Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Armand Goldman (Robin Williams) je gay v stredných rokoch, ktorý vlastní vychýrený travesty-club Vtáčia klietka. Žije roky s precitliveným Albertom (Nathan Lane), ktorý je zároveň najväčšou hviezdou klubu, a spolu s ním vychováva svojho jediného syna Vala (Dan Futterman). Prekvapenie nastáva, keď Val príde so správou, že sa chce oženiť s mladučkou spolužiačkou Barbarou Barbie Keeleyovou (Calista Flockhart), ktorá je dcérou ultrakonzervatívneho republikánskeho senátora Kevina Keeleyho (Gene Hackman), vodcu hnutia Morálneho poriadku. Mladí snúbenci si teda pred plánovanou spoločnou večerou s Keeleyovcami vymyslia prijateľnú historku: rozhodnú sa presvedčiť Armanda, aby zahral rolu normálneho rodiča a gréckeho kultúrneho atašé. Ale je tu ešte Albert, ktorý sa o chlapca tiež roky staral a teraz by mal chýbať na jeho svadbe? To však ani zďaleka nie je posledný problém, ktorý treba vyriešiť... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (214)

ladno 

všetky recenzie používateľa

Pozeral som vo večerných hodinách a mal som problém nevybuchnúť smiechom. Rozjazd trochu pomalší, hoci tak či tak vtipný, ale postupne je kadencia vtipov v závratných výškach a ja sa iba váľam po pohovke. Mal som obavy, že to je film, ktorého humor bude ladiť len "inak naladeným", v skutočnosti to je nehorázna porcia zábavy pre každého. A herecké výkony... Nathan Lane hrá na 110% a také dobré herectvo už asi v živote nezopakuje. Slovenský dabing skvelý (Skrúcaný a Noga ako dvojica gayov bol brilantný nápad). Ja nemám inú možnosť, ako hodiť sem 95%. Chôdza a lá John Wayne! ()

tron 

všetky recenzie používateľa

„Albert, tí ľudia sú konzervatívni. Im neprekáža, že si prasa. Im prekáža, že si teplý.“ Strašne dobrá komédia, možno jedna z najlepších 90. rokov. Ak necháme stranou detaily, ako že výbornému Robinovi Williamsovi výnimočne pristanú fúzy a ružové ponožky (dokonca ma hrozne dobre bavil aj slovenský dabing v čele so Štefanom Skrúcaným, ktorým pritom ako človek ja osobne veľmi opovrhujem), zostanú nám len podstatné veci. Jednou z nich je fakt, že Nicholsova (ABSOLVENT) VTÁČIA KLIETKA je bombastická komédia, ktorá vás naplno rozosmeje bez toho, aby ste začali opovrhovať kontroverznými postavami, na čom majú podiel aj vynikajúce dialógy („Nedám si uniformu. Vyzerám v nej ako pupuš.“ – „Ale pupuš v uniforme.“). Tie, v čele s improvizačnými kráľmi Williamsom, Nathanom Laneom a Hankom Azariaom (ktorého Agador neznáša papuče a má nádherne vyšportované bruško), sú dokonca také skvelé, že Gene Hackman, Diane Wiestová a Calista Flockhartová oproti nim pôsobia až otravne (čo bol, predpokladám, šikovný umelecký zámer). Dialógy s hlavou a pätou a výborne režírované „dlhé“ scény (John Wayne), v ktorých je kladený dôraz na excelovanie hŕstky talentovaných hercov a ich podmanivé vtipy (ktoré ponižujú každého so zaschnutým štýlom zmýšľania). ()

Reklama

Akana 

všetky recenzie používateľa

Možná se 70% držím až moc při zemi, ale to je zkrátka ten rozdíl mezi spokojeností a nadšením. Tahle komedie má pár nezapomenutelných momentů: Nathan Lane snažící se chovat "jako chlap", Gene Hackman coby nedobrovolný transvestita a další. Vlastně v ní nic vyloženě neskřípe, je zábavná, bez falešného sentimentu, s decentním kritickým ostřím. Jenom mě prostě pořádně nevzala za límec a nezatřásla. ()

gabin(a) 

všetky recenzie používateľa

K tomuto remaku francouzského filmu s precizním Michelem Serraultem, nonšalantně charmantním Ugo Tognazzim a mým miláčkem Michelem Galabru jsem přistupovala značně skepticky. Byla jsem příjemně překvapená! Všichni obstáli se ctí a nejvíc můj nejoblíbenější americký herec Gene Hackman, myslím, že dost opomíjená hvězda. Vůbec jsem neměla pocit, že amíci něco odflákli a že na frantíky a jejich humor nemají. Takový dobrý remake se povedl snad už jen u Tří mužů a nemluvněte (i když tam mi teda dost chyběl ten krásný pařížský byt). Jo a možná Mzda strachu, se zavřenýma očima:-) ()

Radyo 

všetky recenzie používateľa

Výýýýbornááá komedie o komplikacích, které nastanou párku homosexuálů, když se heterosexuální syn jednoho z nich rozhodne oženit s dcerou amerického kongresmana, bojovníka proti nemravnosti. Všichni herci jsou skvělí, ale Nathan Lane hraje přímo oscarově. Jeho hysterické reakce, pití kávy s odtaženým malíčkem, chůze a la John Wayne - to je prostě kouzelné. Ještě bych vyzdvihl Hanka Azariu, jenž coby domácí pomocník také kouzlí. ()

Galéria (116)

Zaujímavosti (8)

  • Hank Azaria založil svoji roli Agadora, homosexuálního, výrazně zženštilého sluhy, na své babičce, zejména co se mluvy týče. (PogoJoe)
  • Za role v tomto filmu byli Nathan Lane (Albert Goldman) a Hank Azaria (Agador) nominováni na Oskara v kategorii Nejlepší herec ve vedlejší roli. (Quido)
  • Uklouznutí a následný pád Armanda (Robin Williams) v kuchyňské scéně s krevetami nebylo plánované. Williams opravdu spadl a poté společně s Hankem Azariou zadržovali smích. Scéna ve filmu zůstala. (PogoJoe)

Reklama

Reklama