Reklama

Reklama

Priatelia

(seriál)
Promo
USA, (1994–2004), 86 h 32 min (Minutáž: 22 min)

Hrajú:

Jennifer Aniston, Courteney Cox, Lisa Kudrow, Matt LeBlanc, Matthew Perry, David Schwimmer, James Michael Tyler, Elliott Gould, Christina Pickles (viac)
(ďalšie profesie)

Série(10) / Epizódy(236)

Láska, sex, přátelství, štěstí a smůla kolem nás aneb život je třeba brát s nadhledem. (oficiálny text distribútora)

Recenzie používateľa vydumnica k tomuto seriálu (63)

Priatelia (1994) 

FRIENDS je jednoznačne seriál, ktorý sa dá pozerať viackrát a vždy má svoje čaro a je na čom sa zasmiať. Po zhliadnutí špeciálu Friends Reunion som sa rozhodla, že sa k starým známym priateľom vrátim a je to, ako keby som nikdy neodišla. Aj keď si dosť veľa epizód pamätám, vždy sa schuti zasmejem a dobre si oddýchnem. Každý zo šestice priateľov je originálny, všetkých som si ich obľúbila. Rachel asi preto, že mám rada Jennifer Aniston alebo opačne. Phoebe pre jej naivitu a nevinnosť. Moniku mám rada, lebo ju viem najlepšie pochopiť. Joey je sukničkár, ale strašne sympatický a páči sa mi, ako pomaly mu dochádza, je to vtipné a podarené. Chandler mi je trošku menej sympatický, ale aj on vie byť vtipný, ovšem nie najvtipnejší, ako si to o sebe myslí. Ross je vtipný, ale niekedy mi lezie na nervy, hlavne vždy, keď rozpráva o dinosauroch alebo vtedy, keď sa nemá k činu a treba ho do vzťahu s Rachel dokopať! Každopádne JEDEN Z NAJLEPŠÍCH A NAJVTIPNEJŠÍCH SERIÁLOV. Dodatok: A hlavne to ešte nemuselo byť politicky korektné👍, dnes by už tá šestica nebola tá istá, bolo by tam zastúpenie snáď každej rasy a minimálne jeden z nich by musel byť gay. ()

Season 1 (1994) (S01) 

Prvú sériu Priateľov by som ohodnotila na 4,5*. Trošku rozpačité na začiatku a potom sa to rozbehne. Najviac sa mi páčili E07, Vďakyvzdanie E09 a predposledná E23. Naozaj LEGENDÁRNY SERIÁL. V roku 1994 ešte asi nikto netušil, aký svetoznámy a obľúbený sit-com to bude, wow! Casting perfektný, asi nemohli vybrať lepšie!!! Mladučkí neznámi herci a pozrime sa dnes na veľkú hviezdu Jennifer Aniston, wow! Výborne napísané postavy!!! Každá jedna je originálna!!! Sú to už jednoducho starí známi Friends💙Rachel, Monica, Phoebe, Chandler, Joey, Ross. Najradšej mám asi Joeyho a Rachel a Phoebe. Dodatok: Páči sa mi, že v dobe natáčania (celého seriálu) sa ešte nemusela dodržiavať nijaká "politická korektnosť", lebo inak by tá šestica nikdy nemohla byť tá istá!!! ()

Premiéra (1994) (S01E01) 

Jeeee 1. séria, rok 1994 páni!!! Akí sú tu ešte všetci mladučkí, Phoebe vyzerá na 19! A tie účesy :-). Monike tento účes vôbec nepristane, ale aj tak sú zlatí všetci. Pilot seriálu, herci dovtedy neznámi, nik ešte netušil, čo za LEGENDÁRNY SERIÁL💙 to bude. Jennifer Aniston, aká veľká hviezda je dnes, jedna z najlepšie platených herečiek Hollywoodu. Ale tu sme na začiatku. Videla som už celý seriál, takže viem, čo bude nasledovať, ale práveže FRIENDS sa dajú pozerať znova a znova. Super!!! Naozaj skvelý casting, trefná pesnička I'll be there for you, originálne hlášky. Ozaj sa oplatí vidieť!!! Ross: I just wanna get married again. A v tom prichádza Rachel Green v svadobných šatách a celá mokrá, lebo prší. Žeby jeho osudová žena? Nebudem prezrádzať, veď nie každý videl všetkých 10 sérií. ()

O sonografii (1994) (S01E02) 

