Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vědec-samouk a úspěšný zvukový technik z New Yorku Peter (Peter Sarsgaard) je prvotřídním odborníkem v oboru, který vymyslel a vyvinul: nastavuje zvuk v domácnostech tak, aby odpovídal náladám lidí. Jeho klienti trpí psychickými problémy jako jsou deprese, úzkosti nebo emoční vyčerpání. Po důkladné analýze akustických systémů v jejich domě Peter identifikuje a určí zvukové podmínky – například kombinaci radiátoru a kuchyňských spotřebičů - které ovlivňují jejich náladu. Navzdory pochybnostem a výhradám si jeho klienti konečně všimnou rozdílu a vidí výsledky - dokud nepotká Ellen (Rashida Jones), věčně vyčerpanou ženu. Když Peter dospěje k mylným závěrům, zoufale pátrá po tom, kde se stala chyba. (Cinemax)

(viac)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (7)

ink flo 

všetky recenzie používateľa

Hlavní hrdina zkoumá zvukové patterny města a to, jak ovlivňují chování a nálady lidí, kterým pomáhá s úzkostmi, depresemi apod. tím, že měří tóninu jejich domova a zjišťuje, co by mohlo interferovat. Někdy třeba jen stačí vyměnit starý toaster za nový, u nové klientky se ale poprvé stalo, že navrhované řešení nepomohlo, díky čemuž se začnou opatrně a nesměle seznamovat. Zároveň s tím však vrůstá jeho tenze díky pochybnostem ohledně uznání jeho výzkumu vědeckou obcí a snahou jedné firmy jeho poznatky zpeněžit. Komorní a klidný film s křehkou, zenovou atmosférou, kde hraje New York a jeho zvuky podobně důležitou roli, jako výborné herecké výkony obou hlavních představitelů. Co dělá film zajímavým kromě postav a atmosféry je hlavně vícevrstevnatost děje, který naznačuje ambivalenci snahy o objektivitu a zkoumání vztahu mezi externími vlivy a emocionálním prožíváním - jak moc se vnější zrcadlí do vnitřního a naopak. ()

sochoking 

všetky recenzie používateľa

Podivný film. Hoci ja takéto indie záležitosti milujem, v tomto prípade mám problém s hlavným hrdinom, s ktorým sa absolútne nedokážem zblížiť a preto sa nad tri hviezdičky jednoducho nedostanem. Navyše film pôsobí dosť zatuchlo a bez akejkoľvek prítomnosti vtipu. A mňa to úprimne mrzí, pretože za svoju originálnosť by si zaslúžil urcite vyššie ohodnotenie. ()

Reklama

solisoli odpad!

všetky recenzie používateľa

Prvých 45 minút som trpel a bojoval so spánkom, aby som aspoň trochu pochopil toto dielo, ktoré mi pripomenulo Lasicu a Satinského v scénke MVPPPP - Medzinárodný výbor pre pomoc postihnutým prievanom. Lenže to bol kvalitný humor a toto kinematografická nemilosrdná facka. Márne, to sa jednoducho nedalo vydržať. Po 50-tych minútach som to vzdal. Len potom som už vôbec nevedel zaspať, pretože pochopiť splodenie takejto hovadiny sa jednoducho nedá len tak stráviť. Ospravedlňujem tým hrdinom, ktorí to dopozerali. Zaslúžia si, obdiv a medailu. Ak sa tam niečo, až by len trochu pozitívne udialo, pretože lajnom to začalo a pokračovalo a neverím že inak, ako lajno to aj skončilo. ()

kolemjdouc odpad!

všetky recenzie používateľa

tak tohle se fakt nedalo pozřít.nejsem příznivec tajemná a všelijakých fetišů. Čekal jsem nějakou realitu.kdy se vyhořelému jedinci snaží pomoci nějací další vyhořelci.Takže v moderní době už ne valium ale šarlatáni.Tady mi to celé připadá, že někdo měl vizi v nějakém rauši a pak o tom napsal scénář. ()

Bratyslavcan 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavý nápad, no chýbala tomu nejaká hĺbka. Pointa filmu sa mi veľmi páčila, aj spracovanie bolo super, ale príbeh, na ktorom sa viezla bol nedobrý. Naznačovala sa tam iskra medzi hlavnými postavami, lenže nebola dotiahnutá. Naznačoval sa tam úspech s vedeckým projektom, lenže nám nebolo dopriate vidieť ho. Film bol rozbehnutý, lenže bez konca. Počas filmu sa tiahla pekná muzika, niekedy prerušovaná rušivým tónom, ktorý počul Peter a neskôr to bolo už otravné. Napriek negatívam mám z filmu aj tak príjemný pocit. ()

Galéria (2)

Reklama

Reklama