Reklama

Reklama

Príbehy zo záhrobia

(seriál)
  • Česko Příběhy ze záhrobí (viac)
Horor / Fantasy / Komédia / Thriller / Poviedkový
USA, (1989–1996), 40 h 57 min (Minutáž: 20–39 min)

Tvorcovia:

Steven Dodd

Réžia:

Walter Hill, Robert Zemeckis, Richard Donner, Howard Deutch (viac)

Hrajú:

John Kassir, William Sadler, Marshall Bell, Larry Drake, Joe Pantoliano, Billy Zane, Richard Thomas, Lela Rochon, Tim Roth, Amanda Plummer, Timothy Dalton (viac)
(ďalšie profesie)

Série(7) / Epizódy(93)

Obsahy(1)

Strážce krypty uvádí příběhy, ve kterých není nouze o černý humor a překvapivé pointy... Seriál se natáčel v letech 1989 - 1996 a vzniklo na 93 epizod. Drtivou většinu z nich produkovala pětice Richard Donner, Joel Silver, David Giler, Walter Hill a Robert Zemeckis. (5150)

Recenzie používateľa MM_Ramone k tomuto seriálu (74)

Príbehy zo záhrobia (1989) 

Hello boys and ghouls. Cynický kostlivec Crypt Keeper uvádza horror show "Tales from the Crypt". Titul "Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov a divákov, ktorí majú radi napätie, strach, krv a teror. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných epizód. Na tomto projekte sa podieľalo mnoho skúsených režisérov, scenáristov a známych hereckých osobností. Tento seriál sa stal jednou z vlajkových lodí televízneho káblového kanálu HBO (Home Box Office). **** ()

Season 1 (1989) (S01) 

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných epizód. Na tomto projekte sa podieľalo mnoho skúsených režisérov a známych hereckých osobností. Tento seriál sa stal jednou z vlajkových lodí televízneho káblového kanálu HBO (Home Box Office). Prvá séria bola natočená v roku 1989. Skladá sa zo šiestich dielov: "The Man Who Was Death", "And All Through the House", Dig That Cat... He´s Real Gone", "Only Sin Deep", "Lover Come Hack to Me", "Collection Completed". **** ()

And All Through the House (1989) (S01E02) 

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí druhá epizóda z prvej série nesie názov "And All Through the House" (Hoj, ty Štedrý večer). V roku 1989 ju natočil režisér Robert Zemeckis. Ho, Ho, Ho, Ho... máme tu svižný, strašidelný, krvavý, vražedný, vianočný príbeh. Zima, sneh, stromček, oheň v krbe, koledy, vražda, nebezpečný šialenec v kostýme Santa Clausa... Parádna vianočná horrorová story. Ho, Ho, Ho, Ho... Horror Christmas! ***** ()

Dig That Cat... He's Real Gone (1989) (S01E03) 

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí tretia epizóda z prvej série nesie názov "Dig That Cat... He´s Real Gone" (Deväť životov). V roku 1989 ju natočil režisér Richard Donner. Príbeh o umieraní, o smrti. Väčšina ľudí to zažije len raz a je po všetkom, ani si to nestihnú uvedomiť. Ale jeden človek to zvládol viackrát. Showman Ulric Nesmrteľný zistil, že smrť je výborný biznis. Za peniaze začal umierať pre pobavenie publika. Nakoniec sa však prepočítal. **** ()

Jenom povrchní věc (1989) (S01E04) 

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí štvrtá epizóda z prvej série nesie názov "Only Sin Deep" (Krása na predaj). V roku 1989 ju natočil režisér Howard Deutch. Je to príbeh o chamtivosti, smrti a mladej žene, ktorá zistí, že krása je nestála vec. Dvadsať jeden ročná prostitútka Sylvia Vaneová svoju krásu ľahkomyselne predá za desať tisíc dolárov podivnému majiteľovi záložne. Onedlho trpko oľutuje tento zdanlivo výhodný kšeft. **** ()

Miláčku, přijď mě rozsekat (1989) (S01E05) 

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí piata epizóda z prvej série nesie názov "Lover Come Hack to Me" (Dokonalé líbanky). V roku 1989 ju natočil režisér Tom Holland. Malá horrorová prechádzka novomanželským peklom. Peggy si napriek nesúhlasu svojej tety Edith vezme za manžela muža, ktorý túži predovšetkým po jej peniazoch, ktoré zdedila po svojich rodičoch. Peggy to však má všetko veľmi dobre premyslené. Má svoj dokonalý plán. **** ()

Season 2 (1990) (S02) 

