Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film, inšpirovaný skutočnými prípadmi boja o záchranu detí z mafiánskych rodín pred osudom ich otcov... Existuje nádej na iných život pre synov ´ndranghety? Chlapcov, ktorých od útleho veku ich otcovia a starí otcovia vychovávali v presvedčení, že vraždy, smrť a väzenie sú nevyhnutnou súčasťou obrany cti ich rodín? Pracovníci súdu pre mladistvých v Reggio Calabria sú presvedčení, že áno a nasadzujú vlastné životy, aby zachránili deti z mafiánskych rodín pred osudom ich otcov... (RTVS)

(viac)

Recenzie (4)

bearmeedek 

všetky recenzie používateľa

Obecně by se dalo zařadit do kategorie: Mafia-Italo-pohádka. Protože jde ale o filmový pohled na skutečný příběh, a dále je podloženo statistikou, je třeba se na to dívat jiným pohledem. Takže docela zajímavý příběh z Kalábrie. ()

cpt.Lynch 

všetky recenzie používateľa

Je nesporné, že obětmi organizovaného zločinu jsou i jejich členové a rodiny, jejich životy mohou být plné skrývání, smutku a odloučení. Jiný pohled na organizovaný zločin v Itálii není určitě na škodu. Notabene pokud je jedná o příběh inspirovaný skutečnými událostmi. Ale průšvih je, když znázornění tohoto je schopno nudit za repre a charisma všech postav není ani nulové, jelikož má záporné znaménko. 2,5* ()

Reklama

Aljak 

všetky recenzie používateľa

Zaujímavá téma z mafiánskeho prostredia, ktorá mala v sebe obrovský potenciál. A hoci mal dej čo povedať, tak to podanie bolo také vlažné, miestami dokonca rozprávkové. Celý príbeh stojí na akejsi vyhláške sudcu, ktorý vidí šancu zachrániť mafiánske deti. Akosi si však neviem predstaviť, že by to išlo pri spoločenskom vplyve mafiánskych organizácií tak jednoducho ako to bolo odprezentované. Čakal som nejakú väčšiu dramatizáciu a vzdor, ale napokon to išlo ako po masle. Pôsobilo to priam neuveriteľne. Ale konceptuálne sa mi to páčilo. ()

Galéria (17)

Reklama

Reklama