Reklama

Reklama

Perfektní príbuzní

(seriál)
  • USA Perfect Strangers
Komédia / Rodinný
USA, (1986–1993), 59 h 27 min (Minutáž: 23–25 min)

Tvorcovia:

Dale McRaven

Hrajú:

Bronson Pinchot, Mark Linn-Baker, Lee Arenberg, Eugene Roche, Marianne Muellerleile, Jo Marie Payton, Ernie Sabella, Patrick Cranshaw, Tommy 'Tiny' Lister (viac)
(ďalšie profesie)

Série(8) / Epizódy(150)

Obsahy(1)

Balki Bartokomous, ktorý je na malom stredomorskom ostrove Mypos pastierom ovcí, cestuje do Ameriky hľadať svojich príbuzných. Nakoniec nájde svojho bratranca, Larryho Appletona, ktorý nedávno unikol svojej početnej rodine a užíva si nezvyklý luxus vlastnej izby. Uzavrú spoločné zdieľanie ubytovania v Larryho byte – aj keď dvaja bratranci ani nemôžu viac odlišní. Pokiaľ Laryy je panický, vzdychlivý, pracovitý a materialistický - Balki je pokojný, nedotieravý, veselý a idealistický. (genetique)

(viac)

Recenzie (20)

majo25 

všetky recenzie používateľa

Vôbec prvý sitkom, ktorý začal bežať na Markíze a môj úplne prvý zahraničný sitkom. Oproti neskorším sitkomom veru žiadna sláva, podpísalo sa na ňom i to, že bol staršieho dáta, ale pár komických scén sa tu našlo, ale bohužiaľ aj množstvo moralizovania. K srdcu mi nesadol hlavne kvôli postave idelaistického Balkyho, ktorý v novom svete nič nevedel, napriek tomu žal úspechy, častokrát ponižoval či dostával do nepríjemností svojho bratranca Larryho. Larry nebo žiadny svätec, napriek tomu mi bol sympatickejší, a hlavne normálnejší. Z tých zápletok, ktoré vyplývali z totálnej rozdielnosti postáv, som sa musel niekedy premáhať, aby som epizódy dopozeral. Preto u mňa len sa silnejšie 2 *. ()

tron 

všetky recenzie používateľa

Sitkom v pravom zmysle slova: snáď každá epizóda (a že ich bolo) ťažila z jednej situácie, napr. oprava auta alebo let balónom. Bola to viac groteska, ako dialógové gagy a herecké výkony tomu odpovedali (v dobrom i zlom). ()

Eeve 

všetky recenzie používateľa

Seriál som pozerala ešte na základnej škole, a ak mám pravdu povedať, kebyže sa neprehŕňam starými papiermi, určite by som si naňho nespomenula :) tým ale nechcem povedať, že by bol zabudnutiahodný, práve naopak, veľmi dobre som sa na ňom s rodinou bavila, boli to ešte také originálne americké sitkomy, na ktorých sa naozaj dalo úprimne zasmiať. Oceňujem a uchovávam v pamäti :) ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Jeden z prvých sitcomov, ktoré vysielala Markíza o dvojici bratrancov. Larry bol ten normálny a Balky bol naivný vidlák, ktorý Larryho vždy dostal do nejakej trápnej situácie. Samozrejme tam nesmeli chýbať aj nejaké dve ženy, ktoré sa snažili zbaliť. ale na to aké boli si už nepamätám. Dnes by ma to už asi nebavilo sledovať. Predsalen to je už starý seriál s oveľa menšou kadenciou vtipov ako je dnes zvykom. Ale zopár pekných spomienok na to mám a Sk dabing bol vydarený. 6/10. ()

Zaujímavosti (7)

  • Balki Bartokamous (Bronson Pinchot) pochádza z fiktívneho ostrova Mypos. Tento názov je odvodený z gréckeho slova "možno". (m.a.t.o.)
  • Balkiho (Bronson Pinchot) milovaná vypchatá ovečka sa volá Dimitri. (m.a.t.o.)
  • Bronson Pinchot (Balki) v jednom rozhovore prezradil, že počas natáčania seriálu nikdy nenosil spodnú bielizeň. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama