Reklama

Reklama

Dobrodružstvá mladého Indianu Jonesa

(seriál)
  • Česko Mladý Indiana Jones (viac)
USA, (1992–1993), 37 h 30 min (Minutáž: 45–90 min)

Tvorcovia:

George Lucas

Hrajú:

Sean Patrick Flanery, George Hall, Harrison Ford, Jeffrey Wright, Jay Underwood, Corey Carrier, Margaret Tyzack, Jane Krakowski, Keith David (viac)
(ďalšie profesie)

Série(2) / Epizódy(28)

Obsahy(1)

V tomto seriálu putujeme s mladým dobrodruhem po světě, sledujeme jeho dětství, kdy jej otec vyučuje filosofii v klášteře Meteora, přes první lásky, až do krutých bojů první světové války. (Czernozub)

Recenzie (61)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa

Profesor, archeológ Indiana Jones dlhé roky patrí medzi mojich najobľúbenejších filmových hrdinov. Rád si z času na čas pripomeniem niektoré jeho dobrodružstvá, ktoré zachytil režisér Steven Spielberg vo svojich filmoch. Indiana Jones je charizmatický chlap. Televízny seriál "Dobrodružstvá mladého Indianu Jonesa" (The Young Indiana Jones Chronicles) sa vracia do doby, kedy bol ešte nedospelý, mladý zelenáč. Je to bonus pre jeho fanúšikov. Podľa mňa však trpí nevyváženosťou jednotlivých dielov. Niektoré sú veľmi podarené a niektoré veru za moc nestoja. *** ()

danoo 

všetky recenzie používateľa

Jeden z mojich najobľúbenejších seriálov vôbec, ktorý bol v tom čase pre mňa ako internet, vďaka ktorému som v detstve získal zábavnou formou dosť veľký prehľad z histórie, geografie a takého všeobecného rozhľadu, čo dnes tak chýba mladým. Zaujímavé, že v USA seriál prepadol, ale najskôr bol pre nich príliš intelektuálny. ()

Reklama

PeteBuck 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Indianu Jonesa som vždy zbožňoval, takže keď som asi v polovici deväťdesiatych rokov počul o tomto seriáli, tak som skákal radosťou. Veľmi rýchlo prišlo sklamanie a sánka klesla až na zem. Tajne som dúfal, že River Phoenix bude predvádzať kúsky ako v trojke Indyho, miesto toho prišli dvaja úplne neznámi herci a ... nuda začala. Premohol som sa, aby som pozrel pár častí a veľmi rýchlo som sa na to vykašľal. Rozhodol som sa, že po 25 rokoch tomu dám šancu, ale toto som dokázal pozerať iba keď ťahám na stacionárnom bicykli. Bohužiaľ nudné časti striedajú menej nudné časti a časti, ktoré sú úplne na zaplakanie. Zopár svetlých chvíľ to má, ale inak je to katastrofa. Keď som čítal biografiu Georga Lucasa, zistil som, že v podstate to chcel poňať ako vzdelávací seriál pre deti, v ktorom by ich zoznámil so slávnymi osobnosťami a udalosťami. Pekný pokus, ale nahádzať more slávnych osobností a historických postáv (De Gaulle, Maršál Petain, Mata Hari, Lenin, Edison, Franz Kafka, Picasso, Degas, Freud a mnohí iní) a pokúsiť sa ich vraziť do nejakého deja, kde sa objaví Indy, to proste nestačí. Mnohé príbehy sú nudou, prekladané filozofovaním a občas nejakou akciou. To, čo robilo, Indyho Indym, bol recept, ktorý sa tu používa iba príležitostne a aj to je zbúchané na rýchlo. Je mi ľúto, nefunguje to. Indy sa tu, bohužiaľ, správa ako inšpektor Clouseau, je neuveriteľné, koľkokrát pri svojich dobrodružstvách, aj ako tajný agent, zakopne, padne, prekazí akciu svojou nešikovnosťou a niekedy sa správa ako blbeček, ktorého máte chuť prefackať. Mladý Indiana Jones v podaní Rivera Phoenixa je možno chalan, ktorému ešte pár vecí nedocvakáva, ale učí sa veľmi rýchlo, chápe veľmi rýchlo, ide ako neriadená strela, a ktorému zopár nevydarených kúskov odpustíme, ale Sean Flanery je Indy, ktorého máte chuť ovaliť po hlave, aby sa zobudil a nesprával sa občas ako retard. Cameo Harrisona Forda potešilo, hlavne tá hudba Johna Williamsa, ktorú k tomu ešte dali, ten si strihol celkom pekný kúsok, nostalgicky som zatlačil slzu, ale hneď potom prestrih na Flaneryho, ktorého Indy by bol možno celkom fajn, nebyť veľmi nudných scenárov, kde protagonisti (a hlavne Indy) robia až detinské chyby a občas sa správajú ako úplní magori. Je mi ľúto, tento seriál, má peknú výpravu, zopár svetlých okamihov, peknú výpravu, občas pár pomrknutí na pôvodné filmy (Paul Freeman a Wolf Kahler z Dobyvateľov) alebo z iných Lucasových filmov (Christopher Lee a Ian McDiarmid z Hviezdnych vojen), ale inak je to nuda a zasa nuda. Smola. Toto dopozerám a už to nechcem vidieť. Nerád do priznávam a duplom keď si uvedomíte, že k tomu pár scenárov napísal Frank Darabont, asi ako neskutočne rýchlu bokovku aj to asi zbúchal pri sedení na záchode. Zostáva mi ešte pár častí, ale pochybujem, že svoj názor zmením. ()

