Reklama

Reklama

Majster Tim

(seriál)
Komédia / Rodinný
USA, (1991–1999), 77 h 36 min (Minutáž: 20–24 min)

Hudba:

Dan Foliart

Hrajú:

Tim Allen, Patricia Richardson, Earl Hindman, Taran Noah Smith, Zachery Ty Bryan, Jonathan Taylor Thomas, Richard Karn, Debbe Dunning, Marla Sokoloff (viac)
(ďalšie profesie)

VOD (1)

Série(8) / Epizódy(204)

Obsahy(1)

Poriadne strelený otec a vášnivý domáci majster Tim Taylor (TIM ALLEN), jeho žena Jill (PATRICIA RICHARDSONOVÁ) a traja navzájom sa šikanujúci synovia Brad, Randy a Mark tvoria televíznu rodinu v komediálnom televíznom sitcome, ktorý vznikol v roku 1991 a dodnes nakrútili 8 sérií (204 epizód).
Majster Tim je zamilovaný do rôzneho pracovného náradia. Jeho návštevy železiarstva sú preňho vzrušujúcim sviatkom, ktorý sa vyrovná len zážitku z najlepšieho futbalového zápasu. V lokálnej televízii má Tim dokonca aj svoj vlastný program Čas pre náradie (Tool Time). Napriek tomu, že nadovšetko chce zveľaďovať svoj domov, v zručnosti a šikovnosti nevyniká. Naopak, ak sa v domácej dielni pripravuje na väčší pracovný výkon, diváci musia byť pripravení na všetko, hoci aj ratovať vlastný život pri obrazovkách.
Timova manželka Jill sa rozhodne nastúpiť do zamestnania a zarábať vlastné peniaze. Synovia Brad (ZACHERY TY BRYAN) a Randy (JONATHAN TAYLOR THOMAS) trápia a využívajú mladšieho brata Marka (TARAN NOAH SMITH). Brada nezaujíma nič iné než dievčatá, dievčatá a dievčatá. Randy má zase plnú hlavu životného prostredia, Mark miluje hudbu a čierne oblečenie.
Al Borland (RICHARD KARN) je pomocníkom Tima Taylora v jeho televíznom seriáli a ani trocha sa nezabáva na Timových vtipoch o nadváhe Alovej matky. Naporúdzi je vždy bystrý a neomylný sused Wilson (EARL HINDMAN), ktorému nikdy poriadne neuvidíte do tváre. Jeho múdre rady do života si náš majster Tim neberie k srdcu a radšej ich sprzní, skomolí a prekrúti na úplne nezmysly...

Taký je v stručnosti populárny seriál Majster Tim, kde v hlavnej úlohe exceluje Tim Allen. Keď sa spýtate tohto komediálneho televízneho a filmového herca, kde vzal inšpiráciu na tému domáceho majstrovania, odpovie: Keď som sa jeden večer postavil na javisko v Acrone v Ohiu a začal hovoriť o svojej garáži, náradí a o všetkých tých haraburdách v nej, videl som, že to zabralo. Nuž a tak som sa rozhodol použiť to aj vo vlastnej televíznej show! (oficiálny text distribútora)

(viac)

Recenzie (286)

Davej 

všetky recenzie používateľa

Pohodový seriál, perfektní Tim Allen a jeho náražky na flanelovou košili Ela. No a pak samozřejmě "zdravíčko sousede" v podání pana nikdynejsemvidět Wilsona. Dobrou roli v celkovém velice pozitivním přijetí téhle show určitě sehrál i velmi povedený český dabing, kde prim hráli Postranecký, Zawadská a Saic. ()

Drom 

všetky recenzie používateľa

V prvních sériích výborná komedie se zbrklým kutilem, který je posedlý výkonem všeho, co má motor. A co motor nemá, brzo bude mít. Zdatně mu v dobrých scénkách sekunduje unikátně trpělivá a zábavná manželka a tři synkové, moudrý a sečtělý soused za plotem a šikovný televizní asistent, slušňák Al. Od čtvrté série však začíná kvalita klesat a krom Tima Allana, který je obstojný komik hrající konzistentní postavu, je vidět nejdříve odklon ostatních od původního záměru a nakonec nabírání dalšího křoví, aby se autorům, již asi bez nápadů, zvětšil manévrovací prostor. Z úžasné Jill, která ví, co chce a život ji baví, se tak stává kravka posedlá psychologií, lezoucí každému do života bez jasné představy o životě vlastním. Wilson přechází od zamyšleníhodných mouder k pozérskému plácání, Al od flanelového gentlemana k vousatému troubovi a celý seriál začíná moralizovat, ač masáž jako Step by step to není. Ve třetí fázi, tedy v sedmé a osmé sérii, se již jen rozvíjí dříve nalezené patogeny a nelze si nevšimnout, že zmizelo i heslo vyšší výkon. Seriál pak následně, v poslední sezóně již také bez Randyho, naštěstí končí, protože jinak bych musel o tvůrcích psát jako o flanelových podvodnících. ()

Reklama

Zl0 

všetky recenzie používateľa

V dobe keď to bežalo na ORF mi tí čo to pozerávali o tom básnili. Že mrú od smiechu, že je to skvelé a zábavné. Keď som to konečne mal možnosť vidieť u nás, nestačil som sa čudovať čo za sprostosť to je. Síce sa to slovo hodí aj na viac iných seriálov, ale u tohto je to 100% výstižné. Trápne. Normálne som sa hanbil za tých hercov. Brr. ()

Trevor 

všetky recenzie používateľa

Filmkult zaradil tento seriál medzi tie najlepšie z 90-tych rokov a možno majster Tim pre niekoho aj mohol byť dobrým seriálom, ja som mu však na chuť nikdy neprišiel. Vďaka za to, že ho nesledovala Tryskomyš a nenabila mu plný počet hviezd v každej epizóde aby si zvýšila počet hodnotení, pretože toľkokrát kliknúť na 1* by sa mi už znova nechcelo.Ku cti jeho fanúškom slúži to, že ho boli schopný poslať v ostatných sériach do modrých čísel a úprimne oceniť jeho "kvalitu". ()

MM11 

všetky recenzie používateľa

Tenhle seriál jsem nikdy extra nemusel. Celé to zachraňuje charismatický Tim Allen, přičemž jemu už nemá kdo nahrát. Snad všechny vedlejší postavy hrají podprůměrně a nedaří se vždycky postavit díl jen na hlavním hrdinovi. Občas se člověk zasměje (brilantní soused), někdy nastává po čase křeč (parťák Al) a bohužel tvůrci nepoznali, kdy přestat. ()

Galéria (259)

Zaujímavosti (32)

  • Wilson se celým jménem jmenuje Wilson W. Wilson mladší. Prostřední W. taky znamená Wilson. (Kulmon)
  • Timu Allenovi bylo za natočení 9 sezóny nabídnuto 50 milionů dolarů a Patricii Richardson polovina této sumy. (HellFire)
  • Některé z univerzit a vysokých škol v Michiganu poslali Timu Allenovi svetry a trička s logem školy, aby je mohl nosit během natáčení, což Tim udělal. (HellFire)

Reklama

Reklama