Reklama

Reklama

M.A.S.H. - Season 3 (1974) (séria)


Vojín Charles Jehně (S03E14)

(epizóda)
  • USA Private Charles Lamb

VOD (1)

Obsahy(1)

Grécky plukovník Andropolis sa poďakuje jednotke MASH jedlom a pitím na veľkonočnú oslavu. Slávnosť je však ohrozená, keď sa Radar rozhodne zachrániť hlavný chod hostiny - jahňa. Pomocou triku pošle jahňa ako fiktívneho vojaka späť domov do Ottumwy. Našťastie Hawkeye a Trapper zoženú náhradu. (TV Markíza)

Recenzie (6)

MM_Ramone 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Štrnásta epizóda z tretej série amerického komediálneho televízneho seriálu "M.A.S.H." sa volá "Vojak Charles Jahňa" (Private Charles Lamb). Dôstojník gréckej armády zorganizuje v mobilnej vojenskej nemocnici M.A.S.H. 4077 hostinu ako poďakovanie za to, že ošetrili jeho mužov. Na túto akciu dodá množstvo potravín, nápojov a tiež aj jedno živé jahňa, ktoré má byť špecialitou večera. Útlocitný desiatník Walter Radar O'Reilly sa rozhodne, že jahniatku zachráni život. ***** ()

Galéria (1)

Zaujímavosti (2)

  • Tento díl je poctou korejským válečným spojencům. Epizoda vzdává hold Řecku, které vyslalo pěchotní prapor a letku sedmi dopravních letadel C-47 do boje v korejské válce. Řecká vláda původně zamýšlela vyslat brigádu, ale po úspěších OSN na konci roku 1950 byla síla snížena na prapor. Síla nazývaná prapor „Sparta“ zpočátku tvořila 849 mužů a později byla v roce 1951 rozšířena na 1 063 mužů. (sator)
  • V jedné části se plukovník Blake (McLean Stevenson) na konci telefonního hovoru odhlásí se slovy: „Abyssinia“ (hovorový výraz pro „uvidíme se“). O deset epizod později použili scenáristé tento termín v názvu jeho posledního vystoupení v seriálu v epizodě Abyssinia, Henry (1975). (sator)

Reklama

Reklama