Reklama

Reklama

MacGyver

(seriál)
USA / Kanada, (1985–1993), 110 h 38 min (Minutáž: 45–49 min)

Tvorcovia:

Lee David Zlotoff

Hrajú:

Richard Dean Anderson, Dana Elcar, Bruce McGill, Robin Mossley, Elyssa Davalos, Michael Des Barres, Teri Hatcher, John Anderson, Dale Wilson, Bruce Harwood (viac)
(ďalšie profesie)

Série(7) / Epizódy(139)

Tajný agent MacGyver (RICHARD DEAN ANDERSON) je špecialistom pre extrémne náročné úlohy. Spolu so svojím nerozlučným priateľom Petom Thorntonom (DANA ELCAR) má neomylný čuch na hroziace problémy či katastrofy a dokáže sa zapliesť do každej nebezpečnej situácie. Pomáha ľuďom v ťažkostiach, zachraňuje ich ohrozené životy, ochraňuje nevinných, zabraňuje pred globálnymi pohromami či ekologickými katastrofami, marí zločinné plány zloduchov... To všetko s pomocou fenomenálnych znalostí zákonov fyziky a chémie, ktoré dokáže jednoducho, efektívne a prakticky využiť v reálnom živote tak, že ich aplikuje na bežné predmety každodenného života, aby mu pomohli „zázračne“ vyriešiť nebezpečnú situáciu. Máte problémy? MacGyver, preslávený svojou statočnosťou a všestrannými znalosťami, vynaliezavosťou, schopnosťami aj fyzickou zdatnosťou, neváha a prichádza okamžite riešiť vašu katastrofickú situáciu. (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (531)

Tony.cs 

všetky recenzie používateľa

MacGyver je naivní a přesto chytrý. Je přehnaný a přesto k sežrání. Hlavně má nezvyklatelné morální hodnoty, které dnešní svět potřebuje. Plus jsou rozhodně Richardovo charisma, kvalitní pyrotechnické kousky a dobrá hudba. Navíc, MacGyver je větší holkař, než kapitán Kirk. Také potěší první roličky některých hvězd (za mě Cuba Gooding Jr., Christopher Judge, Maiym Bialik). ()

Mertax 

všetky recenzie používateľa

Z tohohle seriálu se zrodilo přirovnání. Když se někdo s minimem prostředků dostane rychle z potíží, řekne se on něm, že je to "úplnej MacGyver". Dostat se ze zamčený místnosti pomocí postele s želenýma drátkama a kusem provázku? Žádný problém. To je prostě náš milovaný Mac, navíc zahraný charismatickým RDA, jehož sme my (jeho fanoušci) poté rádi vídali v seriálu Stargate, kde je sice poněkud starší, ale ještě pořád vynalézavý a hláškující. Doporučuji epizodu Simpsonových - 6x18, kde je úžasná narážka svědčící o velké popularitě seriálu. Moje oblíbená hláška z úst Petea je tahle: His name is MacGyver. He can fix anything. He could fix a computer with a hairpin and a piece of duct tape. ()

Reklama

Ellmariachi 

všetky recenzie používateľa

Tak jo. Nejdříve zavřete oči a pusťte si v hlavě úvodní melodii. 1. hvězda. V tý době naprosto boží hlavní hrdina. Druhá hvězda. vynikající nepřátelé, kteří měli šanci, pokud by výbušninu na krk přidělali komukoliv jinému. Třetí hvězda. No a pak je tu slečna nostalgie + to, že se Mac ze všeho vždy dostal. 78 procent za jeden z nejlepších seriálů mého dětství. ()

Giggs 

všetky recenzie používateľa

Kultovy serial, ktory odštartoval karieru mnohym sučasnym hereckym hviezdam (Cuba Gooding, Teri Hatcher, Jason Priestley...). Možno naivny, ale veľmi originalny serial s mojim bezkonkurenčne najobľubenejšim akčnym hrdinom, ktory veci rieši s rozvahou, nenasilne a hlavne rozumom. To je to, čo v dnešnej dobe chyba. Mnohe macgyverizmy, z ktorych sa všetci smeju funguju perfektne (viď Mythbusters), škoda, že ich je s rastucim počtom epizod pomenej. Serial mojej mladosti a môjho srdca, ktory si aj dnes pozriem rad znova a znova a nikdy ma neomrzi hoci ho už poznam cely naspamäť. ()

T2 

všetky recenzie používateľa

Tak toto bol fakt nárez s výborným Richardom Dean Andersonom, ten ako sa už dnes posmešne z toho uťahuje, dokázal spraviť zo syrkovej krabičky barz aj bombu,... veru bolo to vtedy riadna žranica tie jeho nápady, veru teraz by som sa tomu asi len unudene smial ale na 90.roky keď to bežalo v TV to bol strhujúci seriál. ()

Galéria (139)

Zaujímavosti (61)

  • Příjmení MacGyver je původem ze Skotska. (SG-1)
  • Kaskadér Danyho Elcara byl Don S. Davis. Don S. Davis se později stal generálem Georgem Hammondem, nadřízeným postavy Richarda Deana Andersona v seriálu Hvězdná brána (od r. 1997). (MekGajvr)
  • MacGyver jezdil od druhé do čtvrté řady s vozem Jeep Wrangler, v páté řadě jej vystřídal Chevrolet z roku 1948, v šesté Chevrolet Nomad 1957 a v sedmé závěrečné se vrátil Jeep Wrangler. (A.MacGyver)

Súvisiace novinky

MacGruber se vrátí do akce?

MacGruber se vrátí do akce?

27.09.2016

Šílená komedie MacGruber (u nás jako Super Mac), která před šesti lety zparodovala MacGyvera, byla těžkým propadákem. Film vydělal jen 9 milionů dolarů, v dalších letech o něj ale byl takový zájem,… (viac)

Seznamte se s novým MacGyverem

Seznamte se s novým MacGyverem

22.03.2016

James Wan, režisér Saw nebo Rychle a zběsile 7, se řadu let snažil dostat MacGyvera na velké plátno. Seriálová klasika to tam nakonec nedotáhla, Wan ale rozjel alespoň televizní reboot, který právě… (viac)

MacGyver se vrátí hned dvakrát

MacGyver se vrátí hned dvakrát

06.02.2016

Možná víte o tom, že se blíží seriálový reboot MacGyvera. Pilotní díl natočí James Wan (Rychle a zběsile 7), který o legendárním šikulovi básní už několik let, studio Lionsgate teď ale odhalilo… (viac)

Akční klasiky míří do televize

Akční klasiky míří do televize

04.10.2015

Vyjmenovat všechny nadcházející televizní rebooty by trvalo zatraceně dlouho. Na malou obrazovku se v současnosti hrne spousta starých seriálů a sem tam se objeví i snaha o transformaci filmové látky… (viac)

Reklama

Reklama