Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Sibiřský husky Togo je hlavním hrdinou příběhu z roku 1925 o záchraně aljašského města Nome od epidemie záškrtu. Pro sérum běželo štafetu 19 týmů průměrně 50 km, ale musher Leonhard Seppala (Willem Dafoe) s Togem, který táhnul spřežení, 425 km. V roce 2011 jmenoval Time Magazine Toga nejstatečnějším zvířetem všech dob. (Earl)

Videá (1)

Trailer

Recenzie (126)

warrenur 

všetky recenzie používateľa

Klasicky psi dobrodruzny pribeh s nadhernymi sceneriami a tradicne slusnym Dafoe-om, ktory uz natocil mnozstvo netradicnych, experimentalnych, ci alternativnych filmov. To mu sluzi ku cti a tymto sa v mnohom odlisuje. Vo vedlajsich rolach sa na kratko ukaze par znamych mien v lubivych kostymoch. Pribeh, hoci podla skutocnej udalosti, je jednoducho priamociary, nijak neprekvapi a je to taky "zvieratkovsky standard". Pocitoval som dlhsiu stopaz a obcas efekty nie su uplne bezchybne, ale i tak to kamera trosku naivnym okom filmara vyvazuje. Priemer, ktory zahraje pri srdiecku. ;) I celu rodinu. ()

AppleCore 

všetky recenzie používateľa

Kudla v kapse se mi otevírá vždycky, když se nějakej rutinér ujme látky, která by bez potíží mohla attackovat filmový topky za uplynulej rok. Togo je totiž svým pojetím zcela obyčejná pohádka pro celou rodinu, ve který z příběhu o zuřící epidemii a strhujícím bojem s časem i neúprosnou aljašskou přírodou nevidíme krom hezkýho vizuálního pozlátka skoro nic. Standardní Disney scénář nikdy nevybočí z klišé a neukáže byť trošku utrpení. Celý to podbarvuje rutinní soundtrack od Ishama bez špetky originality, přitom to v poslední scéně rozjede Richter jenom proto, aby tekly slzy. To finále i díky hudbě působí jak z jinýho filmu. Ale nechápejte mě špatně, ono je to koukatelný a v podstatě v rámci možností a rozpočtu i pěkný drama. Dafoe je výbornej a pes není digitální! Jen potenciál prostě nebyl využitej. ()

Reklama

Raijin 

všetky recenzie používateľa

Nebudem klamat, 5 hviezd si to nezasluzi, ale v priebehu filmu sa vo mne vynorilo niekolko roznych emocii. A to je dovod preco filmy pozeram, aby som an nich mal zazitok. Navyse film Togo pouziva dokonalo filmovu rec, dokaze zdelit aka to Alijaska je, bez toho aby to bolo povedane. Je krasna, ale je drsna. Leto, ci zima. Timelapsy hybajucej sa, ale zaroven stojacej krajiny ukazuju krasu. Ale chladne leto, kedy sa musia opravit strechy na barakoch, aby ste prezili zimu, zase ukazuju, aky tazky zivot tu ludia vedu. Do toho ich este zastihne choroba, a jedini kto ich moze zachranit su oni sami, ti co vyrastli na Aljaske. Narativ zacina v pritomnosti, na vyprave za vakcinou, a nudne celozasnezene pasaze potom vyplna flashbackom. Vytvara sa puto medzi clovekom a psom, ktory psy nikdy nevidel nic ine ako nastroj. Fandim psovi, fandim mestecku, fandim vyprave. Fantasticky zivotopisny pribeh, ktory ma dojal. ()

janesX 

všetky recenzie používateľa

Pekná pocta modrookému psíkovi, tak milo tvrdohlavého, že ho vlastný pán musel počúvať. Celkom chápem aj prehnané scény s praskajúcimi ľadmi a dokonca rozumiem aj tej drsnej scéne s plávajúcim ľadovcom, lebo aj malé dieťa vie, že tento príbeh dopadne dobre a tak bolo na mieste ho trochu okoreniť. Pre mňa je každý film točený podľa skutočnej udalosti "stokrát" lepší, než dokopy tie všetky fantasy rozprávočky pre malých aj veľkých, kde sa čaruje podľa potreby - keď sa niečo poserie - kúzelnými paličkami a hneď je všetko vybavené. ()

Lacike 

všetky recenzie používateľa

Aj keď som psíčkar, tak pre mňa je toto len priemerný dobrodružný film v ktorom sa musí chlapík so záprahom psov vydať v krutej zime na nebezpečnú cestu kvôli séru pre miestne deti. A behom cesty si spomína na to jak od malička vychovával lídra svorky, ktorý ho zo začiatku privádzal k šialenstvu, ale nakoniec si ho obľúbil najviac. Dobrodružná cesta je príliš CGI a plná šialených nereálnych kúskov, takže išla úplne mimo mňa a žiadne napätie som necítil. Vzťah Dafooea so psom ma tentoraz tiež nejak nedojal. Skôr ma oveľa viac bavil vzťah Dafoea, ktorý tu je za tvrďáka, ktorý prísne cvičí psov, s jeho dobrosrdečnou ženou, ktorá má Dafoea omotaného okolo prstu a zakaždým dôjde na jej slová. Tá manželská línia fungovala oveľa lepšie ako tá zvieracia. Takže celkovo to je priemer na jedno pozretie. 5/10. ()

Galéria (17)

Zaujímavosti (11)

  • Toga predstavovalo viacero psov, kanadská dvojica Hugo a Mackey, ďalšími „dublérmi” sa stali americké psi Riptide (Mississippi), Sage (Georgia) a Diesel (New England), ktorý zvládol najviac scén. Všetky zmienené psy si vybral tréner Thomas Gunderson. (classic)
  • Z dôvodu veľkého počtu psov nešlo zaznamenať jednu anomáliu: skutočnému Togovi chýbala špička pravého ucha, o ktorú prišiel ešte ako šteňa. (classic)
  • Togo byl pojmenován na počest japonského admirála Toga Heihachiro. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama