Reklama

Reklama

Komisár Montalbano

(seriál)
  • Česko Komisař Montalbano (viac)
TV spot
Krimi / Dráma / Mysteriózny
Taliansko, (1999–2021), 64 h 33 min (Minutáž: 93–120 min)

Predloha:

Andrea Camilleri (kniha)

Hrajú:

Luca Zingaretti, Peppino Mazzotta, Angelo Russo, Cesare Bocci, Davide Lo Verde, Roberto Nobile, Marcello Perracchio, Luigi Caruso, Rosario Spata (viac)
(ďalšie profesie)

Série(15) / Epizódy(37)

Obsahy(1)

Taliansky seriál Komisár Montalbano predstavuje klasické detektívne príbehy, ktoré knižne stvoril taliansky spisovateľ, scenárista a režisér Andrea Camilleri. Salvo Montabano žije a pracuje vo fiktívnom sicílskom prímorskom mestečku Vigàta. Ako policajt v štátnej službe, sa zaoberá rôznymi prípadmi, ktoré sú typické pre región Sicílie, ako mafiánske zločiny, vraždy, nekalé praktiky, únosy. Je to veľmi  nekonvenčný vyšetrovateľ, ktorý vie byť priamočiary i prudký, no zároveň vie byť aj otvorený a láskavý k ľuďom. Prípady, ktoré vyšetruje, sa snaží čo najpresnejšie zrekonštruovať tak, aby prišiel k ich úspešnému vyriešeniu. Hlavnú úlohu Montalbana stvárňuje taliansky herec Luca Zingaretti. (RTVS)

(viac)

Videá (1)

TV spot

Recenzie (7)

theSaint 

všetky recenzie používateľa

Montalbano se stal pravidelným společníkem mých večerů. Typicky italská nátura, humor, kvalitní zápletky, nádherné exteriéry, nádherné ženy- které Montalbanovi propadají (a on jim), často hrají prim a potvrzují rčení "Za vším hledej ženu". Montalbano je fakt sympoš a sledovat ho vás prostě baví. Aspektů a typických rysů, které dělají tenhle seriál tolik oblíbeným je vskutku hodně. Tenhle mix nejde nemilovat. Nedivím se Italům, že se bouřili a podepisovali petice, aby seriál nekončil. Perfecto! ()

petikacka 

všetky recenzie používateľa

Viděla jsem díl Přetržená nit z roku 2019 a nevěřila jsem vlastním očím co se to přede mnou odehrává? Ten scénář psalo nějaké dítě? Nebo nějaký diletant, který se považuje za intoše? Nemělo to ani hlavu ani patu ani logiku ani napětí ani spád, nemělo to prostě NIC!!! Jediné co mě udrželo u obrazovky byla Itálie a moře, ale trpěla jsem jako zvíře. Tohle je taková blbost, že se musím omluvit všem filmům, které jsem nazvala blbostmi. Za mě 15% ()

Reklama

marhoul 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Montalbano mě baví. Trochu si odfrknout od depresivních severských krimi u něčeho lehčího není na škodu. Savla je sympoš, prostředí krásné, typ detektivky, kdy mi je úplně fuk, kdo je vrah nebo o co zrovna kráčí , jen se prostě dívám a dobře bavím. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Italská krimi oddechovka, z které sálá sluníčko a pohoda. Polovina úspěchu stojí na skvělém Lucu Zingarettim, ale když člověk po půlnoci hledá něco aspoň trochu zajímavého v televizi, tak tohle celkem funguje. ()

Galéria (326)

Zaujímavosti (5)

  • Když se tulák Camastra (Alessandro Haber) potápí, aby zachránil paní Barlettovou, je bos. Když se však vynoří, je obutý. (ladyViolet)
  • Ve 30. minutě si můžeme všimnout, že když vyčerpaný Montalbano (Luca Zingaretti) po náročném dni usnul oblečený na posteli, tak měl naleštěné boty. (ladyViolet)

Reklama

Reklama