Titul "Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov a divákov, ktorí majú radi napätie, strach, krv a teror. So sebe vlastným cynickým humorom to uvádzal desivý strážca krypty (Crypt Keeper). Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných epizód. Na tomto projekte sa podieľalo mnoho skúsených režisérov, scenáristov a známych hereckých osobností. Tento seriál sa stal jednou z vlajkových lodí televízneho káblového kanálu HBO (Home Box Office). V poradí druhá séria bola natočená v roku 1990. Pozostáva z osemnástich častí. **** ()

Správná předpověď (1990) (S02E01) 

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí prvá, úvodná epizóda z druhej série nesie názov "Dead Right" (Pravda zabíja). V roku 1990 ju natočil režisér Howard Deutch. Príbeh o chamtivej zlatokopke Cathy Finch, ktorá chce kopu peňazí, aby mohla žiť v luxuse. Je posadnutá túžbou vydať sa za veľmi bohatého muža. Pri honbe za vytúženým majetkom si nechá radiť od veštkyne madam Vorny. Všetky jej predpovede sa do botky splnia. Vorna sa nikdy nemýli. Cathy však jej slová nepochopila správne. **** ()

Three's a Crowd (1990) (S02E05) 

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí piata epizóda z druhej série nesie názov "Three´s a Crowd" (Traja sú už dav). V roku 1990 ju natočil režisér David Burton Morris. Pozvanie na výročnú oslavu posvätne mŕtvolného vražedného zväzku. V láske i v nenávisti, v chudobe i v strachu, v chorobe i šialenstve, pokiaľ nás smrť nerozdelí. Na toto výročie manžel nikdy nezabudne. Richardovi jeho žiarlivosť a predstavivosť prerastie cez hlavu. ***** ()

The Thing from the Grave (1990) (S02E06) 

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí šiesta epizóda z druhej série nesie názov "The Thing from the Grave" (Vec, ktorá prichádza z hrobu). V roku 1990 ju natočil režisér Fred Dekker. Arogantný manažér Mitch Brucker zabije kvôli atraktívnej mladej žene svojho soka v láske. Vyláka ho mimo mesto, chladnokrvne ho zastrelí a zakope na odľahlom mieste. Myslí si, že tým vyriešil problém a urovnal vzťah so svojou snúbenicou Stacey. Lenže láska Stacey a jej zavraždeného milenca siaha až za hrob. ***** ()

Four-Sided Triangle (1990) (S02E09) 

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojím spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí deviata epizóda z druhej série nesie názov "Four-Sided Triangle" (Štvorstarnný trojuholník). V roku 1990 ju natočil režisér Tom Holland. Je to príbeh o zvláštnej láske a chlípnej túžbe. Mladá, pekná Mary Jo žije na odľahlej, zanedbanej farme manželov Yatesovcov. Spravili si z nej slúžku. Pani Yatesová ju týra a jej manžel George ju sexuálne obťažuje. Psychicky narušená Mary Jo to má veľmi ťažké. **** ()

The Ventriloquist's Dummy (1990) (S02E10) 

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí desiata epizóda z druhej série nesie názov "The Ventriloquist´s Dummy" (Bruchomluvec). V roku 1990 ju natočil režisér Richard Donner. Jedenásť ročný Billy Goldman je fascinovaný kabaretným vystúpením bruchomluvca Ingelsa a jeho bábky Mortyho. Očarí ho to až do takej miery, že sa sám stane bruchomluvcom. Po pätnástich rokoch sa opäť stretne so svojim idolom, s pánom Ingelsom. Ten mu odhalí strašlivé, bizarné tajomstvo o sebe a o Mortym. **** ()

Korman's Kalamity (1990) (S02E13) 

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí trinásta epizóda z druhej série nesie názov "Korman´s Kalamity" (Kormanov problém). V roku 1990 ju natočil režisér Rowdy Herrington. Pozoruhodný umelec Jim Korman, ilustrátor, výtvarník, tvorca komixov sa jedného dňa až príliš moc ponoril do svojej tvorby. Pri práci pre komixovú verziu "Tales from the Crypt" využije jedinečnú možnosť, na to aby sa zbavil svojej panovačnej, žiarlivej manželky Mildred, ktorá mu robí zo života peklo. Objavila sa u neho schopnosť zhmotniť svoje kresby. *** ()

Television Terror (1990) (S02E16) 

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojím spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí šestnásta epizóda z druhej série nesie názov "Television Terror" (Televízny teror). V roku 1990 ju natočil režisér Charlie Picerni. Bulvárny moderátor Horton Rivers sa chystá totálne triumfovať odvysielaním živej televíznej reportáže z Ritterovej vily, kde sa pred piatimi rokmi udialo dvanásť chladnokrvných vrážd. Chce preveriť, či sú pravdivé zvesti o tom, že v tomto dome hrôzy straší. Bude to posledná reportáž v jeho živote. ***** ()

Season 3 (1991) (S03) 

