Reklama

Reklama

Cracker

(seriál)
všetky plagáty
Trailer
Krimi / Dráma / Mysteriózny
Veľká Británia, (1993–1996), 20 h 50 min (Minutáž: 48–100 min)

Tvorcovia:

Jimmy McGovern

Hrajú:

Robbie Coltrane, Barbara Flynn, Geraldine Somerville, Lorcan Cranitch, Christopher Eccleston, Kika Markham, Kieran O'Brien, Robert Cavanah (viac)
(ďalšie profesie)

Série(3) / Epizódy(24)

Obsahy(1)

Keď dr. Eddie Fitz Fitzgerald (ROBBIE COLTRANE) začne prednášať na Manchasterskej univerzite, jeho manželka Judith (BARBARA FLYNNOVÁ) zistí, že musí zaplatiť 5-tisíc libier za jeho hráčke dlžoby. Okamžite manžela opustí, na starosť mu nechá dcéru Katie (TESS THOMSONOVÁ) a so sebou vezme syna Marka (KIERAN O´BRIEN). O deň neskôr sa Fitz dopočuje o brutálnej vražde bývalej študentky Jacqui Appletonovej (LOUSIE DOWNIEOVÁ). Skontaktuje sa s jej rodičmi (JOHN GRILLO, KIKA MARKHAMOVÁ) a ponúkne im svoju pomoc pri nájdení vraha. Vyšetrovateľka z manchesterskej polície Catriona Bilboroughová (AMELIA BULLMOREOVÁ) len veľmi neochotne súhlasí s tým, aby sa Fitz zúčastnil výsluchu hlavného podozrivého Thomassa Francisa Kellyho (ADRIAN DUNBAR). Kelly údajne trpí amnéziou, po rozhovore s ním však Fitz tvrdí, že vinníka treba hľadať inde. Bilboroughová sa napokon rozhodne, že Fitz sa nesmie už zúčastňovať policajného vyšetrovania. Fitz je však presvedčený o Kellyho nevine a s pomocou seržantky Jane Penhaligonovej (GERALDINE SOMERVILLEOVÁ) pátrajú po skutočnom vrahovi mladej ženy. To sa im napokon aj podarí... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Diskusia

wufik

wufik (hodnotenie, recenzie)

Všechny tři série jsou skvělé ! Proboha, kdo napsal ten nesmysl do obsahu, že dcera zůstala s Fitzem a Mark s matkou, je to úplně obráceně !!! Škoda, že ty děti neměly větší prostor, obdivuhodně prošly třemi sériemi ti samí herci (Kieran O´Brien a Tessa Thompson). Aspoň "línější" Mark má v seriálu větší prostor, který má dle mého názoru, v sobě větší potenciál, než ukazuje, co se týká inteligence a schopností. Ve filmu po letech je vidět, že se mu daří dobře, má krásnou rodinu a dům. A herec Robbie Coltrane je úchvatný. 

wufik

wufik (hodnotenie, recenzie)

Koupila jsem si tehdy i knížku Bedna :) Coltrane jako Fitz byl skvělý a jeho love-hate vztah se synem Markem byla třešnička na dortu.

Mr.Apache

Mr.Apache (hodnotenie, recenzie)

Já si pamatuju Bednu z Novy. Jestli běžela i na ČT, tím si nejsem jistý. Právě tady jsem si poprvé všimnul Carlyla, a pak jsem přemýšlel nad tím, jestli je to opravdu ten srandovní nervák z Trainspottingu, nebo ne. :-) A byl to on. Skvělý herec. Je zajímavé, že tady mezi herci seriálu není uveden (a tuším ani na IMDb).

 (hodnotenie, recenzie)

Na seriálu Bedna jsem se docela zaběh. Robbie je výborný, třeba jak hodnotí psychologickej profil pankáčů podle vyměšování na záchodě v hospodě... Svýho času "Bedna" bežela na ČT.

Reklama

Reklama