Reklama

Reklama

Akty X

(seriál)
  • Česko Akta X (viac)
Trailer 7
Dráma / Horor / Thriller / Mysteriózny / Sci-Fi / Komédia
USA / Kanada, (1993–2018), 162 h 42 min (Minutáž: 42–86 min)

Tvorcovia:

Chris Carter

Hudba:

Mark Snow

Hrajú:

Gillian Anderson, David Duchovny, Mitch Pileggi, Robert Patrick, Annabeth Gish, William B. Davis, Tom Braidwood, Bruce Harwood, Dean Haglund, Nicholas Lea (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(11) / Epizódy(217)

Pravda je tam venku a agenti FBI po ní v tomto fenomenálním sci-fi seriálu pátrají a pokoušejí se vysvětlit zdánlivě nevysvětlitelné. Jejich podivné případy se týkají sledování UFO, setkání s mimozemšťany a únosů… a prakticky všeho paranormálního. (Disney+)

Recenzie používateľa Trevor k tomuto seriálu (144)

Akty X (1993) 

Akty X boli a ostanú v mojej mysli vpísané ako najlepší mysteriózny seriál, aký bol natočený. Treba povedať, že pri prvom pozeraní seriálu, keď som v napätí vo veku 14 rokov čakal každý pondelok na novú epizódu seriálu mal iný rozmer ako pri druhom zhliadnutí série pred niekoľkými rokmi a diametrálne odlišný má teraz, pri treťom a zároveň poslednom pozeraní celej série. Takto s odstupom času už Mulder a Scullyová nefascinujú tak ako kedysi, rovnako ako ani scénare Chrisa Cartera či hudba Marka Snowa. Vždy ma oveľa viac bavili epizódy točiace sa okolo duchov či nadprirodzených schopností ľudí či "monštier" ako tie emzácke a tento pocit sa nad seriálom vznáša po celý čas, preto oveľa viac bavia úvodné série ako tie záverečné, točiace sa okolo politiky americkej a ruskej vlády a emzákov. Pre mňa osobne vždy ostanú najlepšími časťami tie tipu Eugene Tooms, Kalušáři, Domov či Humbug, v ktorých som si dokonca zapamätal nilen obsah, ale aj dialógy postáv aj po toľkých rokoch, čo sa mi stáva väčšinov iba pri legendárnych filmoch ako Krstný otec, Siedma pečať či Mechanický pomaranč. Takže, aby som všetko akosi zhrnul, tento seriál je po Hre o tróny druhým najlepším natočeným seriálom vôbec, aj keď časom na svojej kráse stráca a jeho vysoké hodnotenie je podmienené skôr nostalgiou ako kvalitou. V každom prípade sú Akty X povinnosťou pre každého milovníka konšpirácií, spiknutí rovnako ako pre priaznivcov záhad. ()

Domov (1996) (S04E02) 

Agenti FBI prichádzajú do mestečka Home, kde hrajúce sa deti objavia telíčko novoredého dieťaťa v blízkosti farmy Peacockovcov, ktorý nie sú úplne štandartnou rodinou. ()

Teliko (1996) (S04E03) 

Polícia začína objavovať telá prisťahovalcov s Haiti, zbavených pigmentu... ()

Nepokoj (1996) (S04E04) 

Agentov FBI tentokrát pošlu na pomoc miestnej polícii, aby pomohli objasniť záhadnú fotografiu mladej ženy nasnímanú tesne pred jej únosom. ()

Krvavá krása (1996) (S04E06) 

Na oddelení plastickej chirurgie zomrie po chybe lekára pacient, ktorý si na zákrok nepamätá. V operačnej miestnosti objaví agent Mulder pentagram a zistí, že sa nejedná o jediného pacienta, ktorý v tejto nemocnici na rovnakom oddelení skonal. ()

Kouřící muž (1996) (S04E07) 

V hlavnej úlohe je tentokrát Muž s cigaretov a jeho pestrá minulosť. ()

Tunguska (1996) (S04E08) 

Agentka Scullyová stojí pred porotou, ktorá sa snaží zistiť kde sa nachádza agent Mulder. ()

Terma (1996) (S04E09) 

Pokračovanie predchádzajúcej epizódy, v ktorej Scullyová stojí pred internou vyšetrovacou komisiou FBI a agent Mulder s Krycekom pátrajú v Rusku v oblasti kam pred mnohými rokmi dopadol obrovský meteorit. Obidve časti vyšli aj ako videokompilácia Tinguska a Terma. ()

