Reklama

Reklama

Padlí andělé

(seriál)
  • USA Fallen Angels (viac)
Krimi / Dráma / Mysteriózny / Thriller
USA, (1993–1995), 7 h 49 min (Minutáž: 29–37 min)

Tvorcovia:

William Horberg

Predloha:

Dashiell Hammett (kniha), Raymond Chandler (kniha)

Hrajú:

Gary Oldman, Meg Tilly, Peter Coyote, Gabrielle Anwar, Paul Guilfoyle, Vondie Curtis-Hall, Dan Hedaya, Wayne Knight, John Putch, Bruno Kirby (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(15)

Obsahy(1)

Seriál odehrávající se v Los Angeles těsně po druhé světové válce vytvořila skupina režisérů, kteří točili příběhy stylem neo-noir. Každý režisér si natočil svůj příběh v mysteriózním, dramatickém, romantickém nebo třeba kriminálním žánru. Účinkovalo zde mnoho hostujících herců a hereček. (Terva)

Recenzie (5)

Topco 

všetky recenzie používateľa

Neprávom zabudnutý televízny projekt odohrávajúci sa (poväčšine) v L.A. (a poväčšine) po 2. sv. vojne. Sú pod ním podpísaní viacerí tvorcovia 80/90-tkových neo-noirov: Phil Joanou (State of Grace), John Dahl (Kill Me Again, Red Rock West) a Steven Soderbergh (Underneath) či (vôbec nie zle) režírujúci herci (Tom Hanks, Tom Cruise). Navyše, scenáre vznikli podľa „hard-boiled“ príbehov Raymonda Chandlera, Dashiella Hammetta, Davida Goodisa, Jima Thomsona, Cornella Woolricha či Jamesa Ellroya. Takže papierovo veľmi silné. Výsledok?__ Retro-noirová výprava aj atmoška sú skvelé. Kvalita poviedok veľmi vyrovnaná. A kasting je chirurgicky presný: Gary Oldman exceluje v úlohe hard-boiledového detektíva, Peter Gallagher je noirový podvodník a lúzer na pohľadanie, vyšinutá Laura Dern je krásne posadnuto zamilovaná a Alan Rickman je jej homme fatal, James Woods hrá mafoša Mickeyho Cohena, Kiefer Sutherland zasa rozorvaného boxera, bojujúceho s alkoholom aj láskou, ďalej, uhladený Brendan Fraser žije dvojitým životom, Benicio del Toro si užíva rolu gangsterského poslíčka, Bill Pullman sa tvári ako skrachovaný hollywoodsky herec a Danny Glover sa predstavuje ako Phil Marlowe (ako vôbec jeho jediný predstaviteľ tmavšej pleti). Veľká spokojnosť, pre noiristov povinnosť! ()

Terva 

všetky recenzie používateľa

Moc si z toho nepamatuju, ale vím že se mě to libílo. Kriminální mysteriozní drama. Pamatuju si že jeden díl natočil Tom Cruise. ()

Reklama

kolacky 

všetky recenzie používateľa

Hodnotím příběh nazvaný Good Housekeeping, kde hráli William Petersen, Marcia Gay Hardenová a Benicio Del Toro. Otázka, kdo je padouch a kdo postižená oběť, to je to, oč tu běží... ()

vitekpe 

všetky recenzie používateľa

Nevidel jsem zatim vsechny dily, tezko se to shani. Slavni herci a herecky, kazdy dil od jineho rezisera. - - Hned uvodni "Dead End for Delia" je ale pro noiristy prava nirvana. Naprosto dokonale udelanej filmek, u kteryho jen litujete, ze nema misto 30 alespon 90 minut... Nadhera. V dile "The Quiet Room" zase potesi mirne zvracena policajtka Bonnie B. ... Laura Dern se pro role zvlastnich zen narodila, coz muzete videt v dile "Murder, Obliquely", kde zaroven oko divakovo potesi Diane Lane :-) ...atd. Pro noiristy povinnost. 5- ()

Gary 

všetky recenzie používateľa

Hodnotím jen povídku Dead End For Delia v režii Phila Joanoua, která měla fajn noirovou výpravu a Garyho Oldmana. Ostatní snad časem doplním, ale je oříšek jednotlivé díly sehnat. ()

Galéria (3)

Zaujímavosti (12)

  • Za výkon v epizodě nazvané "Dead End for Delia" získal Gary Oldman cenu CableACE v kategorii nejlepší herec v dramatickém pořadu. (Terva)
  • Danny Glover soutěžil ocenu Emmy za rok 1996 v kategorii nejlepší hostující herec. Ocenění mu vynesla epizoda "Red Wind". (Terva)

Reklama

Reklama