Neviem sa na tú mladučkú Phoebe vynadívať. Taká je zlatá. Tipovala som jej tak niečo po dvadsiatke. Práve pozerám, že Lisa Kudrow je z dievčat najstaršia a v čase 1. série Priateľov, ak dobre rátam, mala už po tridsiatke! Neuveriteľné. Vždy som si myslela, že Monica je najstaršia. Za tých 10 rokov sa práve Phoebe fyzicky najviac zmenila, dospela😉. ()

O východonemeckom prášku na pranie (1994) (S01E05) 

Joey: You know what blows my mind? Women can see breasts anytime they want. You just look down and there they are. How you get any work done is beyond me.😁 3,5*. ()

O výpadku elektriny (1994) (S01E07) 

Zatiaľ najlepšia epizóda prvej série. Super.👍 ()

O tom, ako stará mama zomrela dvakrát (1994) (S01E08) 

Takisto skvelá epizóda. Začína sa to rozbiehať, tie úvodné boli trošičku slabšie, než ako som bola zvyknutá na Priateľov. Jennifer Aniston je tu taká mladučká, že ešte aj hlas má taký iný, všímam si to od prvej epizódy alebo možno len ešte tak nesmelo rozpráva :-). ()

Tá, ktorej uletel nafukovací pes (1994) (S01E09) 

Chandler: ..."I'm very thankful that all of your Thanksgivings sucked"...prvé spoločné Thanksgiving...výborná epizódka...(myslela som si, že to bude tá pamätná s moriakom na hlave😁) mňam Pumpkin Pie...ten úvod s Rachel bol tiež super "Rachel, Rachel sweatheart, you're a terrible, terrible waitress, really, really awful"... ()

O opici (1994) (S01E10) 

Minule Deň Vďakyvzdania, teraz Silvester, ale Vianoce nemuseli vynechať :-). A inak zaujímavé zoznámenie Phoebe a Davida. ()

Tá o dvanástich lasagniach (1995) (S01E12) 

Ďalšia skvelá epizódka. Lasagne pre každého! Sranda, akurát dnes som ich mala na obed. A Rachel, naozaj mlieko? Ja som myslela, že povie I need a drink, not a milk, ale vtipné a podarené to bolo práve preto. ()

O srdiečkach z cukru (1995) (S01E14) 

Za Valentínske Candy Hearts dávam 4 a pol*. Friends opäť pobavili.👍 ()

O pokri (1995) (S01E18) 

Rachel, ktorá je rozhodnutá už nepracovať ako čašníčka: "I am sick of being called 'Excuse me'!" Ten úvod bol vtipný, no potom tie partičky pokeru ma už až tak nebavili. Pre mňa je toto jedna z tých slabších epizód. ()

O tom, ako ušla opica (1995) (S01E19) 

Mne sa najviac páči, ako sa Ross snaží získať Rachel, robí to veľmi nenápadne, až neohrabane, veď si to ani nevšimla zatiaľ.  Zábavná epizóda s opicou za povedzme také 4 a pol*. ()

O nepravej Monike (1995) (S01E21) 

Túto epizódu si Monica kradne celú pre seba. A hurá, monkey konečne odišla, na jednu epizódu to bol fajn nápad, pobavilo, no časom to začalo byť už otravné. ()

Súvisiace novinky

Zemřel herec Matthew Perry

Zemřel herec Matthew Perry

29.10.2023

Americký server TMZ přišel v noci s mimořádně tragickou zprávou – americký herec Matthew Perry byl nalezen ve svém domě mrtvý. 54letá hvězda Přátel, Studia 60 nebo Můj soused zabiják se zřejmě… (viac)

Fanoušci Marvelu pociťují únavu, tvrdí nová studie

Fanoušci Marvelu pociťují únavu, tvrdí nová studie

20.11.2022

Až třetina fanoušků Marvelu cítí únavu z konstantního přílivu nového obsahu do kin a na streamovací službu Disney+. Spolu s tím ale většina fanoušků rovněž zhlédne každý Marvel projekt, který vznikne… (viac)

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

Tvůrkyně Přátel se za sitcom stydí

03.07.2022

Přátelé bezesporu patří mezi nejoblíbenější seriály, co kdy vznikly, to ale neznamená, že jsou imunní vůči kritice. Sitcom z 90. let si lidé dobírají z mnoha důvodů, snad nejčastěji ovšem kvůli téměř… (viac)

Netflix přichází o předplatitele

Netflix přichází o předplatitele

20.04.2022

Poprvé za poslední dekádu přichází streamovací gigant Netflix o své předplatitele. Důvodem je i nástup Disney+. Netflix ztrátu platících zákazníků přiznal ve své čtvrtletní zprávě, místo aby přidal 2… (viac)

Reklama

Reklama