Hello boys and ghouls! Crypt Keeper, strážca krypty, uvádza "Tales from the Crypt vol. 3". Titul "Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov a divákov, ktorí majú radi napätie, strach, krv a teror. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných epizód. Na tomto projekte sa podieľalo mnoho skúsených režisérov, scenáristov a známych hereckých osobností. Tento seriál sa stal jednou z vlajkových lodí televízneho káblového kanálu HBO (Home Box Office). V poradí tretia séria bola natočená v roku 1990. Je vyskladaná zo štrnástich častí. **** ()

Mršina (1991) (S03E02) 

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí druhá epizóda z tretej série nesie názov "Carrion Death" (Mrchožrút). V roku 1991 ju natočil režisér Steven E. de Souza. Bankový lupič a vrah po úteku z väzenia a práve spáchanom zločine uniká vyprahnutou Arizonou na ukradnutom cadillacu. Smeruje ku mexickej hranici. Na odľahlom mieste v púšti má nehodu. Príde o auto. Do Mexika mu zostáva len zopár míľ. Rozhodne sa, že to zvládne prejsť peši. V pätách mu ide jeden drsný policajt a oboch ich sleduje trpezlivý sup. *** ()

Léčka (1991) (S03E03) 

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí tretia epizóda z tretej série nesie názov "The Trap" (Pasca). Príbeh o panovačnom mužovi, ktorý má dlhy a ešte ku tomu prišiel o prácu. Nepriaznivú finančnú situáciu sa rozhodne vyriešiť podvodom. Chce si vybrať životnú poistku, ale pritom zostať nažive. Chce nafingovať svoju smrť. So svojou manželkou a mladším bratom ukuje rafinovaný plán. Túto epizódu v roku 1991 zrežíroval herec Michael J. Fox. **** ()

Abrakadabra (1991) (S03E04) 

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí štvrtá epizóda z tretej série nesie názov "Abra Cadaver" (Abraka babra). V roku 1991 ju natočil režisér Stephen Hopkins. Je to príbeh o mužovi, ktorého fanaticky fascinovali záležitosti ohľadne života a smrti. Ambiciózny patológ, chirurg, doktor Martin je posadnutý výskumom činnosti mozgu v mŕtvom tele. Je presvedčený o tom, že i po smrti je mozog stále aktívny. Rozhodne sa, že na svojom bratovi a zároveň kolegovi urobí zvrátený experiment. *** ()

Top Billing (1991) (S03E05) 

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí piata epizóda z tretej série nesie názov "Top Billing" (Životná rola). V roku 1991 ju natočil režisér Todd Holland. Jeden podpriemerný herec zúfalo túži zahrať si postavu Hamleta v Shakespearovej hre. Je ochotný urobiť čokoľvek, aby ju získal. Má to byť jeho životná herecká rola. Zúčastní sa konkurzu v podivnom divadle, ktorému šéfuje ešte podivnejší režisér. Úlohu Hamleta síce nezíska, ale je obsadený do role Yoricka. **** ()

Smrtící perla (1991) (S03E06) 

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí šiesta epizóda z tretej série nesie názov "Dead Wait" (Smrtiaca perla). V roku 1991 ju natočil režisér Tobe Hooper. Zločinec Red Buckley sa chce zmocniť čiernej perly, ktorá má nesmiernu hodnotu. Nechá sa najať ako pomocník na plantáži, ktorú vlastní pán Duval, majiteľ tejto jedinečnej drahocenosti. Pokúsi sa votrieť do jeho priazne a následne mu ukradnúť perlu. Nečakanej pomoci sa mu dostane od domorodej kňažky voodoo. *** ()

Súvisiace novinky

Zemřel herec David Warner

Zemřel herec David Warner

25.07.2022

Nekorunovaný král filmových „záporáků“ a britský džentlmen s neuvěřitelně plodnou kariérou, která čítá na dvě sta třicet filmových a televizních rolí - těmito slovy by se dal představit David Warner,… (viac)

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

Zemřel zpěvák a herec Meat Loaf

21.01.2022

Svět hudby a filmu přišel o další z velkých talentů. Ve věku 74 let včera v USA zemřel americký zpěvák a filmový herec Marvin Lee Aday, znám především pod svým uměleckým jménem Meat Loaf. Talentovaný… (viac)

Arnold Schwarzenegger naváže spolupráci s Netflixem

Arnold Schwarzenegger naváže spolupráci s Netflixem

20.05.2021

Arnold Schwarzenegger dlouhodobě patřil k hercům, kteří se účinkování v seriálové tvorbě téměř zcela vyhýbali. Časy se však zřejmě mění a nyní bývalý republikánský guvernér Kalifornie chystá svůj… (viac)

Reklama

Reklama