Papírová srdíčka (1996) (S04E10) 

Fox Mulder po zvláštnom sne objaví v lese telo mŕtveho dievčaťa, ktoré je jednou z obetí viacnásobného vraha detí, odpykávajúceho si svoj trest vo väzení. Ten tvrdí, že vie o osude agentovej sestry Samanthy. ()

El Mundo Gira (1997) (S04E11) 

Dvaja bratia, jedna žena, problém. Agenti sú poverený vyšetrením prípadu v prostredí ilegálneho utečeneckého tábora, kde umrie mladá žena. Stojí za jej smrťou jeden z dvojice bratov, ktorý jej dvorili alebo sa naozaj v okolí tábora pohybuje Chupacabra? ()

Leonard Betts (1997) (S04E12) 

Pri dopravnej nehode záchranárskeho vozidla príde o život a hlavu jeden z členov tímu Leonard Betts. Agentov FBI povolajú do márnice, kedže telo záchranára za zvláštnych okolností zmizne. ()

Nikdy více (1997) (S04E13) 

Fox Mulder odchádza na dovolenku a poverí Danu Scullyovú sledovaním prípadu vo Filadelfii. Tu jej pátranie zavedie do ruského tetovacieho štúdia, rovnako ako istého láskou sklamaného mladéhu američana.Jedna z najslabších epizód seriálu. ()

Kadiš (1997) (S04E15) 

Po útoku skupiny mladíkov zomrie v supermarkete mladý Žid.Agentov FBI povolajú na pomoc pri riešení ďalších vrážd, nakoľko to vyzerá tak, že sa niekto jeho smrť rozhodol pomstiť a z vrahov sa stavajú obete. ()

Nepomstění (1997) (S04E16) 

Mulder so Scullyovou pod vedením zástupcu riaditeľa Skinnera majú za úlohu zistiť, kto vraždí vysokých vojenských hodnostárov, ktorý spolu slúžili počas vojny vo Vietname. ()

Tempus Fugit (1997) (S04E17) 

Prípad, v ktorom agenti Mulder a Scullyová riešia pád lietadla, v ktorom letel Max Fenig, opakovane unášaný mimozemšťanmi vyšiel aj ako videokompilácia číslo 8. ()

Max (1997) (S04E18) 

Rozuzlenie pátrania po osude lietadla, v ktorom sedel Max Fenig. ()

Synchronie (1997) (S04E19) 

Agenti Mulder a Scullyová tentokrát riešia prípad muža obvineného z toho, že svojmu priateľovi pomohol pri páde pod kolesá autobusu. Toho však nato, čo sa stane upozornil starší muž. ()

Malé ryby (1997) (S04E20) 

Agenti FBI riešia pozoruhodný prípad piatich detičiek, ktoré sa v tom istom mestečku v priebehu krátkeho času narodili s chvostíkom... ()

Nulový součet (1997) (S04E21) 

Z akého dôvodu zástupca riaditeľa Skinner na mieste útoku na mladú ženu zametá stopy a vydáva sa za agenta Muldera? ()

Súvisiace novinky

Dočkají se Akta X rebootu?

Dočkají se Akta X rebootu?

30.03.2023

Jestli je pravda skutečně tam venku, mají se fanoušci seriálových Akta X zřejmě na co těšit. Tvůrce Chris Carter teď totiž v nedávném podcastu naznačil, že se režisér a scenárista Ryan Coogler (Creed… (viac)

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

Nový seriál Vince Gilligana našel domov

25.09.2022

Vince Gilligan už by nemusel do konce života nic dělat a jeho místo na seriálovém výslunní by mu stejnak nikdo nevzal. Po kritických i diváckých hitech Breaking Bad a Better Call Saul je zkrátka… (viac)

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

Josh Brolin vs. nečekaná návštěva

28.02.2020

Herec Josh Brolin (Avengers: Endgame) se upsal hlavní roli a taky produkci nového seriálu pro Amazon Outer Range. Na projektu se podílí taky Brad Pitt (12 let v řetězech) a děj se bude točit kolem… (viac)

Gillian Anderson jako britská premiérka

Gillian Anderson jako britská premiérka

23.01.2019

Herečka Gillian Anderson známá z kultovního seriálu Akta X nebo televizního Hannibala, byla obsazena do role Margaret Thatcherové ve čtvrté řadě oceňovaného dramatu The Crown. Třetí a čtvrtá řada… (viac)

Reklama

Reklama