Reklama

Reklama

Největší esa mafie - Série 1 (2012) (séria)


The Mystery of Meyer Lansky (S01E12)

(epizóda)
Veľká Británia, 2012, 45 min

Obsahy(1)

Meyer Lansky bol tajuplná postava – prisťahovalec židovského pôvodu, ktorý viac než po čom inom túžil po uznaní za úctyhodného amerického občana. No miesto toho sa stal akousi zločineckou legendou. Mýtus o jeho vynikajúcich schopnostiach v spracovaní financií mafie dodnes pretrváva. Avšak vyšetrovateľom sa nikdy nepodarilo dokázať mu účasť na kriminálnej činnosti ani dokázať, že by si nahonobil obrovské bohatstvo. Nakoľko je legenda o ňom pravdivá a nakoľko sa len stal obeťou vlastného mýtu? (ČSFD)

(viac)

Recenzie (3)

Arsenal83 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Mafián hrdý Žid, ktorý nepôsobil ako mafián, pretože žil pomerne nevýrazne, šetrne a chudobne. Ake nepríznačné z hľadiska vyvoleného pôvodu. Pritom majetok v čase jeho smrti sa odhaduje na 300 miliónov dolárov... ()

Marze 

všetky recenzie používateľa (k tomuto seriálu)

Hlášení FBI: "Mayer Lansky lenoší doma. Jeho hlavní zájmy jsou žolíky s přáteli, sledování televize a čtení knih. Žije skromně. Má hezké obleky, ale to nestojí moc". Když jako žid požádal o občanství Izraele, odmítnutí šéfkou státu Gerdou Mayerovou se mi zdá prozíravé. Lansky celý život toužil hlavně po uznání a o značnou investici přišel při revoluci na Kubě. ()

Reklama

Galéria (7)

Reklama

Reklama