Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krásna Maria Teresa Alvaradoová, prezývaná Tessa (TESSIE SANTIAGOVÁ), sa vracia zo Španielska do Kalifornie, pretože jej zomrel otec. Dievča prenasleduje pocit, že ho zavraždili. Stáva sa Kráľovnou meča, bojovníčkou proti bezpráviu, nespravodlivosti a zlu, pričom jej hlavným cieľom je odhaliť vrahov svojho otca. Jej najväčším nepriateľom je plukovník Louis Montoya (VALENTINE PELKA).
Kráľovná meča zasahuje do sporov a pomáha ľuďom. Zasahuje v prípadoch pomsty, keď zomierajú nevinní ľudia. Prekazí popravu zlodeja, ktorého pozná odmalička. V chúlostivých situáciách, ktoré nemôže riešiť mečom, tasí čisto ženské zbrane. Vyrieši tak aj prípad epidémie neznámej horúčky, ktorá kosí vojakov aj vidiečanov, keď dolapí zlodeja lieku. Napokon sa v kraji objaví cudzia žena, ktorá v odeve Kráľovnej meča prepadáva dostavníky. Prostí ľudia si myslia, že ich Kráľovná opustila a stala sa obyčajnou lupičkou, ktorá kradne, aby sa sama obohatila. Tessa nemôže pripustiť, aby povesť pravej Kráľovnej meča utrpela, a preto sa musí s tou samozvanou Kráľovnou porátať sama. Jej najväčší nepriateľ, plukovník Louis Montoya, povolá do mestečka najlepšieho šermiara Španielska, dona Antonia, aby Kráľovnú zabil. Netuší však, že je to jeho dávna láska z mladosti... (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (22)

tron 

všetky recenzie používateľa

Nikto mi nenahovorí, že sa Kráľovná mečov neinšpirovala Zorrovou maskou. Atraktívna akčná čiernovláska (Tessie Santiagová), svižné akčné scény (mečmi to len tak cvengá), horúce Mexiko, kone, rútiace sa planinami, ale i patričný rozpočet, láska, humor, napätie. Príjemné pozeraníčko na sobotu ráno (a pečené kuriatko k tomu). Akurát mi nesedela tá vec, čo mi nesedela ani u Supermana; ženská si nasadí maličkú masku a už ju nikto v dedine nepozná. Ale máte pravdu, o to predsa nejde. ()

helrohir 

všetky recenzie používateľa

Toto si pamätám ešte zo základky. V tom veku ma to bralo, pretože tento seriál obsahuje veci, ktoré na malého fagana silno zapôsobia, hlavne teda množstvo dobrodružstva s akčnými scénami a naviac pekná hlavná hrdinka, ktorej fandíte celou svojou energiou. Pri spätnom pohľade by som našiel veľa vecí, ktoré by mi vadili, ale tak trochu aj z nostalgie hodnotím aspoň dvoma hviezdami. ()

Reklama

marmota-b 

všetky recenzie používateľa

Jedna hvězda za to, jak příšerně to používá všechna klišé, která se jen namanou (ale pořád celkem se ctí, takže to není úplný odpad), druhá hvězda za to, že někteří herci jsou dost slušní (ale představitelka hlavní hrdinky to zrovna úplně není - P.S. vyhrála za to nějakou cenu, asi mi prostě nesedí). / Hodnotila bych kladně i kostýmy (nedivila bych se, kdyby na ně byla padla velká část rozpočtu), leč jako zájemce o historickou módu nemůžu, protože na nich akorát názorně vidím, jak to opravdu jede jen a pouze v úrovni klišé a nikdo se při výrobě nezamyslel nad tím, proč to dělají právě tak, jak to dělají. Má se to odehrávat někdy na začátku 19. století, zatímco všechny dámy jsou oděné, od sukní až po korzety, do oblečení až z poloviny 19. století, které se od doby, v níž se to má odehrávat, dost výrazně liší... Přitom španělská móda té doby je stejně výrazná a nápaditá a krásná jako tahleta nejprofláklejší, stačí se podívat na obrazy od Goyi nebo do sbírek španělských muzeí. :P Highlander tohle zvládal mnohem líp. / V zásadě je to docela dobré na to, co to je, ale na druhou stranu velmi dobře vidím, že něco podobného se dalo udělat ještě mnohem, mnohem líp. ()

H34D 

všetky recenzie používateľa

Kde se bere ta nelibost? V nějakých 13 letech si člověk lepšího nástupce Herkula a Xeny přeci nemohl přát. :) Dokonce si myslím, že Královna meče Xenu v mnohém překonávala. Cestovalo se sice méně, seriál se téměř vždy odehrával v tom samém pouštním městečku, ale atmosféra ženského divokého západu byla fajn. Seriál nepřekypoval zrovna originálními nápady, každý díl se zkrátka něco posralo a tajemná a nepříliš dobře maskovaná královna meče musela zachraňovat nevinný lid Zorro stylem. Vzpomínky na sobotní (nebo nedělní?) dopoledne s tímto seriálem však mám veskrze pozitivní, takže proč ne... 6/10 ()

pajuscherry 

všetky recenzie používateľa

královna meče? ano je to inspirováno Zorrem, ale mě osobně tento seriál zaujal má moc pěkný, záživný a romantický příběh a upřímně řečeno víc se mi líbí žena která umí chlapům nakopat zadek je to akční, smyslné a sexy. No řekněte, která holka by nechtěla to občas vlezlým klukům pěkě vytmavit :DDD. U mě rozhodně tento seriál boduje. ()

Zaujímavosti (2)

  • Natáčanie prebiehalo v španielskej Andalúzii. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama