Reklama

Reklama

Televízny videofilm. Príbeh krátkeho návratu do rodiska a hľadania vzťahov z dávnej minulosti. (oficiálny text distribútora)

Recenzie (2)

Autogram 

všetky recenzie používateľa

Kukura nemal k nostalgickému spomínaniu ďaleko, tak mu asi sadla táto úloha návratu židovského vysťahovalca do svojho rodného mesta po rokoch. Samozrejme, nič nie je ako bývalo, a zažíva divoké čerstvo postsocialistické roky. Drsní pasáci Maštalír a ešte jeden sú už dnes nemilosrdne smiešni, a aj celý film má toľko zadrhávajúcich momentov, že účasť Kukuru je zvláštna. Ale asi polovica času filmu je príjemná, má to myšlienku, síce žiadny dej, ale tak nejako zahreje. –––– Však my Židov máme radi. Však my, Slováci, máme radi všetkých, Čechov máme radi, vydžubaných Maďarov máme radi, však my sme nejaký národ, slovanský kmeň, silný kmen, veľký kmeň slovenský, doboha jeho, a nie nejakí monarchisti. –––– A že ste tento dom našli! V tomto celkom spotvorenom meste. ()

BathoryMan 

všetky recenzie používateľa

Malý televízny zážitok odohrávajúci sa v mojom milovanom meste Prešov.Kukura ako emigrant sa sem vracia po revolúcii aby zistil ako sa tu všetko postupne pomenilo.Ludia chcú čo najrýchlejšie zbohatnut,prejavuje sa tu nedostatok penazí,alkoholizmus,nevery...Kukura je presvedčiví ako vždy ale film občas posobí trápne až amatérsky a ani nachvílu sa mu nepodarí vystúpit z televíznych kolají.Práve naopak chvílami mi to spracovanie pripadalo ešte hlúpejšie než televízne!Ale vdaka Jurkovi Kukurovi, niekolkým silným momentom,príjemnej letnej atmosfére,krásnej Vande Turekovej a mojmu milovanému Prešovu to vystačí na také slabšie štyri hviezdičky! ()

Reklama

Galéria (7)

Reklama

Reklama