Reklama

Reklama

Sopranovci - Série 5

(séria)
USA, 2004, 11 h 57 min (Minutáž: 52–59 min)

Tvorcovia:

David Chase

Hrajú:

James Gandolfini, Lorraine Bracco, Edie Falco, Michael Imperioli, Dominic Chianese, Steven Van Zandt, Tony Sirico, Robert Iler, Jamie-Lynn Sigler (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Epizódy(13)

Recenzie (6)

Oralfabet 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Spolu s trojkou a dvojkou zatím nejlepší série. Příchod Steva Buscemiho hodně potěšil a dějová linka s jeho postavou rozhodně nezklamala. Jde asi o doposud nejtemnější sérii, Tony se fakt v některých scénách ukáže v extrémně nelichotivém světle (konec epizody s Janiciným anger managmentem), no a pak je tady Adrianina dějová linka, jejíž vyústění bylo fakt zničující. Taky bych určitě vyzdvihnul epizodu The Test Dream, která je nejspíš nejunikátnější v celém seriálu (a je tady dost podhodnocená). Trochu škoda, že tady nebylo víc Juniora, epizoda věnující se jeho nastupující demenci, byla jednou z mých oblíbených v téhle sérii. Jo a A.J. oficiálně vystřídal Janice (která předtím vystřídala Christophera) na pozici nejotravnější postavy. 10/10 ()

Blazkowicz 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tři série člověk čeká, jak to dopadne s Adrianou, kdy už se to spojení s FBI provalí nebo co bude a ono to skončí takhle? To jako vážně? Asi jsem naivní, ale čekal bych, že ji třeba využijí k podávání falešných zpráv FBI a zbavení se nepohodlných lidí nebo úplně nejlíp, sejmou aspoň tu agentku FBI. Jako jo, její zabití se blíží nejvíc realitě, ale je to zatraceně nudné. Prostě jen střela do hlavy a nazdar. Nuda. Ostatní už je taková nastavovaná kaše. 3+* ()

Reklama

kesty

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

serial si aj v piatej serii drzi latku kvality, dokonca by som povedal ze vie este stale prekvapit skvelymi epizodami a postavami. piata seria bola zatial najtemnejsia a najdrsnejsia, zaroven v niektorych veciach aj najoriginalnejsia. ()

Arkanoid 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Séria ponúka nové postavy, čo práve vyšli z väzenia, čo sú pre staré známe postavy starí dobrí známi, avšak nespomenutí predtým. Tieto postavy zamotajú príbeh a rozvíria pokojné hladiny už sčerené smrťou istého bossa. Vzťah New York - New Jersey je skoro na bode mrazu. Prebieha klasický boj o moc, kde sa postupne odhadzujú predsudky, pravidlá a búrajú hranice, stále však ide o kozmetické úpravy zabehnutej štruktúry, nie je to kompletná výmena kádrov, ako sa to stalo niekoľkokrát v seriáli Gomorra. Napriek tomu je napätie umne gradované, postavy sa vyvíjajú a scenáristi ponúkajú kompletný obraz postáv, kde nechýba ich práca, rodina a vzájomné vzťahy. Opäť si tu nájde svoju postavu celá rodina, no klasicky nie je seriál prístupný všetkým vekovým kategóriám. Epizódam nechýba zabehnutý čierny humor, absurdnosť života, riešia sa témy ako nevera, zrada v biznise, priateľstvo, láska, nevraživosť a mnohé ďalšie. Z epizód vyniká The Test Dream, kde má najčastejšie snívajúca postava v seriáli svoj najdlhší sen o dĺžke 21 minút, čím tvorcovia prekonali všetky doterajšie. Zároveň ide o sen najzávažnejší, najkomplexnejší a najgradovanejší. Najhumornejšie pôsobí epizóda Where's Johnny. Najviac vzťahová epizóda je hneď piata, Irregular Around The Margins, kde nechýba vyostrenie vzťahov medzi postavami kvôli nevere. Predposledná epizóda, Long Term Parking ponúka riešenie jedného konfliktu, ktorý hlboko zasiahne postavy. Posledná epizóda, je dôstojným zakončením série. Hovorí o bossovi, vplyvu jeho rozhodnutí na ostatných členov mafie, ponúka ďalšie riešenie inej záležitosti a opäť necháva vyniknúť absurdnosť snaženia sa v živote. Séria nesklamala, fanúšikovia aj kritici by mali byť potešení. ()

Galéria (83)

Zaujímavosti (1)

  • Postava Juniora pozerá do televízie a začne si myslieť, že sa sám nachádza v televízii. Sám seba si spletie s postavou Larryho Davida v seriáli Curb Your Enthusiasm (od r. 2000). (Kaceris)

Reklama

Reklama