* ()

Reklama

Eliott 

všetky recenzie používateľa

Když jsem to viděl poprvé a superhrdinské filmy byly v té době ještě nedostatkovým zbožím, býval jsem celkem spokojený. Avšak po opětovném shlédnutí s odstupem několika let, mi to již celé připadalo takové mdlé. Hlavní hrdninové se takto vydávají na poměrně nezajímavou misi, aby zachránili svět a příběh je v tomto ohledu velice uspěchaný. O hlavních postavách se nedozvíme téměř nic a celé dílo provázejí podprůměrné efekty. Takové zakončení kariéry si Sean Connery nezasloužil. 2-3* 50% ()

DaliX 

všetky recenzie používateľa

Skvelá a nenáročná zábava. Najviac ma potešil Sean Connery ale celkovo som sa super zabavil. Komiks som nečítal ale mal som možnosť čítať postrehy Alana Moorea (mimochodom aj autor Watchmenov), ktoré neboli vôbec pozitívne. Ako filmový celok by som to asi najviac prirovnal k Van Helsingovi, je to mix fantasy, akčného, sci-fi a hororového filmu. Čo sa týka príbehu, ten je celkom slušný, príjemne odsypáva, ostatné postavy sú taktiež dobre využité, akcie sú skvelé, mne sa to celkovo dosť páčilo. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Vo svetle toho, čo sme od roku 2003 videli v rámci stovák komiksoviek v kinách dávam tri nezaslúžené hviezdy. Zvolená vizuálna štylizácia sa síce hodila do Londýna, ale v Paríži to už nebolo ono a o Benátkach je lepšie sa nezmieňovať. Liga výnimočných má určitý guilty pleasure potenciál, ktorý sa v pokročilej dobe Marvelu a DC môže zvyšovať: proste budete porovnávať, ako sa ku kresleným tlačovinám pristupovalo vtedy a ako dnes a inak som to nevnímal ani ja. Netreba snáď dodávať, že skoro všetko je tu zlé, ale aspoň to nenudí, pretože sa stále niečo nezmyselné deje. ()

Galéria (97)

Zaujímavosti (26)

  • Keď Alan Quatermain (Sean Connery) učí Toma Sawyera (Shane West) strieľať na veľké vzdialenosti, je možné vidieť, ako sa ruky a ramená Shanea Westa trasú kvôli námahe vynaloženej pri držaní zbrane. Povedal, že bol z toho trochu nesvoj, pretože Sean Connery, ktorý mal už skoro 72 rokov, s tým nemal problém, zatiaľ čo on, vo svojich ani nie 25 rokoch, to považoval za neuveriteľne ťažké. (H4ku11)
  • Kvôli problémom s autorskými právami musel byť Neviditeľný muž Peter Brady premenovaný na Rodneyho Skinnera (Tony Curran). (ČSFD)
  • Tank, který se na začátku filmu probourá do Bank of England, je britský typ Mark I (Mk. I), který byl poprvé nasazen na bojišti ve Francii 25. září 1916, tedy sedmnáct let poté, co se odehrává tato scéna. (Robbi)

Súvisiace novinky

Zemřel Sean Connery

Zemřel Sean Connery

31.10.2020

Letošní Halloween se pro filmové fanoušky ponese spíše ve velmi smutném duchu, z Velké Británie totiž dorazila zpráva o úmrtí legendárního skotského herce a prvního představitele agenta 007, Sira… (viac)

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

Smrtonosná past nebude, Disney šlape na brzdu

12.08.2019

Mohli jsme to předpokládat, teprve minulý týden se to však stalo oficiální. Po propadácích typu X-Men: Dark Phoenix se studio Disney rozhodlo zaříznout drtivou většinu chystaných snímků od studia… (viac)

Hemsworth předchůdcem Indiana Jonese?

Hemsworth předchůdcem Indiana Jonese?

21.11.2015

Jméno Allan Quatermain už jste možná slyšeli. Sean Connery si tohohle dobrodruha zahrál v Lize výjimečných, adaptaci stejnojmenného comicsu Alana Moorea, a posléze se už nikdy nevrátil před kameru.… (viac)

Kapitán Nemo to nevzdává

Kapitán Nemo to nevzdává

14.06.2014

Geniální vědec Kapitán Nemo, známý z románů Julese Vernea, se v kinech naposledy objevil před 11 lety. U nás natáčená Liga výjimečných ale nebyla přijata zrovna kladně a mimo jiné ukončila hereckou… (viac)

Reklama

Reklama