Reklama

Reklama

M.A.S.H. - Season 8 (1979) (séria)


Bitva o kapitána (S08E13)

(epizóda)
  • USA Captains Outrageous

Obsahy(1)

V bare u Rosie sa strhne bitka a Rosie musí byť hospitalizovaná so zlomenými rebrami, a tak za ňu doktori zaskakujú v bare. Medzitým sa otec Mulcahy dozvedá, že jeho povýšenie na kapitána je opäť odložené, ale nakoniec sa všetko vyrieši a Mulcahy je povýšený. (TV Markíza)

Recenzie (7)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Trinásta epizóda z ôsmej série amerického komediálneho televízneho seriálu „M.A.S.H.“ sa volá "Captains Outrageous" (Bitva o kapitána). Z doktora Benjamina Hawkeye Piercea a doktora B. J. Hunnicutta sa stanú barmani. Zaskakujú za Rosie, ktorá sa musí zotaviť zo zranení, čo utrpela počas divokej bitky v jej podniku. Duchovný tábora M.A.S.H. 4077, rímsko-katolický kňaz, otec Francis Mulcahy dlho očkáva povýšenie na armádneho kapitána. Keď ho ani tento krát neuvedú do tejto hodnosti, vzplanie v ňom hnev. Uvedomí si však, že takáto reakcia je v rozpore s jeho vierovyznaním. Nakoniec sa však svojho povýšenia predsa len dočká. **** ()

Zaujímavosti (3)

  • Původní název epizody Captains Outrageous odkazuje na román Rudyarda Kiplinga „Captains Courageous“ (u nás vyšel pod názvem "Stateční kapitáni"). (sator)
  • Otec Mulcahy (William Christopher) byl povýšen na kapitána (captain), správně tedy měl mít předtím hodnost nadporučíka (first lieutenant). (sator)
  • Otec Mulcahy (William Christopher) cituje: „Blaze tichým, neboť oni dostanou zemi za dědictví.“ Jedná se o část z Bible, konkrétně z knihy Matouš 5:5. Anglická verze zní: „Blessed are the meek: for they shall inherit the earth.“ (sator)

Reklama

Reklama