Reklama

Reklama

M.A.S.H. - Season 5 (1976) (séria)


Margaretino zasnoubení (S05E03)

(epizóda)
  • USA Margaret's Engagement

VOD (1)

Obsahy(1)

Majorka Houlihanová volá z Tokia, že má vynikajúcu správu. Preto všetci napäto očakávajú jej návrat. Po príjazde Margaret oznámi svoje zasnúbenie s podplukovníkom Donaldom Penobscottom. Frank túto správu nesie veľmi ťažko, odíde z tábora a privedie kórejskú rodinu ako vojnových zločincov - obviní ich zo špionáže. (TV Markíza)

Recenzie (8)

DocBrown 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Frankova epizoda. Hrozně se mi líbilo, jak se najednou spolčil se svými nepřáteli proti většímu zlu a ten závěr byl famózní. Na jednu stranu škoda že jen na půl dílu, na druhou stranu dlouhodobě by to nefungovalo. ()

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Tretia epizóda z piatej série amerického komediálneho televízneho seriálu „M.A.S.H.“ sa volá „Margaret´s Engagement“ (Margaretiné zasnúbenie). Vrchná zdravotná sestra major Margaret Houlihanová s radosťou ohlási svojim kolegom z vojenskej mobilnej nemocnice M.A.S.H. 4077, že sa počas dovolenky v Tokiu zasnúbila s podplukovníkom Donaldom Penobscottom. Je šťastná, je nadšená, je zaľúbená. Jej bývalý milenec doktor major Frank Burns to veľmi ťažko nesie. Je z toho zničený, otrasený, zdrvený. V zúfalstve začne robiť zúfalé veci. Bolo mi ho ľúto. ***** ()

Reklama

Galéria (1)

Zaujímavosti (2)

  • Když si na začátku epizody Frank (Larry Linville) myslí, že bude povýšen, je v českém dabingu řečeno, že bude povýšen na nadporučíka v záloze. V originálním znění však říká „lieutenant colonel“, což odpovídá hodnosti podplukovníka. (kaladze77)
  • Frank (Larry Linville) se převlékne do maskovací uniformy. Jedná se o vzor M1942 Frog Skin. Tato maskovací uniforma se používala v letech 1942–1960. Poprvé v bojích byla ale použita během invaze do Normandie v roce 1944 během druhé světové války. Spojené státy tento vzor v omezené míře používaly i v korejské válce pro námořní pěchotu na přilby jako potahy. (sator)

Reklama

Reklama