Reklama

Reklama

Tintoretto: Rebel v Benátkach

  • Česko Tintoretto – rebel z Benátek (viac)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokumentárny film o geniálnom benátskom maliarovi Tintorettovi a jeho súperení s ďalšími maliarskymi velikánmi Tizianom a Veronesem. Prostredníctvom Tintorettovych malieb nás zavedie do renesančných Benátok, mesta umeleckej nádhery, nad ktorým však visel aj tieň čiernej smrti - moru. (RTVS)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (8)

Capri2016 

všetky recenzie používateľa

Dokument o dvornom maliarovi Benátok Tintorettovi, v ktorom som sa dozvedela, že jeho súkmeňovci známi maliari Titian a Paolo Veronese s ním súperili v získaní zákazok na rôzne hlavne sakrálne maľby. Tintoretto veľa týchto zákazok vyhral, lebo svoje zákazky dokázal lacno a rýchlo zdarne dokončiť. Tintoretto na svojich obrazoch dokázal zobraziť mnoho postáv a dokázal sa vyhrať s každým svalom na tele. A tak napríklad umierajúci Ježiš podľa Tintoretta je umierajúci muž z ktorého každý divák môže cítiť jeho bolesť. Veľmi realistický maliar, ktorého výtvory si znova rada pozriem pri mojej budúcej návšteve Benátok. ()

dyfur 

všetky recenzie používateľa

.....dobrý dokument o maliarovi,ktorého obrazy sú takmer v každom kostole v Benátkach......rozhodne je dobré si pozrieť tento snímok pred cestou do Benátok - teda ak sa tam chcete trocha viac poobzerať....ak idete len na pár hodín resp.ak budete behať len medzi Rialtom - San Marcom ....tak sa zaobídete bez tohoto dokumentu :) ......... ()

Reklama

jefff 

všetky recenzie používateľa

Krásně zpracovaný dokument o benátském mistrovi s osobitým přístupem k práci. Filmu nechybí zajímavé postřehy, porovnání s jeho současníky ani emotivní příběhy. Tintoretto je tou nejlepší pozvánkou do plovoucího města. ()

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa

Tintoretto, v preklade "malý farbiar". Pomerne suchší umelecko-historický prehľad Tintorettovych diel, ktoré sú naozaj precízne a krásne. Dokument je však určený skôr fanúšikom a študentom než širokej verejnosti. Informačne však dosť bohatý a mohol by pomôcť aj pri písaní seminárnej práce. ()

Galéria (6)

Reklama

Reklama