Reklama

Reklama

Země na scestí

  • Čína The Wandering Earth (viac)
Trailer

VOD (1)

Zemi ohrožuje blížící se srážka s Jupiterem a lidstvo hledá novou hvězdu. Osud planety teď leží v rukou hrstky nečekaných hrdinů. (Netflix)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (132)

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Katastrofický film so zaujímavou premisou, keďže tentoraz sa pred fatálnym vyhubením musí presunúľ celá Zem. Zo začiatku to pôsobí ešte celkom seriózne a pateticky ako je zvykom v Emmerichovkách, ale po takej pol hodine sa film prepne do dementného módu Bayovho Armageddonu. Čo sa týka rôznych dielčích epizódiek, tak film pripomenie viacero katastrofických filmov z posledných rokov. Ale je to celkom zábavné vykrádanie a po trikovej stránke na solídnej úrovni. Nájdu sa tu jak mizerné tak aj pôsobivé triky. Na svoj relatívne malý rozpočet to vyzerá fantasticky a neskutočne veľkolepo. Najväčší mínus filmu vidím v scenári. Po predstavení priemerne zaujímavých postáv film dlho nikam poriadne nesmeruje a ani negraduje. Postavy sa flákajú z bodu A do bodu B bez nejakého poriadneho zmyslu. Proste tam len tak blbnú a ak by sa vystrihli desiatky minút, tak by to dej nijak neovplyvnilo. Až v závere sa konečne vymyslí nejaký plán, ktorý treba naplniť a jeho veľkolepé prevedenie film konečne zase nakopne. Škoda tej dlhej nudnej strednej pasáže. Výsledkom je príjemná triková katastrofická jednohubka. Vyčítať filmu, že občas príliš tlačí na pílu s komunistickou propagandou je rovnako hlúpe ako vyčítať americkým filmom patriotizmus. 5/10. ()

Martrix 

všetky recenzie používateľa

Megalomanie mixnutá naivními představami o astrofyzice. Na druhou stranu...ať už Velká čínská zeď, nebo Tři soutěsky, sociální inženýrství a mnoho jiných na první pohled megalomanských projektů, souvisí právě s čínskou pracovitostí a odhodláním. Takže ta megalomanie není až tak výčitkou, přestože mě jakožto evropanskému skeptikovi příjde přesouvání Země vesmírem hodně za čarou. Ve velkém pojmuli tvůrci i výpravu, která byla na takovou blbost silně nadprůměrná. Kvalitativně blízko jakékoliv " emerichoviny ". Jenže stejně tak je to blízko i stupiditě scénářů, kterých se tento pán ujal. Velká škoda, že si tvůrci nešli vlastní cestou a evidentně mají nakoukaný Hollywood, který se snažili (často bohužel úspěšně) kopírovat. 47% ()

Reklama

Klajondr 

všetky recenzie používateľa

S prominutím, opravdu jenom Čína může vymyslet něco takového. Pomiňme to, že celá ta myšlenka je tak bizarní, až to bolí a zaměřme se na tu filmografickou část. Tam mě zklamali otřesní herci, kteří snad ani neviděli hereckou školu. Na druhou stranu rozhodně překvapí vizuální zpracování, které je zvládnuté, až na pár výjimek, celkem dobře. I tak je to ale jenom film pro magory, kteří jsou ochotni obětovat skoro dvě hodiny svého času TOMUTO. ()

Anderton 

všetky recenzie používateľa

Číňania sa rozhodli, že čo sa týka nezmyselnosti zápletky, tak prekonajú Emmericha, predovšetkým Moonfall a Deň potom. A podarilo sa. Avšak zábavný potenciál to skôr zvyšuje, ono je to dokonca lepšie nakrútené a vizuálne pôsobivejšie ako posledný Emmerichov spektákel. Čo sa v ktorom momente v tom bordeli deje, nie je podstatné, postavy si aj tak budete pamätať asi len vďaka tomu, že jeden je blond a ďalší je starší, prípadne Rus alebo Francúzka. Postupom času sa začne umierať a kto sa bude vyznať v tom, kto práve umrel, si zaslúži nejakú špeciálnu pochvalu. Je to non-stop akčné, výprava a triky ma presvedčili, príbeh je krásne guilty pleasure. Keď už vieme, že slnko nás pohltí o 5 miliárd rokov, tak by som nevidel problém v tom, ak by sa aj dej odohrával v tomto čase. Ale tak to možno zase sfilmuje Roland. 70% ()

Flopik 

všetky recenzie používateľa

Príbehovo je to možno vykrádačka kade čoho ale je poriadne zábavná a vizuál je skvelý. Ja som sa riadne bavil, dopilovať postavy ( ktoré bohužiaľ väčšina nezaujímavá alebo štvala), vylepšiť troška príbeh a bol by som ešte viac nadšený.Je to iné ako USA produkcia ale vôbec nie zlé. Obrovská pochvala aj soundtracku ktorý bol skvelý. Koniec skvelý a celkom dojímavý. U mňa za 4* ale keď vidím to mizerné hodnotenie kludne dám za 5* a vrelo doporučujem. Samozrejme treba vypnúť mozog a len si to užiť. ()

Galéria (93)

Zaujímavosti (3)

  • S tržbami 693 milióny amerických dolarů v Číně (700 miliónů celosvětově) se ke květnu roku 2019 jedná o druhý nejvýdělečnější čínský film všech dob. (Jirka_Šč)
  • Trailer na film bol prvýkrát predstavený 25.12.2018 v Čínskom múzeu pre letectvo a vesmír v Pekingu. [Zdroj: mtime.com] (Enceladus)

Súvisiace novinky

Hollywoodu se v Číně přestává dařit

Hollywoodu se v Číně přestává dařit

27.12.2019

Čína, druhý největší filmový trh po Spojených státech amerických, se dlouhé roky zdála být pro Hollywood jedním z hlavních terčů filmového marketingu. Pakliže studia chtěla zaútočit na tamější… (viac)

Reklama

Reklama