Reklama

Reklama

Farby moci

  • Česko Barvy moci (viac)
Trailer

Obsahy(1)

Mladý idealistický vnuk černošského bojovníka za lidská práva Henry Burton se rozhodne spojit svou budoucnost s politikou orientovanou na lidi, konkrétně s guvernérem jižanského státu Jackem Stantonem, který se s věrným štábem po desetiletí připravoval na kampaň s cílem dobýt Bílý dům. V boji o nominaci v řadách vlastní strany a v souboji s dalšími kandidáty hraje významnou roli Stantonova razantní, oddaná a velkorysá manželka Suzan, stranický stratég Jemmons a Libby Holdenová, která se dává do Stantonových služeb z přesvědčení o správnosti jeho programu. V nelítostných střetech musí tým odrážet útoky na Stantonovu minulost. Henry prožívá nejednu krizi, nejhlubší po sebevraždě Libby, která tak protestovala proti přílišné osobní otrlosti... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (44)

Nerajohn 

všetky recenzie používateľa

Ke snímku jsem zpočátku přistupoval s obavami, ale nakonec jsem byl mírně příjemně překvapen. Pravda, možná by filmu slušela kratší stopáž a lepší rozjezd, každopádně prostřední část je velmi slušná. Na druhou stranu, nám, Čechům, můžou připadat souboje mezi kandidáty na prezidenta mezi demokraty trošku cizí, když u nás se prezident jmenuje tak, jak se jmenuje. ()

Chamyl 

všetky recenzie používateľa

Nuda, nuda, nuda... Okres na severu zabalený v americké vlajce s vražednou stopáží, která působí ještě nekonečněji, než ve skutečnosti je. Ač plné velkých jmen, tak zcela prázdné a ploché dílo o tom, jak to chodí v politice, u kterého se scénárista opravdu nepředřel. Pár úsměvných okamžiků v podání Kathy Bates rozhodně neutáhne tuhle politickou zbytečnost. Možná jako americký volič demokratické strany bych si to užil více, ale takhle mě tento film plný prázdných floskulí a proslovů o ničem bezmála zničil. Nominace na Oscara jsou mi opravdu záhadou... ()

Reklama

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Tento film je urceny naivnym ludom akym je postava dobrosrdecneho cernoska Adriana Lestera z ktoreho pohladu sledujeme zakulisie kampane kandidata na prezidenta. Pretoze len tak naivnych ludi sokuje pravda, ktoru sa dozvedia v tomto filme a ktora je podavana ako nejaka sokujuca novina. Ze politika je svinstvo a nikto v nej nie je sväty. Ak sa tam niekto taky najde, tak sa skôr ci neskôr sam picne. A tato velka sokujuca pravda nam je zdlhavo podavana nekonecne 2 a pol hodiny. Ked odhliadnem od tejto postupne stale otravnejsej snahy, tak ani samotny pribeh postav nie je dvakrat strhujuci alebo zaujimavy. Ani to, ze Travolta vyzorom alebo sexualnymi eskapadami pripomina Clintona, ma uz prilis nerozosmialo. Po kazdej stranke to je priemerne. Takze nakoniec som sa najviac bavil pocitanim cameo vystupov rôznych hviezd, ktore som v dobe uvedenia nepoznal. Z hercov aspon obcas pobavi jedine Billy Bob Thornton. Ostatni su nevyrazni, takze ak film neuvidite, tak o nic nepridete. 5/10. ()

mirkaaa 

všetky recenzie používateľa

Až na výborné herecké obsazení mě film ničím nezaujal – zákulisí americké politiky je mi úplně cizí, takže jsem tomu moc nerozuměla a film je navíc příliš dlouhý. Dívala jsem se hlavně kvůli Johnu Travoltovi. Možná, že film je kvalitní a pouze ho nedokážu ocenit. Ty tři hvězdičky dávám za Travoltu. ()

Rex Mundi 

všetky recenzie používateľa

Dve tretiny filmu to vyzeralo ako brilantná satira, ale potom akoby sa do toho zastarela patriotická cenzúra. V závere ma sklamal vášnivý idealizmus práve od ľudí, o ktorých si myslím, že sú cynici do špiku kostí. Zdalo sa mi, že chce film a jeho posolstvo zámerne zmäkčiť, obrátiť na ružovú farbu to, čo je očividne špinavo šedé. Typicky po americky pridať na záver ten záblesk nádeje, že ľudia (a politici) sú vlastne dobrí a *fakt to robia pre ľudí*. To iste... Ale možno aj o tom to je - možno v mašinérii politiky naozaj existujú ľudia, ktorí odmietli stratiť ilúzie a udržali si ich napriek všetkej špine (Libby) - lenže ilúzie za každú cenu sú naivitou a ak sa predsa len stane niečo, čo ich vyfacká a ukáže nositeľovi realitu, riziko trvalého poškodenia je oveľa vyššie. V prípade Jacka Stantona sa však prikláňam k tomu, že on svoje ideály len šikovne predstiera - aj sám pred sebou. To je vrchol politického sebaklamu :-) Ale dobre, zaslúži si to pekné 3* za dobre vyprofilované postavy, slušné výkony a hromadu dobrých detailov, ktoré dotvorili remeselne zvládnutý celok. ()

Galéria (39)

Zaujímavosti (7)

  • Natáčelo se od 5. května do 4. srpna 1997 ve státech USA – Louisiana (New Orleans), New York (New York City) a Kalifornie (Los Angeles). (BMW12)
  • Kvôli svojej úlohe musel Travolta pribrať 14 kilogramov. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama