Reklama

Reklama

Chvenie

  • Slovensko Otrasy (festivalový názov) (viac)
Trailer

Obsahy(1)

V rodině milovaného bratra, syna a manžela Pabla zavládne zděšení: Pablo se zamiloval do jiného muže jménem Francisco, který zpochybňuje všechny hodnoty, jimiž tato hluboce věřící rodina žije. Navzdory odporu příbuzných se Pablo nastěhuje ke svému milenci, který je úzce spjat s městskou subkulturou a vede zcela jinou, osvobozenou existenci. Pablo ztratí svůj starý domov, ale v novém se nikdy zcela neusadí – jeho přání sjednotit dva rozdílné světy, se ukáže jako slepá ulička. Příbuzní jsou navíc přesvědčeni, že Pablo může být „uzdraven“ a s pomocí rigidní komunity dělají vše, aby se marnotratný syn napravil. Za jakoukoli cenu. (Artcam Films)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (11)

blondboss 

všetky recenzie používateľa

Toto je ten typ filmu, pri ktorom neočakávate veľa, ale koniec koncov dostanete zaujímavý filmový zážitok. V prípade tohto snímku sa jedná o výživnú sociálnu drámu, ktorá dáva do protipólov túžby a vieru a vytvára tým zaujímavý priestor na vnútornú reflexiu hlavnej postavy. Natočené je to civilným a realistickým spôsobom a prekvapený som bol aj zo skvelých hereckých výkonov. Škoda, že sa to celé vlieklo pomalejším tempom a tiež ten záver mohol byť viac prešpekulovaný, ale vo všeobecnosti musím pridať aj štvrtú hviezdu za to, že sa ma ten príbeh dotkol, a to je podstatné. 70 % ()

zolo 

všetky recenzie používateľa

Těžko posuzovat tento film, protože je natočen v jiném kulturním prostředí a o Guatemale toho opravdu moc nevím. Co ale vím, že jsem pánům tu jejich lásku nevěřil, a k tomu ty církevní tiátry, které tak akorát lezly na nervy. Režisér se musel zřejmě upsat krví, když sliboval těm dvou týpkům, že se reálně políbit nebudou muset, protože to kamerou sejme z patřičného úhlu. Kdyby to bylo natočeno někde tady, tak bych to označil za bídný počin. ()

Reklama

jiri.twist 

všetky recenzie používateľa

Pánbíčkářský rámec tohoto filmu bych ještě překousl, ale celé to bylo zasazeno jakoby o sto let zpět. Chápu, že v některých koutech Guatemaly může takovéto prostředí být a ten zdlouhavý začátek filmu, jak je celá široká rodina z Pablova chování v pr...., byl nad míru mého vkusu. Zrovna v zemi, kde po původních indiánech zbyl jeden z největších klenotů, se kolonizátoři chovali tak, že ve jménu církve byli původní obyvatelé, kteří se nechtěli přizpůsobit, zdecimováni a vyvražděni. Přitom původní bohové u zrodu různých náboženství, co lítali po nebíčku, spali jak s ženami, tak i krásnými jinochy ... Za příběh ubírám bod, jak to celé dopadlo, protože z mého pohledu muže, co má rád muže, je to ta nejhorší varianta, nehodná třetího tisíciletí. Nebo to mám jako tleskat a být rád, jak to dopadlo? Možná je to především pro tu část heterácké většiny, co si lže do pytlíku a nebo to ovlivní "uvědomělého gaye", aby byl oddaný svým švagrům a tetičkám a trápil se o dalších deset let déle. Herecké výkony solidně průměrné a i zbytek pouze průměr a zbyla ve mě jen pachuť přetvářky a falše a na rozdíl od svých předhodnotitelů se nebojím zakliknout pro uživatele GT "Spíše nedoporučuji" ... 4553 ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Keby sme si prerozprávali obsah tohto filmu, tak by nám vyšlo, že ide zrejme o nejaký film zasadený na začiatok minulého storočia, prípadne ešte skôr. Lenže sme v súčasnosti, dokonca v realite latinskoamerického veľkomesta, kde sa postavy rozprávajú aj pred veľkým pútačom McDonald´s. Nebudem riešiť, nakoľko je Bustamante objektívny, jeho film každopádne vzbudzuje silné emócie. Ak tu chce vidieť nikto kritiku zhubného vplyvu viery paradoxne na také jej hodnoty, ako "miluj blížneho svojho", tak nech sa páči. Ide ale skôr o to, že zabednení ľudia si vždy nájdu zámienku na prejavovanie vlastných komplexov a kresťanstvo a Boh sa javia ako vhodné zámienky. Padne zpár filozofujúcich myšlienok, zemetrasenie môžeme myslieť ako metaforu, ale opäť nech si tu za otrasy divák dosadí čo chce. ()

nx3q12bb 

všetky recenzie používateľa

„Všetci žili šťastne, až kým nepomreli.“ - je záver iba zdanlivo pravdepodobný a podľa môjho nepostačujúci. Alkoholizmus, pre ktorý Pablo a jeho rodina stráda, sa terapiou na vyliečenie sa z homosexuality liečiť nedá. Šťastná rodina je teda nejednoznačný výsledok, ktorý autori nevyvrátili. Nechce sa mi veriť, že by sa Pablo rád pozeral na dno pohárika iba kvôli Franciscovy. ()

Galéria (20)

Reklama

Reklama