Reklama

Reklama

Kriminálka Miami

(seriál)
  • Slovensko C.S.I.: Kriminálka Miami (viac)
všetky plagáty
TV spot 1
Akčný / Krimi / Dráma / Mysteriózny / Thriller
USA, (2002–2012), 173 h 1 min (Minutáž: 43–45 min)

Hrajú:

David Caruso, Emily Procter, Adam Rodriguez, Rex Linn, Jonathan Togo, Eva LaRue, Khandi Alexander, Omar Benson Miller, Sofia Milos, Rory Cochrane (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(232)

Obsahy(1)

Na rozdiel od kolegov v Las Vegas, ktorí dokonale poznali prostredie suchej púšte, kriminalisti z Miami vyšetrujú zločiny v dusnej a vlhkej klíme bujnej subtropickej vegetácie Floridy. V jednotke C.S.I. Miami ďalej pracujú Calleigh Duquesneová (Emily Procterová), južanská kráska, ktorá sa špecializuje na balistiku a balistické testy, ďalej Tim Speedle (Rory Cochrane), mladý vyšetrovateľ s dobrými stykmi v uliciach, Eric Delko (Adam Rodriguez), expert na vodu, ktorý vie všetko o riekach a močiaroch na Floride a pozná všetky biologické a fyzikálne procesy, ktoré sa v nich odohrávajú. Neoddeliteľným členom tímu je vševediaca súdna lekárka a koroner Dr. Alexx Woodsová (Khandi Alexander), ktorá načúva reči stôp na telách obetí. Jednotka forenzných vedcov z Miami dokáže vyriešiť aj také prípady vrážd, ktoré by iné laboratóriá pre náročnosť vzdali. Ich doménou sú dôkazy z miesta činu, predovšetkým odtlačky prstov či biologický materiál. Presné výsledky náročných vedeckých analýz, porovnávania DNA a nevyhnutná železná logika umožňujú efektívne pátranie po skutočných zločincoch. Pod prístrojmi najlepšie vybavených laboratórií na svete potom nájdené dôkazy prehovoria jasnou rečou a prezradia znalcom dostatok informácii o páchateľoch. Pomstia tých, čo už hovoriť nedokážu - obete zločinov. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (167)

  • Komunity gayov, lesbičiek a bisexuálov atakujú televíziu CBS sťažnosťami, že seriál vytvára negatívny obraz o sexuálnych menšinách, lebo takéto postavy zobrazuje vždy ako záporné alebo ako obete zločinu. (krasomama)
  • Kriminalisti vyčítajú tvorcom, že forenzní vyšetrovatelia v seriáli aj prenasledujú, zatýkajú a vypočúvajú, čo normálne nie je v ich kompetencii. Navyše vytvárajú u divákov mylnú predstavu, že analýzy DNA a odtlačkov prstov na počkanie usvedčia páchateľa, čo je veľmi vzdialené od reality. (krasomama)
  • Rodičovská televízna rada v USA pravidelne vyhodnocuje seriál ako najnevhodnejší primetimový program pre rodinu - z dôvodu príliš názorného zobrazovania násilia a sexuálnych tém. (krasomama)
  • Johnny Palermo, ktorý v epizóde Letové riziko stvárnil postavu Luia Claytona, zahynul pri autonehode (8. júna 2009) necelé tri mesiace po americkej premiére tohto dielu. 27-ročný herec hral aj v epizóde Osobný faul vo štvrtej sérii C.S.I.: Kriminálka New York. Jeho herecká kariéra bola veľmi krátka, debutoval v roku 2004, hral vo vyše tridsiatich seriáloch a poslednú rolu stvárnil v indie komediálnej snímke Pizza With Bullets (2010). (ash99)
  • Zaujímavosť platí pre 4. časť 7. série, ktorá má názov Zúriaci kanibal (Raging Cannibal). Titul epizódy je alúziou na vynikajúci film Zúriaci býk s Robertom De Nirom ako boxerom. (ash99)
  • Zaujímavosť platí pre 1. časť 7. série: Khandi Alexanderová vypadla z oficiálnej listiny hereckých predstaviteľov. (ash99)
  • Epizóda Vlna zločinu z tretej série má výnimočnú dĺžku - 60 minút. (ash99)
  • Úvodná pieseň, podobne ako pri sesterských seriáloch, je od skupiny The Who. V prípade tohto seriálu ide o pieseň "Won't Get Fooled Again", ktorej slová zložil Pete Townsend a naspieval Roger Daltrey na ich album "Who's Next" z roku 1971. (pravo)
  • V druhej sezóne ako hosť vystúpil známy rapper Xzibit (Avin Nathaniel Joyner), a ako inak, zahral si rappera. (pravo)
  • V druhej sezóne seriálu CSI: Kriminálka Miami sa televízna stanica CBS rozhodla pre veľký úspech CSI rozšíriť o ďalší spin off seriál: pribudlo CSI: Kriminálka New York. A podobne, ako to bolo pri predstavovaní Miami – aj tu sa v pilotnej epizóde objavili vyšetrovatelia z Miami. (pravo)
  • Aj keď sa CSI: Kriminálka Miami odohráva v Miami, v skutočnosti sa nakrúca v El Segunde (Kalifornia). V samotnom Miami sa nakrúca len niekoľko dní počas roka. (pravo)
  • David Caruso ako poručík Haratio Caine sa v prvej riadnej epizóde v titulkoch objavil so slnečnými okuliarmi, čo sa začalo používať ako charakteristický znak aj v ďalších epizódach. (pravo)

Kriminálka Miami - Vrah z hrobu (2005) (epizóda) (S04E01)

  • V epizóde vidíme prvýkrát vzhľad jasnejšieho a farebnejšieho interiéru laboratória CSI, ktorý naznačuje prirodzenejšie denné svetlo. V skutočnosti ide o prepracovanie kvôli zmene lokácií zvukovej scény, ale dalo by sa to vysvetliť tiež ako nový dizajn usporiadania laboratória po traumatickej udalosti z poslednej epizódy predchádzajúcej série. (Pat.Ko)

Súvisiace novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (viac)

Střídání na Kriminálce

Střídání na Kriminálce

08.08.2008

To, že Jerry Bruckheimer vládne akčním filmům, by bylo zbytečné připomínat, ale on je podobně úspěšný i v televizi. Mezi jeho nejslavnější a nejvýdělečnější dílka patří série CSI. V televizi teď… (viac)

Reklama

Reklama