Reklama

Reklama

Šarkan

(študentský film)
  • Česko Pouštět draka (viac)
Trailer
Krátkometrážny / Animovaný
Česko / Slovensko / Poľsko, 2019, 13 min

Réžia:

Martin Smatana

Scenár:

Martin Smatana

Kamera:

Ondřej Nedvěd
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Obsahy(1)

Leto sa chýli ku koncu a stromy sa prehýbajú pod váhou zrelého ovocia. Dedo daruje vnukovi šarkana. Keď je chlapec vymrštený do vzduchu, dedo ho chytí. Potom popadajú listy a dedo zoslabne. Silný jesenný vietor ho vynesie až na oblačné nebo. Príde zima, príde jar, a teplý vánok ich opäť spojí. Film Šarkan je plný čarovných obrazov s bohatou štruktúrou, ktoré rozprávajú príbeh o spomínaní na tých, čo už nie sú medzi nami. (ASFK)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (18)

easaque 

všetky recenzie používateľa

5* neodolám dát tomu absolventskému filmu plnou známku, protože tolik milé a dětské poetiky jsem už dlouho neviděl. Krásná symbolika, velmi slušná a nápaditá animace a k tomu emotivní příběh ... to nemůžu dát jinak. Takže má to mé doporučení a prohlédnout si ho můžete na Filmcentru nebo na stránkách dafilms. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: X (3*MAX) ] ()

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Veľmi pekný animovaný príbeh plný emócií, citu a ľudskosti, akú momentálne priehrštím potrebujeme v týchto ťažkých časoch. Naozaj to na mňa zapôsobilo ako balzam na dušu a tie animácie boli fakt podarené. Jednu hviezdičku dávam dole, lebo niečo podobné by sa dalo pozerať aj dlhšie ako 13 minút. 80 % ()

Reklama

xxmartinxx 

všetky recenzie používateľa

Na rozdíl od Dcery, která je pro dospělé, je tohle film primárně pro děti, takže banalita symboliky a přímočarost nejsou vůbec na škodu (a nejsou nějak urážlivé, to zas ne). Zpracování je chytlavé a nápadité, ale přitom zcela čitelné a pochopitelné. Ideální showreel animátorského talentu - doufám, že dá Smetanovi někdo pořádnou zakázku. ()

Melios 

všetky recenzie používateľa

Rozprávkovo milučký dramatický kšaft podobný iným svetovým produkciam ako UP. Stručný a úžasne animovaný príbeh, ktorého posolstvo jasne vystihuje názov filmového celku, v ktorom bol dávnejšie zakomponovaný - Zubatá nekouše. Smrť postihne každého z nás, no skupina, ktorá ju najviac nechápe sú malé deti. Ako staršie dieťa môžem potvrdiť, že takto nejak si dieťa môže predstavovať termín "odišiel a už sa nikdy nevráti". Na tak krátku stopáž, dokázal film vyvolať mnoho pocitov a osobne som si pri ňom aj chvíľkami zaplakal. Úžasne sa tu rozoberá otázka života, jeho pominuteľnosti a detskej nevinnosti. Kto nevidel, alebo ako menší nezažil podobné patálie bude nad kraťasom ohrňovať nos ako druhák nad Malým Princom. Skvelý dôkaz o tom, že slovenská umelecká produkcia je nielenže k svetu ba až nebojím sa povedať, že je na svetovej úrovni. Kto nedokáže brať veci tak ako sú podané, len kvôli tomu, že je to tuzemská tvorba mal by sa hanbiť. Vráťte sa mentálne o pár rokov dozadu. Verte, alebo nie, no na strohejšie projekty vám to veľmi uľahčí život. Ak sa vám naskytne príležitosť legálne podporiť tvorcov bez pirátenia filmu (napríklad práve pozeraním v televízii), radím vám túto ponuku neodmietnuť. Titulky by z úcty by nemal nikto preskočiť. No a nakoniec môžem, ako vždy, podotknúť už len jedinú vec: Ďakujem. ()

angel74 

všetky recenzie používateľa

Občas jsem si jako malá představovala, jaké by to bylo, kdybych mohla dovádět na nebi v nadýchaných obláčcích a tenhle půvabný animovaný snímek mě alespoň na malou chvilku vrátil do bezstarostných dětských let. Krásná animace, dojemný příběh a hudba jitřící emoce. To vše se tvůrcům povedlo báječně propojit. (90%) ()

Galéria (18)

Súvisiace novinky

FAMU na studentských Oscarech

FAMU na studentských Oscarech

19.07.2019

Vůbec poprvé v historii budou o studentské Oscary usilovat hned dva snímky z FAMU. Jedná se o animované filmy Dcera (režie Daria Kashcheeva) a Pouštět draka (režie Martin Smatana), které mimo jiné… (viac)

Reklama

Reklama