Reklama

Reklama

Divadlo Raye Bradburyho

(seriál)
  • Kanada The Ray Bradbury Theater (viac)
Sci-Fi / Fantasy / Dráma / Thriller / Poviedkový
Kanada / Francúzsko / Veľká Británia / USA / Nový Zéland, (1985–1992), 25 h 43 min (Minutáž: 21–30 min)

Tvorcovia:

Mark Massari

Predloha:

Ray Bradbury (kniha)

Hrajú:

Ray Bradbury, Kenneth Welsh, Leslie Nielsen, James Coco, Cliff De Young, Jayne Eastwood, William Shatner, Barry Flatman, Nick Mancuso, Cec Linder (viac)
(ďalšie profesie)

Série(6) / Epizódy(65)

Obsahy(1)

Jméno amerického spisovatele Raye Bradburyho (* 1920) je spojeno se žánrem sci-fi, hororu a tajemna. Není tomu jinak ani u tohoto seriálu mysteriózních příběhů podle povídek tohoto mistra svého žánru. Zfilmováno bylo 65 povídek. (contrastic)

Recenzie používateľa PKD k tomuto seriálu (7)

Divadlo Raye Bradburyho (1985) 

Bradbury je u mě GIGANT a tento seriál (díky stará novo) to dokazuje. Opravdu pravý dědic E.A.Poea. Samoz. týká se to jen věcí, u kterých je inspirace panem Poem, jasně patrná. ()

The Playground (1985) (S01E02) 

Shatner opravdu umí hráti. A je pravda, že Star Trek ničí herecké kariéry. Výborná psycho hudba a samotné ponuré večerní hřiště, kam bych nešel ani jako dítě, natožpak jako dospělý. Za ost bych vraždil. A jako bonus...Cronenbergův dvorní kameraman. Mínus...tomu klasicky US těstovitému zrzavému hošíkovi, jsem ani na moment nevěřil, že je jeho syn. Myslím typově. S kým by to ten Kirk asi tak měl? Hehe. ()

Usher II (1990) (S04E05) 

Naprosto geniální. Důkaz,jak byl pan Bradbury sečtělý a neskutečně brilantní spisovatel. Přiznám se,že mě samotná povídka nikdy moc nevoněla,ale její tv verze je minimálně 100%. ()

And the Moon Be Still as Bright (1990) (S04E07) 

Windom Earle se potkává s Kung Fu,legenda pokračuje.:) To nic nemění na tom,že i když došlo i v tomto př.k určitému zjednodušení (aniž by byla devalvována hodnota předlohy),jedná se opět o skvělou minimalistickou adaptaci,kde je z minimálního rozpočtu,vytěženo maximum. ()

The Earthmen (1992) (S05E01) 

Další do sbírky Marťanská Kronika. ()

Zero Hour (1992) (S05E02) 

Ach..ty děti. ()

The Long Rain (1992) (S06E06) 

Special quest star...Mike Donovan z ´V´éčka. Jedna z Bradburyho the best povídek vůbec. ()

Reklama

Reklama