Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Podpriemerný herec zúfalo túži zahrať si postavu Hamleta v Shakespearovej hre. Je ochotný urobiť čokoľvek, aby ju získal. Má to byť jeho životná herecká rola. Zúčastní sa konkurzu v podivnom divadle, ktorému šéfuje ešte podivnejší režisér. Úlohu Hamleta síce nezíska, ale je obsadený do role Yoricka. (MM_Ramone)

Recenzie (4)

Mr.Apache 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

(26.6.1991) Třetí sezóna, po trošičku rozpačitém rozjezdu v podobě pilotní epizody, nabírá grády každým dalším dílem. Top Billing je naprostá talesovská klasika, ozdobená mistrnou pointou (tomu tedy říkám "životní role"!), vrchní sestrou Louise Fletcher z Přeletu přes kukaččí hnízdo a hlavou původní Addamsovy rodiny, Johnem Astinem v menších úlohách. Pecka. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

"Príbehy zo záhrobia" (Tales from the Crypt) je americký televízny projekt, ktorý bol primárne zameraný na horrorových fanúšikov. Stala sa z toho svojim spôsobom kultová záležitosť. V priebehu rokov 1989 až 1996 bolo vyprodukovaných sedem sérií, ktoré dohromady obsahujú deväťdesiat tri samostatných dielov. V poradí piata epizóda z tretej série nesie názov "Top Billing" (Životná rola). V roku 1991 ju natočil režisér Todd Holland. Jeden podpriemerný herec zúfalo túži zahrať si postavu Hamleta v Shakespearovej hre. Je ochotný urobiť čokoľvek, aby ju získal. Má to byť jeho životná herecká rola. Zúčastní sa konkurzu v podivnom divadle, ktorému šéfuje ešte podivnejší režisér. Úlohu Hamleta síce nezíska, ale je obsadený do role Yoricka. **** ()

Willy Kufalt 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Filmy z divadelního prostředí mám celkem rád, takže alespoň v tomto ohledu mě tato talesovská povídka v druhé polovině zaujala a závěrečnou pointu zde máme jako obvykle pikantně (v tomto případě až ironicky) morbidní – za ní také palec nahoru. Jinak se mi tenhle kousek i v rámci své krátké stopáže občas až líně táhl a celkově tentokrát nemohu říct, že by mě tvůrci Příběhů ze záhrobí nadchli. Naštěstí ani nijak zvlášť nevytočili... a strážce Krypty v galantním obleku byl top! :D ()

Reklama

Reklama