Reklama

Reklama

Cracker

(seriál)
všetky plagáty
Trailer
Krimi / Dráma / Mysteriózny
Veľká Británia, (1993–1996), 20 h 50 min (Minutáž: 48–100 min)

Tvorcovia:

Jimmy McGovern

Hrajú:

Robbie Coltrane, Barbara Flynn, Geraldine Somerville, Lorcan Cranitch, Christopher Eccleston, Kika Markham, Kieran O'Brien, Robert Cavanah (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(24)

Obsahy(1)

Keď dr. Eddie Fitz Fitzgerald (ROBBIE COLTRANE) začne prednášať na Manchasterskej univerzite, jeho manželka Judith (BARBARA FLYNNOVÁ) zistí, že musí zaplatiť 5-tisíc libier za jeho hráčke dlžoby. Okamžite manžela opustí, na starosť mu nechá dcéru Katie (TESS THOMSONOVÁ) a so sebou vezme syna Marka (KIERAN O´BRIEN). O deň neskôr sa Fitz dopočuje o brutálnej vražde bývalej študentky Jacqui Appletonovej (LOUSIE DOWNIEOVÁ). Skontaktuje sa s jej rodičmi (JOHN GRILLO, KIKA MARKHAMOVÁ) a ponúkne im svoju pomoc pri nájdení vraha. Vyšetrovateľka z manchesterskej polície Catriona Bilboroughová (AMELIA BULLMOREOVÁ) len veľmi neochotne súhlasí s tým, aby sa Fitz zúčastnil výsluchu hlavného podozrivého Thomassa Francisa Kellyho (ADRIAN DUNBAR). Kelly údajne trpí amnéziou, po rozhovore s ním však Fitz tvrdí, že vinníka treba hľadať inde. Bilboroughová sa napokon rozhodne, že Fitz sa nesmie už zúčastňovať policajného vyšetrovania. Fitz je však presvedčený o Kellyho nevine a s pomocou seržantky Jane Penhaligonovej (GERALDINE SOMERVILLEOVÁ) pátrajú po skutočnom vrahovi mladej ženy. To sa im napokon aj podarí... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Zaujímavosti (2)

  • Seriál byl natočen hlavně v jižním Manchesteru, na místech včetně Didsbury (kde Fitz žil na fiktivní adrese „15 Charlotte Road“) a policejní stanice v Longsight. Vnitřky policejní stanice byly natáčeny ve starých kancelářích Daily Mirror v centru Manchesteru, nyní v maloobchodním komplexu The Printworks. Mezi další místa v Manchesteru patřilo nádraží Victoria, náměstí svatého Petra, Old Trafford, centrum Arndale, UMIST, univerzita v Salfordu, hotel Ramada, hospoda Star & Garter, ulice Fairfield (naproti stanici Piccadilly) a supermarket Safeway (nyní Morrisons) v Chorlton-cum-Hardy. (Trajektt)

Reklama

Reklama