mira007 

všetky recenzie používateľa

Jako fandovi filmové série o Indianu Jonesovi mi tento seriál připadal jen jako laciná nedůstojná  záležitost , která jen parazituje na legendárních filmech, ale jestli tomuto seriálu musím dát významné plus, tak krom toho, že se občas snaží, tak hlavně za českou stopu, protože tento seriál byl vstupní branou pro české kaskadéry do Hollywoodu. ()

JASON_X 

všetky recenzie používateľa

Hodnotím po paměti, protože tenhle mládežnický seriál jsem sledoval někdy před dvaceti lety. Určitě byl americky přihlouplý, byla v něm spousta pathosu, polopatismu, polovzdělaneckých polopravd a jiného hollywoodského sajrajtu, ale líbilo se mi na něm, že nenásilnou a vizuálně přitažlivou formou obeznamoval diváky alespoň s jakous takous historií a se zajímavými historickými postavami. Fakt nevím, jak bych to obodoval dneska, asi sotva za tři, snad bych to asi ani radši nechtěl znovu vidět, ale tenkrát se mi to dost líbilo. ()

Galéria (52)

Zaujímavosti (9)

  • Film se především natáčel v Barrandovských studií v České republice. (Yardak)
  • V epizóde "Curse of Jackal" odhalil starý Indy (George Hall) svoj dátum a miesto narodenia - 1. júl 1899, New Jersey. (Raccoon.city)
  • Značná část seriálu se mimo jiné natáčela i na různých místech v České republice, například v Žatci a v Krytech u Podbořan. Mimo to se natáčelo například ve Vídni v Rakousku. (Indy_Brabino)

Súvisiace novinky

První reakce na Indiana Jonese jsou smíšené

První reakce na Indiana Jonese jsou smíšené

19.05.2023

Snímek Indiana Jones a nástroj osudu si užil svoji slavnostní premiéru na festivalu v Cannes, kde se Harrison Ford záhy dočkal pětiminutového potlesku ve stoje. Hned poté se na Twitteru začaly… (viac)

Harrison Ford míří na televizní obrazovky

Harrison Ford míří na televizní obrazovky

06.04.2022

Před několika týdny skončilo natáčení enormně očekávaného pátého dílu Indiana Jonese a snímek nyní je ve fázi složité postprodukce, hlavní hvězdě Harrisonu Fordovi se nicméně tím pádem aktuálně… (viac)

Reklama

Reklama